Lenovo Y520 alınır mı?

Bütçe
9900

SadeceBirOyuncu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6650 XT, i3 12100f, 16 GB Ram, 480 GB ssd
Meslek
Yazılım Mühendisliği öğreniyorum.
9300 TL ödeyeceğim, sahibinden Param Güvende yüzünden 9900 TL oluyor.
Özellikleri:
  • Intel i7-7700HQ
  • GTX 1050 Ti.
  • 16 GB RAM.
  • Windows 10.
  • 2 TB HDD.
  • 256 GB SSD.
  • 15'6 inç.
  • 1920 X 1080 çözünürlük.

Bir de alınırsa, yanına 200 TL'den az soğutucu önerir misiniz? Benim bulduğum:

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 25 Mayıs dememiş miydin? Her türlü bunu almak yerine benim dediğim ile pazarlık edip almak daha mantıklı açıkçası.

O adam 10, 5K istiyor. Param Güvende ile 11, 1K oluyor, ayrıca evet 25 Mayıs dedim fakat bu adamada belirttim o durumu. Sıkıntı yok diyor.

Hocam 25 Mayıs dememiş miydin? Her türlü bunu almak yerine benim dediğim ile pazarlık edip almak daha mantıklı açıkçası.

Ayrıca bu bilgisayarda 2 TB depolama üstünlüğü, 8 GB RAM üstünlüğü, i7 7.nesil üstünlüğü var.

Siz bilirsiniz hocam. Ben sadece geleceğe önü açık hangi bilgisayarsa onu öneriyorum. İleride ekleme yaparsanız daha fazla performans alacağınız yani.
Bu arada 2TB konusunda evet haklısınız. Ancak 8GB üstünlüğü kalıcı bir şey değil. Acil olmadığı için ileri bir tarihte bütçeniz çıkarsa ekstra bir 8 alıp takabilirsin. Ayrıca i7 7. nesil üstünlüğü demişsin ancak yanılıyorsun hocam. 10300H 3 yıl yeni olmasına karşın 2 MB daha büyük L3 belleğine sahip. Tekli çekirdekte i7'den %30 daha performanslı. Turbo boost hızı da i7'den yüksek. Ben sadece size daha "geleceğe dönük" bir bilgisayar önerim. Ekran kartını işin içine katarsak zaten hikayeli oyunların tamamında minimum 13 maksimum 35 FPS fark atıyor 1650TI. Yüksek FPS alınan oyunlarda bu fark daha fazladır tahmin ediyorum ki.

Siz bilirsiniz hocam. Ben sadece geleceğe önü açık hangi bilgisayarsa onu öneriyorum. İleride ekleme yaparsanız daha fazla performans alacağınız yani.
Bu arada 2TB konusunda evet haklısınız. Ancak 8 GB üstünlüğü kalıcı bir şey değil. Acil olmadığı için ileri bir tarihte bütçeniz çıkarsa ekstra bir 8 alıp takabilirsin. Ayrıca i7 7. nesil üstünlüğü demişsin ancak yanılıyorsun hocam. 10300H 3 yıl yeni olmasına karşın 2 MB daha büyük L3 belleğine sahip. Tekli çekirdekte i7'den %30 daha performanslı. Turbo Boost hızı da i7'den yüksek. Ben sadece size daha "geleceğe dönük" bir bilgisayar önerim. Ekran kartını işin içine katarsak zaten hikayeli oyunların tamamında minimum 13 maksimum 35 FPS fark atıyor 1650 Ti. Yüksek FPS alınan oyunlarda bu fark daha fazladır tahmin ediyorum ki.

Hocam fakat birinde 9900 birinde 11, 1K ödüyorum, ben bütçemi uygun tutmaya çalışıyorum.

Fakat sizin dediğiniz şey doğrudan daha fazla.

Bu arada 2TB konusunda evet haklısınız. Ancak 8 GB üstünlüğü kalıcı bir şey değil. Acil olmadığı için ileri bir tarihte bütçeniz çıkarsa ekstra bir 8 alıp takabilirsin. Ayrıca i7 7. nesil üstünlüğü demişsin ancak yanılıyorsun hocam. 10300H 3 yıl yeni olmasına karşın 2 MB daha büyük L3 belleğine sahip. Tekli çekirdekte i7'den %30 daha performanslı. Turbo Boost hızı da i7'den yüksek. Ben sadece size daha "geleceğe dönük" bir bilgisayar önerim. Ekran kartını işin içine katarsak zaten hikayeli oyunların tamamında minimum 13 maksimum 35 FPS fark atıyor 1650 Ti. Yüksek FPS alınan oyunlarda bu fark daha fazladır tahmin ediyorum ki.

Artık 25 Mayıs'ta bakacağmı, hangisi satılmamışsa onu alacağım. Ya da 25 Mayıs'ta yine laptop avına çıkarım ve umarım bulurum.

Son bir soru, sizce o bilgisayarı alıp sonra toplayacağım bütçe ile yeni ekran kartı almam mantıklı olmaz mı?

Sonuçta Y520 1660'a kadar kaldırıyor.

Son düzenleme:
Laptopa nasıl takacaksın ekran kartı çipini. Destekliyor mu bilgisayar? Masaüstü değil hocam bu. Yapılsa da nadir modellerde mümkün bunlar.

Hocam bu attığınız bilgisayardaki adamla konuştum, fiyatı ya yükseltmeye çalışıyor ya da düşürmemek için gereksiz sebepler sunuyor, 2 yıl kullandığı garantisini bitirdiği bilgisayarı orijinal fiyatına satmaya çalışıyor.

4 yıl Y520 kullandım ama yine arkadaşa katılıyorum diğer laptop fiyat farkını hak ediyor bir hayli performans farkı var aralarında. Y520 i7 olsada 7. nesil diğer laptop 10. nesil işlemciye sahip. I5 olmasına rağmen %20 civarı daha iyi performansı var ama asıl fark ekran kartlarında. 1650 1050 ti'den %40 civarı daha iyi performansa sahip. Bin lira fark gözü kapalı verilir, yıl olarak da Acer çok daha yeni bir laptop Y520 ise 3 yıl daha eski..

Arkadaşlar, Excalibur G860 10000 TL'ye alınır mı? Adam 10000 koymuş son olur olarak 9000 ödeyeceğim.
GTX 1060 (6 GB)
16 GB RAM.
1 TB HDD
240 SSD.
17'3 inç.
1920x1080.
Ufak tefek aşınma ve deformasyon varmış.

Laptopa nasıl takacaksın ekran kartı çipini. Destekliyor mu bilgisayar? Masaüstü değil hocam bu. Yapılsa da nadir modellerde mümkün bunlar.

GTX 1060 GTX 1650 ile kapışır mı? Hani sürüm farkı var evet fakat VRAM aynı?

Adamla konuştuk 9200'e anlaştık, kargo ücreti 449 TL ödeyeceğim. (sahibinden Param Güvende)

İşlemci ekran kartı kadar önemli hocam, onu yazmamışsın. 1060 1650den iyi bir kart ama 3 yıl daha yaşlı bir kart. Alacağın laptop 6 yaşında büyük ihtimal. Onun yerine 3 yaşındaki Acer'ı almak yine daha mantıklı bence ki işlemcisi çok kötü olabilir. Ekran kartı yetmezse çözümü var ayarları biraz kısarsın yine oynarsın istediğin oyunu. İşlemci yetersiz kalır darboğaz yaparsa ASLA çözümü yok takılmalar olur ne yapılırsa yapılsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı