LGS 2023'e nasıl çalışılmalı?

Ben okula 1 yıl geç başlama sebebiyle bu sene kolay yapılan LGS 2022'yi kaçırdım. İnşallah LGS 2023'te LGS 2022 gibi kolay olur. Aksi takdirde puanım çok düşük gelir.

Diğer dersleri iyi kötü herkes yapıyor, matematiğin kötüyse sınavda başarı elde edebilmen pek mümkün değil. Matematiğindeki eksikliğini belirleyerek matematik çalışman lazım.

LGS 2020 öğrencisiyim. 462 puan yapmıştım. En önemli şey, soru tipleri görmek. Sınavda çıkabilecek her soru tipini görmen lazım. Geçmiş yılların örnek soruları, çıkan sorular, bazı il milli eğitim müdürlüklerinin sınava yakın yayınladıkları örnek sorular, zor soru bankaları, bunların hepsi önemli.

Ama uyarayım ki, bazı soru bankaları soruları zor yapmak için zor yapıyor. Matematik'te mantık yerine işlem ağırlıklı olan soru bankalarından uzak dur, sadece zamanını yer.

Bir de, sayısalda fenden başla. Katsayısı matematiğe eşit ve çoğu zaman daha kolay oluyor.

Bence matematikten ilk iki konuyu öğren sonra zaten günde 5 saat çalışacaksan 2'si matematik oluyor diğerleri matematiği anlamaya çalışırken sen diğer konulara geçersin sonra baktın erkenden tüm konular bitti hızlıca bir daha bitirirsin sonra eskiden senle aynı mat neti yapan adamı 2-3 net fark koyarsın.

Diğer dersleri iyi kötü herkes yapıyor, matematiğin kötüyse sınavda başarı elde edebilmen pek mümkün değil. Matematiğindeki eksikliğini belirleyerek matematik çalışman lazım.

Yani kötü derken 7.sınıf denemelerinde matematikden 15-20 net arası yapıyordum 1 ay hastanede yatmak zorunda kaldım ve konuları kaçırdım ondan dolayı bir dardayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı