LG G3 Secure Booting Error! Cause: boot verify certification. Hatası

limsthehell

Kilopat
Daha fazla  
Bugün octOS olan ROM'umu 8.1 Oreo yapmak için farklı bir rom yüklüyordum. Romu yüklemek için 2.8 olan TWRP sürümümü de 3.1'e yükseltmem gerekiyordu. Ancak o sırada telefonum bomboştu çünkü TWRP üzerinden factory reset atmıştım ve backup da yoktu. Yani telefonumda bir işletim sistemi yok. Sadece TWRP'ye girebiliyordum. Bu yüzden internetten TWRP'nin kendi sitesinde bulunan IMG dosyasını alıp twrp menüsündeyken telefonu bilgisayarıma bağlayıp img dosyasını atıp flashladım. Bu konuda pek bilgim olmadığından LG G3'e ayrı bir TWRP .img dosyası flashlanması gerektiğini bilmiyordum. Şimdi de telefonumu Güç Tuşu + Ses Kısma tuşuna -TWRP'ye girmek için kullandığım- basıp TWRP'ye girmeyi denediğimde LG logosu çıkan ekranın sol üstünde Secure Booting Error! Cause: boot verify certification. yazıyor ve logo kısmı gidip ekran kapanıyor, mavi kırmızı ışık yanıyor. Telefonumun Ses Açma tuşuna basılı tutarken USB ile PC'ye bağladığımda download mode'a alabiliyorum. Firmware Update yazısı çıkıyor. Lütfen bana yardım edin, nasıl kurtaracağım bu durumu ? Stock ROM'a da razıyım yeter ki şu telefonu bir açayım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
LG G3 modelinin çok fazla varyasyonu var, muhtemelen yanlış TWRP sürümünü kurdunuz. Sakin olun, düzeltmemiz mümkün ancak doğru dosyayı indirmeniz için cihazınızın model numarasını bilmem gerekiyor. Telefonun bataryasının altında yazan model numarası nedir? LG-D855TR gibi bir numara yazıyor olması gerekiyor. Bu numarayı paylaşırsanız indirmeniz gereken doğru TWRP sürümünü indirip fastboot modunda bilgisayar üzerinden kurabilirsiniz.

LG G3 modelinin çok fazla varyasyonu var, muhtemelen yanlış TWRP sürümünü kurdunuz. Sakin olun, düzeltmemiz mümkün ancak doğru dosyayı indirmeniz için cihazınızın model numarasını bilmem gerekiyor. Telefonun bataryasının altında yazan model numarası nedir? LG-D855TR gibi bir numara yazıyor olması gerekiyor. Bu numarayı paylaşırsanız indirmeniz gereken doğru TWRP sürümünü indirip fastboot modunda bilgisayar üzerinden kurabilirsiniz.
Çok sağolun efendim. Umarım hallederiz, size muhtacım.
Cihazım LG-D855TR 16GB Made in KOREA.

Şunu da eklemek istiyorum. Bir forumda gördüğüm kadarıyla :
''Ses kısma tuşu + USB kablosunu telefona bağlayın.(full brick olmuş cihaz kesinlikle fastboot moduna girer bu kombinasyonla)'' denmiş. Ben telefonumu bataryadan çıkarıp aynı kombinasyonu yapınca yine aynı şekilde LG logosunun bulunduğu ekran geliyor ve sol üstte aynı hataları veriyor. Bu nedenle fastboot moduna bağlanamıyorum. Ama ilginç bir şekilde ''full brick(?)'' olmuş cihazlarda girilemeyen download mode, benim cihazımda Ses Açma + Usb bağlama kombinasyonuyla başarıyla açılıyor. Büyük ihtimal sorunu buradan çözeceğiz.
LGUP programıyla KDZ atmayı denedim, ancak completed demesine rağmen yine aynı LG logosu ekranını veriyor ve kalıyor. LG Flash Tool programında da aygıt bağlı olmasına ve aygıt yöneticisinde başarıyla bağlı gözükmesine rağmen bağlanamama hatası verdi. Bu sebeple kdz de atamamış oldum.
Dediğim gibi, elim kolum bağlı yardımınıza muhtacım @Plyra . Takipteyim, cevabınızı bekliyorum.

Bilgisayardan TWRP dosyasını flashlamayı biliyorsunuz sanırım, fastboot moduna geçmeyi de biliyor olmanız gerekir. Aşağıdaki rehberi uygulayıp cihazı fastboot/download modunda açın ve bilgisayara bağlayın. TWRP dosyasını flashladığınız komutu bir de aşağıdaki dosyayla deneyin.

Download twrp-3.2.1-0-d855.img

TWRP flashladıktan sonra recovery menüsüne girmeyi tekrar deneyin. Download mode da olur.

Bilgisayardan TWRP dosyasını flashlamayı biliyorsunuz sanırım, fastboot moduna geçmeyi de biliyor olmanız gerekir. Aşağıdaki rehberi uygulayıp cihazı fastboot/download modunda açın ve bilgisayara bağlayın. TWRP dosyasını flashladığınız komutu bir de aşağıdaki dosyayla deneyin.

TWRP flashladıktan sonra recovery menüsüne girmeyi tekrar deneyin. Download mode da olur.
Üzgünüm efendim fakat PC üzerinden TWRP flashlama hakkında bir bilgim yok. Aşağıdaki rehber derken hangisini kastediyorsunuz ? Teşekkürler.

Evet, flashlamam gereken TWRP dosyası bu, ancak recovery mode'a giremediğim için bu dosyayı flashlayamıyorum ve dediğiniz üzere bilgisayar üzerinden nasıl flashlayabileceğimi bilmiyorum. Şuanda Download Mode'a girebiliyorum sadece. Rehber atmayı unuttunuz sanırım, eğer belirtebilirseniz oradaki komutlara göre bilgisayar üzerinden nasıl flashlayabileceğimi öğrenirim. Teşekkürler.

Telefon bilgisayara veya şarj aletine bağlıysa çıkarın, kapatın. Ses açma ve güç tuşlarını basılı tutun, LG logosu gelince ikisini de bırakın. Gelen uyarıları kabul edip fastboot moduna girebilirsiniz. Bundan sonra üstteki TWRP dosyasını indirin ve bir klasöre atın. Klasörde boş bir yere Shift butonuna basılı tutup ''Komut penceresini burada aç'' seçeneğini kullanın. Açılan sekmede
Kod:
fastboot flash recovery twrp-3.2.1-0-d855.img
yazın. Ondan sonra kurtarma menüsüne girip istediğiniz gibi ROM kurabilirsiniz.

Telefon bilgisayara veya şarj aletine bağlıysa çıkarın, kapatın. Ses açma ve güç tuşlarını basılı tutun, LG logosu gelince ikisini de bırakın. Gelen uyarıları kabul edip fastboot moduna girebilirsiniz. Bundan sonra üstteki TWRP dosyasını indirin ve bir klasöre atın. Klasörde boş bir yere Shift butonuna basılı tutup ''Komut penceresini burada aç'' seçeneğini kullanın. Açılan sekmede
Kod:
Efendim, zaten sorun burada. Ben ses açma + güç tuşuna basılı tutunca lg logosu geliyor, sol üstte malum hata çıkıyor ve telefon kapanıp mavi-kırmızı ışık yanmaya başlıyor. Sadece download mode'a girebiliyorum.

Kod:
Bir bilginiz yok mu acaba ? Dediklerinizi yapmaya hazırım.

İndirme linki: Download twrp-3.2.1-0-d855.img
Altta yazdıklarımı uygulayın.

Bundan sonra üstteki TWRP dosyasını indirin ve bir klasöre atın. Klasörde boş bir yere Shift butonuna basılı tutup ''Komut penceresini burada aç'' seçeneğini kullanın. Açılan sekmede
Kod:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı