LGA1366 Xeon sistem toplama

Bildiğimiz markaların x58 anakartlarinda yapılır. Ama Çin malı malum sitelerde fink atan markasız anakartlar ile ne olur bilmiyorum.
Belirli bir anakart marka modeli söylemem anlamsız çünkü sıfır olarak yoklar. İkinci elde bir adet buldum 400tl yazmış ama tek satmıyor yanında 300tl ye i7 960 işlemcisi ile beraber satıyor.
O ilanı ben de gördüm, alıp işlemcisini satmak mantıklı olabilir mi? O işlemci hala güçlü alabilecek kişiler vardır. Onu satarsanız elinizde mis gibi bir anakart olur. @İvern

O ilanı ben de gördüm, alıp işlemcisini satmak mantıklı olabilir mi? O işlemci hala güçlü alabilecek kişiler vardır. Onu satarsanız elinizde mis gibi bir anakart olur. @İvern
Dediğiniz ilanı gördüm şu anda elimde birikmiş 800TL var şimdi o ilanı alsam mantıklı ölümü? Aslında olur gibi geldi bana çünkü onu 400 liraya alırım mis gibi i7 920 de var. :D Sonra ram ve ekran kartı da alırım. Bütçe olunca da w3680 veya X5680 alırım. Bunu annemle konuşmalıyım. :)

Dediğiniz ilanı gördüm şu anda elimde birikmiş 800TL var şimdi o ilanı alsam mantıklı ölümü? Aslında olur gibi geldi bana çünkü onu 400 liraya alırım mis gibi i7 920 de var. :D Sonra ram ve ekran kartı da alırım. Bütçe olunca da w3680 veya X5680 alırım. Bunu annemle konuşmalıyım. :)
Şimdi alıp idareten kullanırsınız. Ayrıca yanında i7 920 değil i7 960 var.

Her zaman sıvı soğutma yerine kule hava soğutma sistemini tercih edin. MSI ve Asustan şaşmayın derim. Öncelikle anlamadığım siz en baştan bir sistem mi topluyorsunuz ? Bence AMD işlemci olarak 2. El Ryzen 3 2200G almanı tavsiye ederim. B350 Anakart almanı önerebilirim mesela

Benim tavsiyem sisteminizi bu şekilde toplamanız değil o yüzden herhangi bir link vermiyorum. Çünkü toplayacağız sistem hem fiyat performans olarak o kadar uygun değil hem de enerji tüketimi olarak yüksek. Ve alacağınız parçaların kullanım ömrü konusunda şüpheliyim. Yorulmuş cihazlar çünkü. Son olarak sistemin en kolay bozulan bileşeni anakart ve x58 bir anakart bozulduğunda yenisini bulmak neredeyse imkansız olacaktır. Zira şu an işlemci ile beraber almanız mantıklı gibi gelebilir fakat elinizde mevcut işlemci varken size tekrar işlemci ile beraber almak dayatılacak. Benim elimde 1 yıldır 1366 pinli xeon işlemci var fakat boşta duruyor çünkü uygun anakart bulamıyorum. Anakartı tek satanlar fahiş fiyat istiyor. Uygun verenlerde işlemci ile beraber satıyor.
Bence en iyisi bir bütçe belirtin biz de ona göre en azından daha mantıklı bir sistem toplamaya çalışalım.

@OtoburPirana arkadaşımızın dediği gibi o sistemi toplamak tehlikeli olur. Bu sistemi alırsan memnun kalabilirsin. Seçimlere kadar bekleyin dolar düşsün seçimlerden 5 gün önce alın bu sistemi. Öyle yapmayabilirsin de.

Ben kendim kaliteli bir kasa (TT V200 600W 80+) ile 2300 TL'ye topladım ve performansından memnunum. Tek sorunu sistemin DDR3 olup da sonradan yükseltilmeye çalışılınca anakart, RAM ve işlemcinin değişmesi gerektiği.
Topladığım sistem:

İşlemci Aliexpress: US $18.0 |Tahmini Teslimat Zamanı 95 TL
Ekran kartı Aliexpress: US $56.8 |Tahmini Teslimat Zamanı 300 TL
Anakart: Asboard H55 Ddr3 Matx Ses Vga Lan 1156p - n11.com 315 TL
RAM: Benim aldığım stokta kalmamış kendin bulursun artık.
Kasa+PSU: Thermaltake V200 TG 600W 80+ RGB Fanlı MidTower Oyuncu Kasa Fiyatı 800 TL (Ben indirimdeyken 700'e almıştım. Sen de indirim kovalarsan ucuza bulabilirsin.)
Stok işlemci fanı: Intel E97379 Orjinal 1156 - 1155 - 1150 Cpu Fan Fiyatı 40 TL
HDD: Seagate 3.5 1TB BarraCuda 7200Rpm 64MB Cache Sata 3.0 Harddisk ST1000DM010 290 TL (istersen SSD 240GB yapıp HDD almayabilirsin.)
SSD 120GB: ADATA ASU650SS-120GT-R 120GB SU650 Sata3 520/450 Flash SSD | En Ucuzu Akakçe 132 TL
SSD 240GB:Adata SU650 3D NAND 2.5 Sata 3.0 Ssd Disk 240GB ASU650SS-240GT-R 200 TL

1TB HDD+120GB SSD toplamı: 1972 TL
Sadece 240GB SSD toplamı: 1750 TL

Not: Toplamlara 8GB DDR3 RAM dahil değildir. Yaklaşık 300 TL'ye bulabilirsin.

RAM ve montaj ücreti ile birlikte Yaklaşık 2300 TL'ye toplayabilirsin sistemini. (240GB SSD kullanırsan 2050 TL) Aklında bir soru varsa sorabilirsin.

Bildiğimiz markaların x58 anakartlarinda yapılır. Ama Çin malı malum sitelerde fink atan markasız anakartlar ile ne olur bilmiyorum.
Belirli bir anakart marka modeli söylemem anlamsız çünkü sıfır olarak yoklar. İkinci elde bir adet buldum 400tl yazmış ama tek satmıyor yanında 300tl ye i7 960 işlemcisi ile beraber satıyor.
Gigabyte ga ex58a-ud3r anakart bulabilirmisin 200 tl bütcem var

Technopat Haberler

Geri
Yukarı