LGA 2011 sistem toplamak ne kadar mantıklı?

IPARGALI

Centipat
Arkadaşlar Aliexpress'ten baktığım zaman LGA 2011 bir sistem 8 çekirdek 16 tred işlemci, 32 GB 1600 MHz RAM 1250 TL. YouTube'tan performans testlerine baktığımda i5 8400 ile kapışıyor. Sizce böyle bir sistem dizsem fena olmaz mı? Bir de 570-580 taksam misler gibi gider herhalde hem de 2-3K'ya, sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence mantıklı. Çünkü fiyatı gayet uygun. DDR3 32GB RAM bile kendi başına 1100TL civarı. Yanında 8400 ile kapışan 8/16 işlemci ile çok daha iyi oluyor. Alacağınız yerin linkini atar mısınız?

Bir de server işlemcilerinden pek anladığım söylenemez. @fryzen reis yardım edebilir belki.

Bence mantıklı. Çünkü fiyatı gayet uygun. DDR3 32GB RAM bile kendi başına 1100TL civarı. Yanında 8400 ile kapışan 8/16 işlemci ile çok daha iyi oluyor. Alacağınız yerin linkini atar mısınız?

Bir de server işlemcilerinden pek anladığım söylenemez. @fryzen reis yardım edebilir belki.
Fryzen Jr. şu an uyuyor, uyandığında o da görüşünü belirtir ama onun sistemini kullandığımda gayet iyiydi (2650 V1). 7 dolarlık kule soğutucuya rağmen gayet serin çalışıyor. Tek kötü yanı tek çekirdek performansı kötü olduğundan ETS2, CS:GO, LOL gibi oyunlarda performansı düşük. Bu nedenle 1650 V2, 2650 V2, 2690 V2 ya da 2697 V2 gibi tek çekirdek performansı yüksek olan modellerin alınması daha iyi olur.

O fiyat nerede ben merak ediyorum.
Aliexpress'de varlar ama ben öyle fiyat görmedim daha.

Bence mantıklı. Çünkü fiyatı gayet uygun. DDR3 32 GB RAM bile kendi başına 1100TL civarı. Yanında 8400 ile kapışan 8/16 işlemci ile çok daha iyi oluyor. Alacağınız yerin linkini atar mısınız?

.

O set 1500 TL civarı geliyor. O sistem size 3000 TL'ye patlar. ( RX570 -580 )

Günümüz fiyatlandırmasına bakarsak eğer bence 3000 liraya bu denli performanslı bir bilgisayar çok kötü bir rakam değil?
O set 1500 TL civarı geliyor. O sistem size 3000 TL'ye patlar. ( RX570 -580 )

Üstelik 8 çekirdek 16 tred ve 32 GB yani render performansı bakımındanda oldukça üstün bir performansa sahip bir sistem.
Arkadaşlar ben i5 8400 demiştim ama şu videoya bakmanızı tavsiye ederim 😊
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı