Lenovo Y700-15ISK CPU ve GPU Isınma Sorunu

ayktgnhn

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Lenovo Y700-15ISK kullanıcısıyım son zamanlarda laptop aşırı ısınmaya başladı bundan kaynaklı FPS düşmesilar yaşıyorum. Termal macunları 3 hafta önce yenilendi ve fanları temizlendi. MSI Afterburner uygulamasını kullanarak oyun için aldığım değerler ekteki gibi. Bu konuda bir fikri olan var mı? Ek olarak termal macun kalitesinin bir etkisi olabilir mi? Boşta GPU sıcaklığı 45 derece.
(Ekran kartı GTX 960M, i76700HQ işlemci)

CPU GPU SICAKLIK.png

İlk olarak UE4 ile yapılmış bu oyun düşük sistemler için uygun değil. Daha önce de UE4 ile yapılan 3-4 FPS ve hayatta kalma oyunu oynadım. Özellikle UE4 işlemci tarafına binen yük sorununu, kendi oyunları Fortnite dışında çözen bir firmaya rastlamadım.
Ayrıca oyunu Harici ekran kartı profiline ekledin mi?
Buna ek olarka Dizüstü bilgisayar olduğu için V-Sync açarak oynamanı öneririm. Sabit FPS daha az ısınmasına neden olacaktır.

60 fps'e sabitlediği için çok kullanmak istemiyorum. Uygulama harica ekran kartıyla çalışıyor evet. Valorant örneğini vermem son zamanlarda bunu oynuyor olmam ancak cities skylines oynadığımda da aynı sorunu yaşıyorum ve takılmalar oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı