Lenovo V330 M.2 SSD'yi görmüyor

kar4han

Megapat
Daha fazla  
İyi günler. Yeni aldığım Corsair Force Series MP300 240GB M.2 SSD'yi bugün Lenovo V330-15IKB model laptopuma taktım ama ne BIOS'ta görebiliyorum, ne de Windows'un içinde. Gerçekten ne yapacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

(Corsair Force Series MP300 240GB M.2 SSD'nin model numarası: CSSD-F240GBMP300)

Windows 10 kullanıyorsanız arama çubuğuna "Sabit disk bölümleri oluştur.." yazarak çıkan sonuca tıklayıp orada görebiliyor musunuz bir bakın. Eğer Windows 10 kullanmıyorsanız ya da orada bulamadıysanız bir de şu yazılımla denemenizi tavsiye edebilirim:

Tabii bu konuda çok bilmediğim bir şey de bunun herhangi bir driverla alakası olup olmadığı, bu esnada ben de bunu biraz araştıracağım.

Windows 10 kullanıyorsanız arama çubuğuna "Sabit disk bölümleri oluştur. " Yazarak çıkan sonuca tıklayıp orada görebiliyor musunuz bir bakın. Eğer Windows 10 kullanmıyorsanız ya da orada bulamadıysanız bir de şu yazılımla denemenizi tavsiye edebilirim:

Tabii bu konuda çok bilmediğim bir şey de bunun herhangi bir driverla alakası olup olmadığı, bu esnada ben de bunu biraz araştıracağım.

Herhangi bir şekilde SSD'yi göremedim maalesef. SSD driverını da yükledim ama yine sonuç aynı.

Anakartın NVMe desteği var mı?
Hiçbir bilgim yok.
NVMe desteği yoktu yanlış hatırlamıyorsam.

Eğer desteği yoksa bu tür ürünlerde iade oluyor mu, bir bilginiz var mı? Hepsiburada'dan almıştım ürünü.

Sanırım olmuyormuş. Umarım bu SSD uygundur çünkü şu an ne yapacağımı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVMe desteği yoktu yanlış hatırlamıyorsam.

Yanlış hatırlıyorsunuz. Cihazın 8. nesil işlemcisi ve NVMe desteği var.

BIOS sürümü nedir bir de Aygıt Yöneticisi altından ekran görüntüsü paylaşın.

1568419423559.png

BIOS güncellemesi yapın cihaza ayrıca:

Aldigin M.2 SSD kac laneli? Laptoptaki slot M.2 slotunda 4 lane kullaniyormus, yani aldigin M.2 SSD PCI-e 3.0 X2 ise, laptop görmez. Mutlaka X4 olan bir SSD kullanmak zorundasin.

İlk defa duyuyorum böyle bir şartı ve hayatımda x2 hızında çalışan bir M.2 SSD görmedim. Kaynak var mı?

Aldigin M.2 SSD kac laneli? Laptoptaki slot M.2 slotunda 4 lane kullaniyormus, yani aldigin M.2 SSD PCI-e 3.0 X2 ise, laptop görmez. Mutlaka X4 olan bir SSD kullanmak zorundasin.
Yanlış anlamazsanız dediklerinizden pek bir şey anlamadım. Şu an yalnızca SSD'nin M.2 NVMe olduğunu biliyorum o kadar. Kaç lane e sahip olduğu bilmiyorum.

Yanlış hatırlıyorsunuz. Cihazın 8. nesil işlemcisi ve NVMe desteği var.

BIOS sürümü nedir bir de Aygıt Yöneticisi altından ekran görüntüsü paylaşın.
BIOS sürümü:
Ekran Görüntüsü (3).png

Aygıt yöneticisi ekran görüntüsü:
Ekran Görüntüsü (4).png

İlk defa duyuyorum böyle bir şartı ve hayatımda x2 hızında çalışan bir M.2 SSD görmedim. Kaynak var mı?

Kaynak var evet, hatta ben de bu soruya cevap yazmak icin bakarken ogrendim. Hem PSREF'te (Lenovo urunlerinin spesifikasyon sayfasi) de sadece X4 oluyor diye belirtilmis.

Kaynak icin bu foruma, kesin cevap icin de 4. mesaja bakar misin:

Kisaca, X2 ve X4'un veri isleme yollari farkli oldugundan X2 X4'e girse calisir algisi ise yaramiyor maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı