Letgo üzerinden dolandırıldım

Yıl olmuş 2021, hala internet üzerinden hiçbir şey bilmediğiniz insanlara güvenip 2 3 asgari ücret parasını nasıl tak diye yolluyorsunuz anlamış değilim.

Buluşmaya polisle gitmeniz mümkün mü emin değilim, eğer değilse de takılacak çok bir şey yok. Gidin 3 4 kişi, hak ettiği gibi verin dersini. Ben böyle bir dolandırmadan sonra neden elden bardak satma zahmetine girdi emin değilim. Umarım boş yere buluşmaya gitmiş olmazsınız.
Bende anlayamadım ki ya adam verecek bir tip zaten gelir orası kesin de polis işi sıkıntı olabilir
Hak etmişsin. 7 bin liraya telefon alacaksın, adam yabancı uyruklu olarak tanıtıyor kendini, yani ultra şüpheli, üstelik elden vermiyorsun parayı. Polise başvur. Adamın geleceğini pek sanmıyorum ama.
Hayır adam yabancı olduğunu belirtmedi. Hat kiraladığı telefon numarasına kaç kez çağrı attım sonra kiralatan adam döndü çağrıya yabancı olduğunu o söyledi bana bende bilmiyorum türkçesi akıcıydı anlayamadım
Bu işleri yapanlar tek gezmezler. Polis ile birlikte gitmekte yarar var.
Adam beni bardak alacak olarak biliyor tanımıyor bile güvensizlik problemi neden olsun ki bu durumda bayan olduğumu da biliyor başkasına ihtiyaç duyar mı ki?

Polis hiç bir şey yapmıyor bu arada. Biraz da şansınıza kalmış. Hakim ''Ortada dolandırılıcık yok anlaşmazlık var'' diyip arabulucu da sokabilir araya. Bir tanıdığımın başına geldi. Ama ''Nitelikli dolandırıcılık var'' deyip dava da açabilir. Takipsizlik de verebilir. Sen uğraş yine de, ama bir bardak soğuk suyunu da hazır et. Çünkü burası Türkiye.

Polis hiç bir şey yapmıyor bu arada. Biraz da şansınıza kalmış. Hakim ''Ortada dolandırılıcık yok anlaşmazlık var'' diyip arabulucu da sokabilir araya. Bir tanıdığımın başına geldi. Ama ''Nitelikli dolandırıcılık var'' deyip dava da açabilir. Takipsizlik de verebilir. Sen uğraş yine de, ama bir bardak soğuk suyunu da hazır et. Çünkü burası Türkiye.
Polis o an adamı yakalasa paramı geri alamam mı yani?

Polis o an adamı neye dayanarak yakalayacak? 2 güne bütün davayı prosedürü ileri sarıp tutuklama emri çıkarabilecek misiniz? Polisi ne olarak getireceksiniz oraya? Resmi olarak suçunu kanıtlamadığınız sürece adam suçsuzdur. Siz eminsiniz belki o olduğundan ama yasalar öyle işlemiyor. Döv diyen arkadaşlara az çok hak vermiyorum değil, polis görürse kavgayı ayırır, en fazla karakola götürür salar 30 dk sonra. Çok bir şey beklemeyin yani.

Polis o an adamı neye dayanarak yakalayacak? 2 güne bütün davayı prosedürü ileri sarıp tutuklama emri çıkarabilecek misiniz? Polisi ne olarak getireceksiniz oraya? Resmi olarak suçunu kanıtlamadığınız sürece adam suçsuzdur. Siz eminsiniz belki o olduğundan ama yasalar öyle işlemiyor. Döv diyen arkadaşlara az çok hak vermiyorum değil, polis görürse kavgayı ayırır, en fazla karakola götürür salar 30 dk sonra. Çok bir şey beklemeyin yani.
Ya açık konuşayım benim için önemli olan paramı geri alabilmek daha sonrasın da uğraşırım içeri attırmakla falan ilk paramı geri alabileyim Türkiye'de yaşıyorum az bir para da değil yani 7 bin.

Dostum şu anda anında paranı almanın bir yolu yok. Ya kaba kuvvet kullanacaksın adamı döve döve paranı alacaksın (ki bu seni haksız duruma sokar) ya da kanıtla bilgiyle kalkıp polis savcılık adliye mekik dokuyacaksın. Onda da 1-2 seneye sonuçlanırsa sonuçlanır yoksa yine geçmiş olsun.

Dostum şu anda anında paranı almanın bir yolu yok. Ya kaba kuvvet kullanacaksın adamı döve döve paranı alacaksın (ki bu seni haksız duruma sokar) ya da kanıtla bilgiyle kalkıp polis savcılık adliye mekik dokuyacaksın. Onda da 1-2 seneye sonuçlanırsa sonuçlanır yoksa yine geçmiş olsun.
Valla babam gelince onunla konuşayım bir de yine de teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı