Lenovo V520 için Linux dağıtımı önerisi

baranegun

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2021
Mesajlar
1.063
Çözümler
4
Yer
Belirsiz bir yer.
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopumu çok aktif olarak kullanmadığım, program yüklemediğim için ve laptopum eski olduğu için Linux yükledim. Linux hakkında hiçbir bilgim yok. Kodlar vs. hiç bilmiyorum. Ana bilgisayarıma kurmak istiyorum. Program vs. çok yüklüyorum. Geçende laptopuma program yüklemek istemiştim fakat kod yazarak yükleniyormuş. Ayrıca sistem sürücü vs. destekler mi pek bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? @cengover_ekin, @349398, @Kerem00 :)

Bilgisayarım: Lenovo V520 10NK004ATX.
 
Ben çift tıkladığımda WinRAR menüsüne benzer bir menü açılmıştı. İçerisinde setup dosyasına benzer bir şey yoktu.
Kırmızı ile işaretlediğim yeri işaretler misiniz?
1618948004292.png
 
Çok teşekkürler. Sabah ilk işim Live CD özelliği ile Ubuntu'yu denemek olacak. Eğer son Oyuncu'yu kurabilirsem Ubuntu'ya kalıcı olarak geçmeyi düşünüyorum.
Dual boot yapabilirsiniz ben öyle yaptım. Ayrıca Live olduğu için işe yaramayabilir ama her türlü SonOyuncuyu açabileceğinize emin olun. Mint'de açılıyorsa Ubuntu'da da açılır çünkü Mint Ubuntu tabanlı.
 
Dual Boot yapabilirsiniz ben öyle yaptım. Ayrıca Live olduğu için işe yaramayabilir ama her türlü SonOyuncu'yu açabileceğinize emin olun. Mint'de açılıyorsa Ubuntu'da da açılır çünkü Mint Ubuntu tabanlı.

Dual Boot Windows yanına kurmak mi oluyor? Windows'un yanına kur diye bir seçenek vardı. Sanırım bir disk bölümüne Windows'u, diğer disk bölümüne Ubuntu'yu kuracağım. Dogru muyum?
 

Geri
Yukarı