Letgo'da ekran kartı sattığım kişi 1 hafta sonra iade istiyor

Geçen hafta çarşamba günü Letgo üzerinden 2.5 yıl garantili RTX 3060 ekran kartı sattığım kişi bugün bana mesaj atarak RX 570'den düşük performans verdiğini ekranda yırtılmalar olduğunu ve ekran kartını garantiye vereceğini aksi bir sonuç çıkarsa kartın parasını iade istediğini söyledi. Alıcı gelmeden 1 saat önce FurMark'ı açtım ve kartı evimde gelip görerek test ederek benden aldı. Parayı iade almayacağımı ekran kartı bendeyken bir sorun olmadığını sorunun yazılımsal olabileceğini ama yine de garantiye gönderebileceğini söyledim. Sizce sorun kimde?

Yanında ayran da istiyor mu sor bakalım alan arkadaşa?
 
Muhatap olma. Sen kusurlu olarak ürün satmadın sonuçta ve garantisi var. Yetkili servisine yollasın, değişim çıkarsa alsın sıfır kartını otursun. Yok servis derse bu kullanıcı hatası ya da bir sorun yok ortada seni bağlayan bir durum hiç olmaz. Gidip istediğine ağlayabilir.
 
Zamanında bluetooth hoparlör satın alan kişi aldığı gün aynı talepte bulunmuştu. Ben de deneyerek almasına rağmen olabilir diyerek ürünü geri almıştım. Kendisi benden özür dileyip teşekkür ederek zamanında başka bir üründe aynı şeyi yapmak istediğini ve yapamadığını aldıktan 2 gün sonra ürün bozulduğundan 3000TL zararda olduğundan bahsetmişti. Demem o ki böyle bir zorunluluğunuz yok ama engelleme gibi bir girişimde bulunmayın. Bu durum bilerek ayıplı ürün sattığınıza dair bir delil olarak kullanılabiliyor diye biliyorum.
 
Büyük ihtimalle aldığına pişman oldu parasını geri istiyor. Yok öyle bir şey kabul etmeyin. Ya kendisi bozduysa? Yanlış bi bağlantı yapıp kısa devre bile yapmış olabilir. Ya da pimlerinde sorun vardır. Monte ederken zorlamıştır falan.
 
Ekran kartında 1 hafta uzun süre. Kim bilir overclock mu yaptı, kartı zorladı mı, ne yaptı? Kartın içini açıp baktı mı? Bunları uzaktan anlamak mümkün değil. Deneyerek almış yani ben olsam iade almam.
 

Geri
Yukarı