LGS 2025 için nasıl çalışılmalı?

BERK_52

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, LGS 2025 öğrencisiyim. 7. sınıfta hiç çalışmadım, derslerim berbat denebilecek kadar kötü. 8. sınıfta çalışmaya başlasam iyi bir yer kazanabilir miyim? Dershaneye gidemeyeceğim, matematikten 20 falan aldım. Sizce benden adam olur mu? Ve bana bir çalışma programı verebilir misiniz?

Merhaba, LGS 2025 öğrencisiyim. 7. sınıfta hiç çalışmadım, derslerim berbat denebilecek kadar kötü. 8. sınıfta çalışmaya başlasam iyi bir yer kazanabilir miyim? Dershaneye gidemeyeceğim, matematikten 20 falan aldım. Sizce benden adam olur mu? Ve bana bir çalışma programı verebilir misiniz?

Matematikten 0 alan bir abin olarak bende üniversiteye hazırlanıyorum. Daha yolun başındasın tek yapman gereken okullar açılana kadar 7. sınıfı hızlıca tekrar etmek. Okullar açıldığında da her gün günü gününe dersleri takip et tekrarını yap ve soru çöz. LGS yaklaşınca bol bol deneme çöz ve yanlışlarını düzelt. Emin ol iyi puanlar alabilirsin.

7 ile 8 in neredeyse hic alakasi yok. LGS'de sadece 8. siniftan sorumlusun.

Bende 40 aldım (en düşüğüm) en yüksek not 60 şimdi dümenden bir 7.sınıf konularına baktım onlarda bana baktılar dediler kardeş olay ne sen normalde dersleri sallarsın dedim lgsden güzel puan almam lazım yoksa pc dizemeyeceğim tamam dediler bizim sana önericeğimiz kaynakları al ve hergün çalış bende tamam dedim k bana önerdikleri kaynaklar
MATEMATİK:2024 LGS MATEMATİK SORU BANKASI
TÜRKÇE PARAGRAF :8. Sınıf Paragrafın Ritmi (LGS Hazırlık) | Arı Yayın, Arı Yayıncılık, Arı Yayınevi ~ LGS Hazırlık
TÜRKÇE SORU BANKASI:8. Sınıf Türkçe Arı Soru Bankası | Arı Yayın, Arı Yayıncılık, Arı Yayınevi ~ LGS Hazırlık
Dediklerim bu kadar eğer istersen tüm derslerin kaynak kitaplarında atabilirim

2024 LGS öğrencisiydim. Şehrimdeki en iyi 2. Anadolu lisesini kazanan birisi olarak söylüyorum:

Öncelikle 7.sınıftan şu dersleri tekrar et.
Türkçe.
Matematik.
İngilizce.

Sadece
bu 3 dersin temeli 7.sınıfta atılıyor.

Çalışma şeklin şöyle olmalı:

Türkçe: bu devirde artık kitap okumanın bir faydası yok. Konuları hallet ve her konudan günde 10 soru çöz. Paragraf ayrı bir şey. Günde 20 paragrafla başla son 6 ay kala sabit 40 paragraf çöz. Bunda kitap fark etmez.

matematik: Herkes çözebildiğin kadar soru çöz diyor fakat alakası yok. Her soru tarzından günde 5 soru çöz yeter. 3 test kitabı gerekli.
1-temel düzey ve kolay yeni nesil sorular içeren test kitabı. Her konudan günde 10 soru.
önerim: Bons yayınları'nın gümüş matematik kitabı.

2-sadece kolay-orta yeni nesil soru içeren test kitabı. Her konudan günde 20 soru.
önerim: bons yayınları altın matematik Kitabı/Koray varol kılavuz.

3- burada zor test kitabı veya matematik deneme kitabı almalısın. Bence deneme al çünkü zor test kitabındaki zorluktaki sorular artık LGS'de karşına çıkmayacak. Her 2 haftada 1 deneme.
önerim: nartest 12'li deneme. Burada 2 tane kitap var. Nartest logosu kırmızı olanı al. Mavi olanda gereksiz çok zor sorular var.

fen bilimleri: 5. ünite hariç hepsinde sınırlı tarzda soru sayısı var. Her konudan günde 7 soru çöz. 5. üniteden 15 soru çöz.
önerim: bons yayınları (her kitabı çok iyi) fen bilimleri Altın/Koray varol kılavuz.
Bunda koray varol daha iyi.

ara dersler: bunlar tamamen ezber işi. Konuyu iyi öğren günde her konudan 5 soru yeter.

Instagram / WhatsApp / Discord / Snapchat. Bunlardan biri varsa sana tüm sene yardım edebilirim.

Hepinize teşekkür ederim önerilerinizi uygulayacağım.

Instagram / WhatsApp / Discord / Snapchat. Bunlardan biri varsa sana tüm sene yardım edebilirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı