Lenovo Z510 Yükseltme

canramazan

Decapat
Katılım
22 Nisan 2019
Mesajlar
37
Laptopu beş sene önce satın aldım ve hala kullanıyorum. Maddi olarak yeni bir laptop alma gibi dururum yok. Fakat bu laptopu özelliklerinde ne gibi yükseltme yapabilirim. Zamana bağlı olarak yavaş yavaş . Yardımcı olur musunuz? Lenovo Z510 marka laptopum.

1-Intel Core i5-4200M 4. Nesil 2.5 GHz
2-Nvidia GeForce GT740M 2GB
3-6gb ram ddr3 1600MHz
4-500GB HDD, SSD yok.
5-Lenova AILZAZBZC Anakart

Başka bilgiler gerekli ise tarif ederseniz bulurum fakat dediğim gibi daha fazla detay bilmiyorum. Bu laptopu nasıl geliştirebilirim?

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı tümleşik derken o ne oluyor acaba anlamadım. Bide ben o ekran kartını kullamıyorum galiba sistem işlemcinin ekran kartı var intel onu kullanıyor ve ayarlayamıyorum.
 
Ekran kartın anakarta lehimli yani upgrade edemezsin. Normal şartlarda basit işlerde HD graphics, oyun gibi grafik ağırlıklı işlerde Nvidia'nın çalışması beklenir
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ekran kartını öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim. 250 GB SSD alacağım. Toplamda 6 GB ram var şuan. 2 GB söküp 8 GB DDR3 1600 MHz ram takacağım. İşlemci değişimi ya da ekran kartı değişimi yapmama gerek var mı yapsam ne takabilirim
 
Ekran kartını değiştiremeyeceğini söylemiştim.
İşlemci için çipset bilgisi gerekli. Lenovo BIOS'da engel koymadıysa bazı opsiyonların olur çipsete göre.CPU-z mainboard sekmesinde çipset yazar.

İhtiyacın var mı yok muyu sadece sen bilebilirsin. SSD ve RAM ile tatmin ederse seni, arayışa girmen gerekmez.
 
Kusura bakmayın . Tekrar birşey soruyorum ama şuan Bu laptop lenova z510 içerisinde 6gb ram var. Bu ram frekansları ile ilgili tam bilgim yok alacağım ram ddr3 olacak ama frekansı ne olmalı. Anakartın desteklemesi gerekiyormuş ama destekleyip desteklemediğini nerden öğrenicem. Bide artı olarak 6gb var zaten 2gb söküp 8 gb takacaktım ve toplamda 12 gb olacaktı. 6gb ya da 8gb ramden fazlasını desteklemeyebilir dediler. Bu bilgileri nasıl öğrenicem. Ona göre ram alacağım.
Ram desteği bildiğim kadarıyla 1600 mhz olarak biliyorum. Kesin değil. Fakat bu bilgilere nasıl ulaşabilirim. İçindeki anakart ise lenovanın ürettiği bir anakartmış internetten araştırdığıma göre.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı