Letgo'da dolandırıldık

Kötü insanlar iyiler sesini çıkarmadığı için bu kadar cesaretli. Hakkını ara! Koyun olma.

Ya kardeşim sen şikayetini yap, bir şey çıkmasa bile en azından elinden geleni yapmış olursun.

Aslında bu konu THH'lik konularla aynı, insanlar kötü mal/hizmet alınca uğraşmak yerine sustuğu için firmalar olabildiğince diretiyor, yani 100 kişi mağdur olunca 80 tanesi zaten hakkını aramıyor, 10 tanesi yarı yolda bezip hakkından vazgeçiyor kalan 10 tanesi uğraşıp hakkını alıyor. Fakat 100 kişinin hepsi hakkını arasa tepki gösterse firmalar insanları mağdur etmeye korkar, çünkü %90 ihtimalle bunlar hakkını aramayacak diye düşünmek yerine ben bunu mağdur etsem bu hakkını arar o yüzden işi uzatmadan adama hakkını vereyim der. Bunu yazma sebebim insanlar hakkını aramadığı için hakkını arayanların işini de yokuşa sürüyorlar.
 
Ben yurtiçi kargo şubesinde kargomu açtım içinden ne fatura çıktı ne de aldığım ürünle alakalı bir şey çıktı. 4 Kişinin yanında açmama rağmen iade kabul etmediler tutanak tutmadılar. Şikayet ettim onları ama adım gibi eminim ki hiçbir şey olmamıştır, gelen kişiye çorba ısmarlamışlardır olay çözülmüştür.

Olayın devamı ise ben dolandırıcıyı dolandırdım, kargo şubesi hala işlemekte.

Dolandırıcıyı nasıl dolandırdım?
13 Farklı arkadaşımdan arayıp farklı farklı illere sipariş verdim, kargo ücreti alıcı ödeme olduğu için alıcı kargoyu almazsa ürün geri gidip faturası gönderene kesiliyor. Dolayısı ile 13 farklı kargo parası dolandırıcıya kesildi. Bu süreç içerisinde sürekli arkadaşlarımı aramışlar, ben açmamalarını söyledim. Zaten fatura kesmedikleri için yasal olarak bir işlemde başlatamayacaklardı. Neyse bu da böyle güzel bir dolandırma hikayemdir. Karşınıza çıkarsa bu taktiği uygulayabilirsiniz, iyi günler. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı