LGS 2023'te hayal kırıklığı yaşadım

350 aldım ben gayet mutluyum.
470 aldım mutsuzum.

Az önce üniversite final sınavlarının birisinden çıktım. 2 puan ile kalma ihtimalim var. Beş para etmez eğitim var bu ülkede. Canını sıkma boşver. Hayatında mutluluklar.
Aynen ya Avrupa'da 3 yıl sonra öğretilecek şeyi bize şimdi öğretiyorlar.

Çift dershaneye gidip LGS'den 290 almıştım. Fazla kafaya takmadım. Annemlerden yetmediğim laf kalmadı. Şuan TYT netlerim 110 civarı, ve hiç kimse artık bana derslerim hakkında laf atamıyor. Lisede toparlar isen benim gibi olabilirsin. Ama çoğu şeyden feragat etmen gerek, sosyal hayat, aktivite, teklonoji, oyun vesaire. LGS'nin daha uzun süreli çalışma hali gibi olucak. Ama takmaz isen kafaya başarabilirsin.

Fen liseleri çok berbat liseler hocam, İzmir Çiğli Fen Lisesinde okuyan kuzenimin tek bildiği şey ders, sosyal hayatı 0, teklonoji ile alakası yok. Hobisi yok. Öğrenim hayatı sonlansa elinden gelen iş yok. Vasıfsız geleceğin emir kullarını yetiştiren okullar fen liseleri.

Meslek lisesine git öyle kaliteli bir ortam dostluk bulamazsın.

Kanka kafana çok takma ben girdiğim zaman kitapçığa göre istediğim liseyi kazanıyordum neyse zaman geçti sonuçlar açıklandı bir baktım kaydırma yapmışım inanılmaz düşük bir puanla lise seçimi yaptım ama emin ol lise seçimin senin aklını etkilemez eğer gercekten böyle devam edersen eminim üniversite sınavında başarılı olursun.

Dostum ben 21 yaşındayım. Adiyamanliyim ve depremi gördüm. Yakinlarimi evimi kaybetim. 3 defa YKS'ye girdim. Şu anda tıp fakültesindeyim. İstedigim bölümü ve üniversiteyi kazanamadım ve geçmişte yaşadıklarımdan dolayı oluşan korkakliktan hiç sevmediğim bölümü yazdım. Hayal kırıklığı nedir çok ama çok iyi bilirim. Sadece okul konusunda değil oyunlardan tut özel hayata kadar çok hayal kırıklığı yaşadım. Bunlari söylememin nedeni şu emin ol seni en iyi anlayanlardan biriyim.

Sana şu tavsiyede bulunacağım. Hayata önemli olan tek şey süreçlerdir çünkü hayatımız boyunca bir tek onları kontrol edebiliriz. Sonuçlara takılma. Tabii ki biliyorum insan istemediği bir sonuç alınca altüst oluyor. Lakin asla ve asla sonuçları konrtol edemezsin. Bunu bil ve tabii ki de yasını yaşa. Gayet doğal insan duyguları olan bir varlıktır. Mutluluk kadar üzüntü de vardır. Zaten güzel olan şey de bu. Onun dışında hayata hiç ama hiç korkma. Ben daha başarılı daha mutlu bir insan olabilirdim eğer korkularımın uzerine gitseydim. Su anda bile korkagin tekiyim. Çok basit işleri bile yaparken korkuya kapılıyorum. Ve bu hayatımın anasıni ağlatıyor. Sen daha cesur ol daha cüretkar ol emin ol hiçbir şey kaybetmiyeceksin. Çünkü kaybettiklerini bir gün tekrar bulacaksın ve cesaretinden dolayı elindekilerden daha fazlasını bulacaksın.

Önemli olan süreçler demiştim. Onu aciklayayim bak hayata tek bugünü kontrol edebiliriz ne yarını ne de dünü. Dun için üzülmenin bir faydasi yok çünkü o geçti ve ne yaparsan yap değiştiremezsin. Yarın içinde kaygılanma çünkü yarın ne olacak kimse bilmiyor. Yarinin sana ne fırsat sunacağını bilemezsin. Belki bir adamla tanisacaksin sana çok fayadali olacak ya da yarın bir yakınıni kaybedeceksin ve hayat anlamlasıcak. O yüzden yarını düşünme. Ama bugün senin elinde, bugün çalışabilirsin de eğlenebilirsin de uzulebilirsin de ya da hepsini yapabilirsin yani sana kalmış ve bu anı kontrol edebiliyorsun. İstediğin gibi sekilendirebilirsin.

Bence önemli olan hayata başarılı olmak değil, birilerine anlatabilecegin hikayenin olmasıdir. 5 yıl sonra bu güne bakıp güleceksin kendine ve bunları birine anlatabileceksin, bak ben de salak gibi buna üzüldüm diye ve kendinle dalga geçmenin keyfine varacaksin. Emin ol. Bu dediklerim gerçektir. Hadi iyi günler Allah'a emanet.

Meslek lisesine git öyle kaliteli bir ortam dostluk bulamazsın.
Kaliteli değil ise gitme elin kekosu vasıfsızı doluşmuştur oraya. Dibimde meslek lisesi var her çıkış kavga var. Çok ergen ve çok tabiri caizse biraz mankafa topluluk geneli.

Takma kafana bu kadar boşa bir şeyi. D

Senin yaşadığın durumu birkaç yıl önce yaşadım okulda 1. Olurdum istediğim lise kafamda garantiydi ama LGS'ye girdikten sonra hayal kırıklığına uğradım kötü bir liseye gittim şuan 11. Sınıfım geriye baktığımda niçin üzüldüm diye kendimi sorguladığım oluyor inan ki abartılacak birşey yok korkma

Arkadaşım dert ettigin şeye bak. İleride CVni doldurdugunda kim lisene bakacak allasen. En fazla ilk işe girilirken üniversiteye bakılır. Sonrasında ona da bakılmaz. Yaptığın işlere bakılır. Ben yazilimciyim 12 yıldır çalışıyorum. Özetle lisenin bir önemi yok. Boşa üzme kendini.

Benim liseye geçiş dönemim tam koronanın başladığı seneydi, bende senin gibi b.ktan bir lise kazandım, sonra 1 sene gidip açık eğitime geçtim, açık eğitime geçtiğimde kendimi geliştirip kendi online mağazamı kurdum, daha reşit bile değilim aylık 10-15k kazanıyorum. Bir yandan üniversiteye hazırlanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…