LGS 2024 nasıl geçti?

Matematikte 2 birim yüksekliği olan yol sorusu yüzünden matematiğin geri kalanını kontrol edemedim siz yapabildiniz mi o soruyu.
A ve B arasındaki uzaklığı soruyor bu önemli.
Aralarındaki uzaklık bir doğal sayı olması şartıyla B yukarıda herhangi bir yerde olabilir. Yani aralarındaki uzaklıkları sıra sıra deneyeceğiz.

1-) B, A'nın hemen üzerinde: Uzaklık = 2
resim_2024-06-03_173629132.png

2-) B'nin nerede olacağını pisagor kullanarak buluyoruz ve bir dik üçgen oluşturuyoruz: Uzaklık = 3
1717425676208.png

3-) B'nin nerede olacağını yine pisagor kullanarak buluyoruz. Bir dik üçgen oluşturuyoruz: Uzaklık = 4
resim_2024-06-03_174634413.png

4-) 2. adımdaki işlem ile yine B'nin konumunu buluyoruz ve bu sefer ters yönde yapıyoruz. Uzaklık = 3
resim_2024-06-03_174952644.png

Not: Sağ tarafta uzaklığa 5 verememizin ve sol tarafta 4 veremememizin sebebi görseldedir.

resim_2024-06-03_175718244.png

Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilimişimdir. İyi akşamlar.

Ben hastayım 1 haftadır tam zamanına denk geldi :/ cumartesi günü serum vurmama rağmen geçmedi. 2. oturum da karın ve baş ağrısı başlayınca yapabildiğim kadar yapıp çıktım. Çok erken çıktım. Aşırı kötü geçti ne yapacağımı bilmiyorum 1 yıldır çalıştığım onca emek çöpe gitti.

A ve B arasındaki uzaklığı soruyor bu önemli.
Aralarındaki uzaklık bir doğal sayı olması şartıyla B yukarıda herhangi bir yerde olabilir. Yani aralarındaki uzaklıkları sıra sıra deneyeceğiz.

1-) B, A'nın hemen üzerinde: Uzaklık = 2
Eki Görüntüle 2212015

2-) B'nin nerede olacağını pisagor kullanarak buluyoruz ve bir dik üçgen oluşturuyoruz: Uzaklık = 3
Eki Görüntüle 2212021

3-) B'nin nerede olacağını yine pisagor kullanarak buluyoruz. Bir dik üçgen oluşturuyoruz: Uzaklık = 4
Eki Görüntüle 2212027

4-) 2. adımdaki işlem ile yine B'nin konumunu buluyoruz ve bu sefer ters yönde yapıyoruz. Uzaklık = 3
Eki Görüntüle 2212033

Not: Sağ tarafta uzaklığa 5 verememizin ve sol tarafta 4 veremememizin sebebi görseldedir.

Eki Görüntüle 2212038

Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilimişimdir. İyi akşamlar.
Direkt en üste bir tane çizebiliriz. Sol tarafa da pisagor ile bakarsak bir kenar 2'nin karesi olarak 4 oluyor. Hipotenüsün tam sayı olması için kök 5 verilir ve uzaklık 3 olur. İki tarafa da kök 5 veririz ve 2 tane daha nokta çıkar. Kök 12 ile sağa doğru bir tane daha koyarız ve uzaklık 4 olur. Daha da ilerletemeyiz. Yani 4 tane oluyordu değil mi?

Ben de girdim bugün gelmiş geçmiş en basit lgsydi
Sanrım 495-500 puan alacağım(İngilizce yanlış gelebilir)
İnanıp inanmamakta özgürsünüz

Hocam yanlışlarınıza baktınız mı kaç yaptınız? Herkes böyle diyordu sonra 50 puan düşük alanları gördüm merak ettim

Yığılma olacak. İzleyin ve görün.
Hocam sözel o kadar basit değildi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı