LGS 2024 süreci nasıl geçirilmeli?

KeremSiv

Centipat
Daha fazla  
Etrafımdaki herkes harıl harıl hazırlık yapıyor, dershaneden dershaneye gidiyorlar. Ben ise matematik özel dersi ve dershanenin denemelerine gidiyorum.
Ailem bilgisayar hakkında alacak gibi gözüküyor ama oyun oynamayı seviyorum. Sizce ne yapmalıyım ve hangi kaynakları önerirsiniz?
Genel olarak nasıl geçirmeliyim bu döne mi?

Etrafımdaki herkes harıl harıl hazırlık yapıyor, dershaneden dershaneye gidiyorlar. Ben ise matematik özel dersi ve dershanenin denemelerine gidiyorum.
Ailem bilgisayar hakkında alacak gibi gözüküyor ama oyun oynamayı seviyorum. Sizce ne yapmalıyım ve hangi kaynakları önerirsiniz?

Ben de gireceğim bu sene. Cevapları merak ediyorum.

Günde 2 saat çalışsan bile yeterli eğer dersleri düzenli takip ediyorsan. Kaynak olarak Hız, Fenomen, Sinan Kuzucu ve MEB'in çalışma soruları ve örnek sorularını çalış. 2 haftada 1 kez deneme yap kendine. Yarıyıl tatilinde 500-400 soru çözsen bile yeterli. Ayrıca yarıyıl tatili ve ikinci dönemde deneme dozunu artır hatta haftada 1 denemeye çıkar. Gördüğün dersleri tekrarla. Oyun oynamanda sıkıntı yok ancak aşırıya kaçma.

Knk inanki neredeyse hiç önemli değil. Ben geçen sene girdim harıl harıl çalıştım matematiğim süperdi en fazla 2 yanlış gelirdi genelde fulldu Türkçe fen pek iyi değildi ordan vurdular fen lisesine gittim yine ama gidenlerin çoğu Türkçe sayesinde gitti. Ben çalışmasamda bu liseye gidebileceğimi düşünüyorum çalıştım ve neredyse zaman kaybettim. Çalışma demiyorum çalış tabii ki de ama çok da takma yani üzme kendini bunun yüzünden fln.

Knk inanki neredeyse hiç önemli değil. Ben geçen sene girdim harıl harıl çalıştım matematiğim süperdi en fazla 2 yanlış gelirdi genelde fulldu Türkçe fen pek iyi değildi ordan vurdular fen lisesine gittim yine ama gidenlerin çoğu Türkçe sayesinde gitti. Ben çalışmasamda bu liseye gidebileceğimi düşünüyorum çalıştım ve neredyse zaman kaybettim. Çalışma demiyorum çalış tabii ki de ama çok da takma yani üzme kendini bunun yüzünden fln.
Bazı OBP'li liselere giriş bu yüzden çok zorlaştı hatta bazı LGS puanıyla girilen liselerden daha zor girmek. OBP'yi yüksek tutmak gerek. En az 96-97'de kalsın bence.

Matematiği gittikçe kolaylaştırıyorlar fen lisesine giden adam matematik bilmeden giriyor neredeyse. Türkçe ve fene dikkat edin.

Disiplinli olmaya çalışın, çok soru çözmek mesele değil. Asıl mesele düzenli olması az ya da çokluğu size bağlı. Bilemediğiniz soruları mutlaka anladıkran sonra geçin. Ve son aylar full deneme çözerseniz eminimki çok rahat bir sınav geçireceksiniz.

Dostum olay basit çok çalışacaksın ama akıllı çalışacaksın. Ama sakın stres yapıp sınavı mahvetme ben aynı hataya düştüm şu an en istemediğim okuldayım okul kötü değil ama hedefim burası değildi. Basitçe de şöyle, okula gidiyorsun derslerini adam akıllı dinliyorsun. Daha sonra eve gelince günlük tekrar yapıyorsun. Konuyla ilgili basit sorular çözüyorsun. Konuyu kavramış oluyorsun. Daha sonra da yeni nesil dediğimiz soruları çözüyorsun. Yanlışlarını öğreniyorsun. Tüm olay bundan ibaret. Son aylara doğru bir daha konu aç o zaman farklı çalışman gerekicek çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı