LGS 2021 nasıl geçti?

Neden sadece matematik zor? Türkçe ve fen gayet zor olabilirdi. Ama yok basalım bütün zorluğu matematiğe.

Değişik değişik sayılar var oradan bu kaç ise a'nın çarpanı derken sallıyorum.

Aynen knk bu sene girmiş olsaydın görürdük tepkini. 5 dersten sadece birini eleyici yapıyorlarsa zordu deriz tabii.
Geçen sene girdim, yine matematik zordu, ondan önceki sene de matematik zordu, ondan önceki sene de matematik zordu ve bu böyle gidecek. Türkçe ve fen de size zor gelmese de kesinlikle çok kolay değildi.

Şunu anlayın arkadaşım, ''LGS matematiği'' denen şey, yani ezbere dayalı olmayan, yeni nesil, herkesin yapamayacağı sorular olmalı ve oluyor da. Diyelim ki sen Galatasaray Lisesine gitmek istiyorsun, adamlar matematik yapamayan adamı ne yapsın? Türkçeyi paragraf çözersin yaparsın, feni bilgi ve soru pratiği ile yaparsın. Ama matematikte hem deli gibi soru çözmek, hem konuları bilmek, hem kitap okumak, hem de kişisel beceriler ortaya giriyor. Bunu da yapabilenler iyi okullara gidiyor, yanlış doğru bilemem, durum bu.

Nasıl nitelikli eğitim vermiyorlar? Gittin mi de biliyorsun? TEOG sınav bile değildi, çarpma işlemi yapan adam çok ülkede. Matematik dersini yukarıda anlattım, herkesin yapabileceği bir şey değil.
Geçen sene 2. dönem 1 kere bile okula gitmedik, bize de gayet zor sorular sordular. Size de öyle sordular, sorularda bir sıkıntı yok. Kolay olsa ismi LGS olmaz.
Neden sadece matematik zor? Türkçe ve fen gayet zor olabilirdi. Ama yok basalım bütün zorluğu matematiğe.
Yeni yazdığım mesajda anlattım.

Sınav eleyici ise neden fende yeni nesil soru sayısı azdı?

İşte biz de diyoruz ki neden zor soruları tüm derslere dağıtmıyorlar da matematiğe dolduruyorlar?
''Şunu anlayın arkadaşım, ''LGS matematiği'' denen şey, yani ezbere dayalı olmayan, yeni nesil, herkesin yapamayacağı sorular olmalı ve oluyor da. Diyelim ki sen Galatasaray Lisesine gitmek istiyorsun, adamlar matematik yapamayan adamı ne yapsın? Türkçeyi paragraf çözersin yaparsın, feni bilgi ve soru pratiği ile yaparsın. Ama matematikte hem deli gibi soru çözmek, hem konuları bilmek, hem kitap okumak, hem de kişisel beceriler ortaya giriyor. Bunu da yapabilenler iyi okullara gidiyor, yanlış doğru bilemem, durum bu.''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…