LGS 2021 nasıl geçti?

Gene gelmiş matematik çok zorcular, nitelikli liselere öğrenci alıyorlar, din dersini mi zor sorsunlar?
Arkadaşlar LGS gerçekten farklı bir dünya, bana göre hükümetin eğitim anlamında yaptığı en iyi işlerden biri. Adamlar nitelikli liselere öğrenci alıyor ve haliyle herkesin yapamayacağı, ezbere dayalı olmayan sorular soruyorlar. Bu yüzden de matematik zor ve her LGS'de böyle olacak. :)
Neden sadece matematik zor? Türkçe ve fen gayet zor olabilirdi. Ama yok basalım bütün zorluğu matematiğe.

Gene gelmiş matematik çok zorcular, nitelikli liselere öğrenci alıyorlar, din dersini mi zor sorsunlar?
Arkadaşlar LGS gerçekten farklı bir dünya, bana göre hükümetin eğitim anlamında yaptığı en iyi işlerden biri. Adamlar nitelikli liselere öğrenci alıyor ve haliyle herkesin yapamayacağı, ezbere dayalı olmayan sorular soruyorlar. Bu yüzden de matematik zor ve her LGS'de böyle olacak. :)
Değişik değişik sayılar var oradan bu kaç ise a'nın çarpanı derken sallıyorum.

Aynen knk bu sene girmiş olsaydın görürdük tepkini. 5 dersten sadece birini eleyici yapıyorlarsa zordu deriz tabii.
Geçen sene girdim, yine matematik zordu, ondan önceki sene de matematik zordu, ondan önceki sene de matematik zordu ve bu böyle gidecek. Türkçe ve fen de size zor gelmese de kesinlikle çok kolay değildi.

Şunu anlayın arkadaşım, ''LGS matematiği'' denen şey, yani ezbere dayalı olmayan, yeni nesil, herkesin yapamayacağı sorular olmalı ve oluyor da. Diyelim ki sen Galatasaray Lisesine gitmek istiyorsun, adamlar matematik yapamayan adamı ne yapsın? Türkçeyi paragraf çözersin yaparsın, feni bilgi ve soru pratiği ile yaparsın. Ama matematikte hem deli gibi soru çözmek, hem konuları bilmek, hem kitap okumak, hem de kişisel beceriler ortaya giriyor. Bunu da yapabilenler iyi okullara gidiyor, yanlış doğru bilemem, durum bu.

Nitelikli eğitim vermiyorlar ama nitelikli soru soruyorlar. Ne anladım bu işten? TEOG, verdikleri eğitime daha uygun bir sınavdı.
Bu ülkede matematik yapıyorsan süper zekasın, yapamıyorsan geri zekalı oluyorsun.
Ayrıca bu sene bir açıldık bir kapandık, daha kolay sorabilirlerdi.
Nasıl nitelikli eğitim vermiyorlar? Gittin mi de biliyorsun? TEOG sınav bile değildi, çarpma işlemi yapan adam çok ülkede. Matematik dersini yukarıda anlattım, herkesin yapabileceği bir şey değil.
Geçen sene 2. dönem 1 kere bile okula gitmedik, bize de gayet zor sorular sordular. Size de öyle sordular, sorularda bir sıkıntı yok. Kolay olsa ismi LGS olmaz.
Neden sadece matematik zor? Türkçe ve fen gayet zor olabilirdi. Ama yok basalım bütün zorluğu matematiğe.
Yeni yazdığım mesajda anlattım.

Sınav eleyici ise neden fende yeni nesil soru sayısı azdı?

İşte biz de diyoruz ki neden zor soruları tüm derslere dağıtmıyorlar da matematiğe dolduruyorlar?
''Şunu anlayın arkadaşım, ''LGS matematiği'' denen şey, yani ezbere dayalı olmayan, yeni nesil, herkesin yapamayacağı sorular olmalı ve oluyor da. Diyelim ki sen Galatasaray Lisesine gitmek istiyorsun, adamlar matematik yapamayan adamı ne yapsın? Türkçeyi paragraf çözersin yaparsın, feni bilgi ve soru pratiği ile yaparsın. Ama matematikte hem deli gibi soru çözmek, hem konuları bilmek, hem kitap okumak, hem de kişisel beceriler ortaya giriyor. Bunu da yapabilenler iyi okullara gidiyor, yanlış doğru bilemem, durum bu.''

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00