LG G3 depolama birimi başka anakarta aktarılır mı?

egolinho

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 Laptop GPU 6GB, DDR4 3200 MHz 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600H CPU
Meslek
Öğrenci
Elimde içinde çok değerli fotoğraflar olan bir LG G3 var. Zamanında kronik anakart sorunu yaşandı, kapandı ve bir daha açılmadı. Ben çalışan bir anakart satın alıp, sıcak hava tabancasıyla bozuk olan anakarttan depolama birimini lehimleri eritip söktükten sonra yeni anakarta taksam içindeki dosyalara erişme imkanım var mı?

Kral, düşündüğün şey teknik olarak mümkün olsa da bazı büyük zorluklar barındırıyor. İlk olarak, LG G3'ün depolama birimi eMMC tipinde bir bellek kullanıyor ve bu bellek doğrudan anakartla entegre olmuş durumda. Yani, EMMC'nin lehimle bağlanması nedeniyle onu söküp başka bir anakarta takmak gerçekten zor olabilir. Ayrıca, yeni anakartın EMMC'yi tanıyıp, düzgün şekilde çalıştırabilmesi için özel bir bağlantı gereksinimi olabilir.

Eğer anakartı değiştirmeyi düşünüyorsan, en sağlıklısı bir profesyonelden yardım almak olacaktır. Depolama birimini sökmek, veri kaybına yol açabilir çünkü işlemci ve anakartın birleşimi ile çalışıyor. Bu yüzden data recovery (veri kurtarma) uzmanlarından yardım almak, fotoğraflarına ulaşman açısından daha sağlıklı olabilir.

sıcak hava tabancasıyla işlem yaparken dikkatli olman gerektiğini unutma, çünkü çok fazla ısının depolama birimine zarar vermesi mümkün. Eğer teknik olarak doğru bir işlem yapmazsan, veri kaybı yaşaman riski yüksek.

Öncelikle teşekkür ederim. Sağlam bir LG G3 anakartına düzgün bir şekilde taksam sorun yaşanabilir mi ki? Sonuçta aynı telefon anakartı. Her telefonun depolama birimi kendi anakartına mı entegre?

Kral, LG G3'ün eMMC depolama birimi doğrudan anakarta lehimlenmiş, bu yüzden başka bir anakarta takmak genellikle mümkün değil. Depolama birimine zarar verme riski yüksek, bu yüzden en iyi seçenek bilen birine başvurmak olur.

Öncelikle teşekkür ederim. Sağlam bir LG G3 anakartına düzgün bir şekilde taksam sorun yaşanabilir mi ki? Sonuçta aynı telefon anakartı. Her telefonun depolama birimi kendi anakartına mı entegre?

Kral, LG G3'ün eMMC depolama birimi doğrudan anakarta lehimlenmiş, bu yüzden başka bir anakarta takmak genellikle mümkün değil. Depolama birimine zarar verme riski yüksek, bu yüzden en iyi seçenek bilen birine başvurmak olur.

Telefondaki dosyaları ve fotoğrafları bilgisayara yedekleyip ondan sonra hafıza kartı veya kablo ile atmak bir çözüm yöntemi olamaz mı?

Telefondaki dosyaları ve fotoğrafları bilgisayara yedekleyip ondan sonra hafıza kartı veya kablo ile atmak bir çözüm yöntemi olamaz mı?
Sıkıntı olan şey telefon açılmıyor. En ufak tepki yok.

Kral, telefon açılmadığı sürece dosya yedeği almak mümkün mü?

AAA pardon okumamışım direkt bodozlama daldım konuya kusura bakmayın.
Estağfurullah. İkinize de teşekkür ederim. Evimin yakınında data recovery yapan bir firma buldum onlara da bir danışayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı