LGS 2025'e nasıl çalışılmalı?

Ha bir de naçizane bir tavsiyem var ki buna hocalar biraz karşı duruyor.

Bu saatten sonra ben kızıma kitap okutmuyorum. Yeni nesil paragraflar maşallah zaten kitap gibi.
Yani sen 2 saat paragraf ve 2 saat kitaba ayıracağın vakti bence komple paragrafa ayır derim.
Çünkü 4 saat paragraf çözerek hem kitap okumuş gibi hızını arttırırsın, hem de paragraftaki mantığı çözme yolunda ilerleme sağlarsın diye düşünüyorum. Tabii burada süreleri örnek verdim. Süreleri sen belirle.

Soru bankaları cevap anahtarlarını kitaptan kopart ve akşam olduğunda annen ya da baban ile birlikte kontrol et. Yanlış yaptıklarını mutlaka işaretle ve öğren.
Mümkünse kes ve bir yerde sakla bu soruları. 3-4 ay sonra bu yanlış sorulara yeniden bak ve çöz.
Çözebildiysen ne ala, çözemediysen o konuyu yeniden kısa olsa da baştan al.

Bu sınav çok önemli değil diyenlere sakın aldırış etme.

Hayatının 4-5 dönüm noktalarından birisi bu.

Sahsen kızınızın kitap okumasını daha doğru buluyorum.

Yani ben hoca değilim.

Ben 1995 Anadolu lisesi sınavını Full doğru yaptım fakat sözel bölümü komple kaydırdım. Galatasaray ve İstanbul erkek lisesi avucumun içinden kayıp gitti.

Ben hoca değilim güzel kardeşim.
2025'te kızım sınava girecek seninle birlikte.
Şimdi önerilerim.

Ders çalışırken müzik dinlenmez, mümkünse yan odadaki TV'yi bile kapattır.
Yeni nesil paragraf sorularına şimdiden başla ve 50-60 günlük soru çöz.
Tabii çalışacağım dersler hariç bu soruları standart çöz.

Muba, nartest, hız, okyanus tarzı soru bankaları iyidir. Ama YouTube'dan daha detaylı olarak soru bankası bilgileri öğrenebilirsin.

Gelelim en önemli konuya.
Akıllı telefonundan sosyal medya hesaplarını silmeli, anne ya da babana şifreleri değiştirtmeli ve şifreleri sana vermemeleri konusunda kararlı olmalısın.

Her gece yatarken telefonundan hangi programın kaç saat açık kalmış diye bak istersen. Twitter, Instagram, Snapchat, Facebook bence ortalama günde 4 saat açık kalacaktır yaz mevsiminde. Ha bir de pubgy ya da başka oyun oynarsan 7-8 saate çıkar.
O sürede dünya ders çalışabilirsin.

2025 Haziran sonunda kimse sana oyunda ne kadar iyi oyuncusun demeyecek, puan ve yüzdelik dilimine bakacak. Önce bu zor kararı ver ve yürümeye başla, zaten sonra koşacaksındır.

Dağın tepesinden atılan kartopu aşağı çığ olarak iner.

Haydi o kartopunu at ve ufakta olsa başla.

Cesaret cesaret cesaret.

Biliyorum hoca olmadığınızı :D benden büyüksünüz kızımla yaşıtsınız diyorsunuz bu yüzden yani saygıdan dolayı öyle söyledim.
En önemli konuda Allah'a şükür tek eksiğim var çok oyun oynuyorum fakat şu sıralar bilgisayardanda sıkılmaya başladım iyi ki sıkılmaya başladım onun dışında Instagram da takılıyorum sadece diğer hiçbir sosyal medya uygulamam yok instagramıda dengelersem eğer sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
Ders dinlerken sessiz çalışacağım bundan böyle.
Dediğiniz yayınlara bakacağım teşekkürler.

22'de girdim sınava soyle söyleyeyim matematik sabır ve birikim eseri hocayı iyi dinle sık tekrar yap ve bol bol soru çöz mutlaka gunluk paragraf cozmelisin. Paragraf cozmek anlama ve odaklanma becerilerini geliştirir.

Soruların olursa cevaplarım.

Paragraf önemli bir konuya benziyor herkes paragraf yazmış ben hala paragrafın tam ne olduğunu anlamadım yani soru bankası alacağım zaman örnek tonguçun paragrafon LGS için olanı önerir misiniz?

Ha bir de naçizane bir tavsiyem var ki buna hocalar biraz karşı duruyor.

Bu saatten sonra ben kızıma kitap okutmuyorum. Yeni nesil paragraflar maşallah zaten kitap gibi.
Yani sen 2 saat paragraf ve 2 saat kitaba ayıracağın vakti bence komple paragrafa ayır derim.
Çünkü 4 saat paragraf çözerek hem kitap okumuş gibi hızını arttırırsın, hem de paragraftaki mantığı çözme yolunda ilerleme sağlarsın diye düşünüyorum. Tabii burada süreleri örnek verdim. Süreleri sen belirle.

Soru bankaları cevap anahtarlarını kitaptan kopart ve akşam olduğunda annen ya da baban ile birlikte kontrol et. Yanlış yaptıklarını mutlaka işaretle ve öğren.
Mümkünse kes ve bir yerde sakla bu soruları. 3-4 ay sonra bu yanlış sorulara yeniden bak ve çöz.
Çözebildiysen ne ala, çözemediysen o konuyu yeniden kısa olsa da baştan al.

Bu sınav çok önemli değil diyenlere sakın aldırış etme.

Hayatının 4-5 dönüm noktalarından birisi bu.

Zaten okulda kitap okutuyorlar ondan evde okumama gerek kalmaz dediğiniz gibi sadece paragraf çözsem yeter.

de girdim sınava soyle söyleyeyim matematik sabır ve birikim eseri hocayı iyi dinle sık tekrar yap ve bol bol soru çöz mutlaka gunluk paragraf cozmelisin. Paragraf cozmek anlama ve odaklanma becerilerini geliştirir.
ben seyi soylemeyi unutmuşum ya, özellikle matematikte yanliş yaptığın soruları kes ve bir deftere yapistirip onları sık sık tekrar et.

Ben seyi soylemeyi unutmuşum ya, özellikle matematikte yanlış yaptığın soruları kes ve bir deftere yapistirip onları sık sık tekrar et.

Matematikte bilmediğim konular şu anlık yok bir orantı konusu var onu öğrendikten sonra 8.sınıf konularınıda derslerde hoca anlatarak öğrenebileceğimi düşünüyorum.

Biliyorum hoca olmadığınızı :D benden büyüksünüz kızımla yaşıtsınız diyorsunuz bu yüzden yani saygıdan dolayı öyle söyledim.
En önemli konuda Allah'a şükür tek eksiğim var çok oyun oynuyorum fakat şu sıralar bilgisayardanda sıkılmaya başladım iyi ki sıkılmaya başladım onun dışında Instagram da takılıyorum sadece diğer hiçbir sosyal medya uygulamam yok instagramıda dengelersem eğer sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
Ders dinlerken sessiz çalışacağım bundan böyle.
Dediğiniz yayınlara bakacağım teşekkürler.

Paragraf önemli bir konuya benziyor herkes paragraf yazmış ben hala paragrafın tam ne olduğunu anlamadım yani soru bankası alacağım zaman örnek tonguçun paragrafon LGS için olanı önerir misiniz?

Zaten okulda kitap okutuyorlar ondan evde okumama gerek kalmaz dediğiniz gibi sadece paragraf çözsem yeter.
paragraf boyle metin temelli sorular ve turkce sorularının cogu paragraftır.

Şu ana kadar hep takdir aldım bu yılda takdir getirdim (sanırım, şu an girilmeyen bazı sınavlar var ortalamam 81)konuları iyi biliyorum 471 puanlık bir Anadolu lisesine gitmek istiyorum çünkü evimin hemen yanında yaz tatilinde çalışmama gerek var mı?

Çalışmam gerekiyorsa nasıl çalışmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim? Matematikte ilk sınavımdan çok çalışmadığım için bu 2.dönem 58 almıştım. Fakat 1. yazılıları ciddiye alamıyorum diye sanırım. 2. yazılımda 94 aldım. Neleri önerirsiniz?

Ve şu ana kadar öyle bir soru bankası alayım çözeyim yapmadım. Sadece bir tane var ama onu da okula götürüp getirmek için hoca istedi diye.
Hocam disipilin disipilin eğer çok iyi bir not istiyorsanız tlf dan sosyal media uygulamarını silin

paragraf boyle metin temelli sorular ve turkce sorularının coğu paragraftır.
İngilizce hariç hepsi diyebiliriz :)

Sahsen kızınızın kitap okumasını daha doğru buluyorum.
kesinlikle kitap okumak çok önemli ama yeterince okudu senelerdir. fakat henüz paragrafta oturmayan bazı şeyler şeyler var.

Aynı zamanda süre su gibi akıp geçecek.
mantık-muhakeme konularını silip atması gerekiyor bir an önce.
sonra zaten yeni sınıf , yeni konular ve kazanım soruları
çok ama çok zor 1 sene bizi bekliyor gerçekten.

Hocam şu an aileme aldırmayı düşünüyorum soru bankalarını şimdiden aldırmam işime yarar diye düşünüyorum
1:8.Sınıf Yazılı Notları 1.Dönem 1+2. Yazılı
2:7'den 8'e Hazırlık Set
3:https://www.hepsiburada.com/tonguc-...n-yeni-nesil-paragraf-kitabi-pm-HBC00000DKVV7
Başka önereceğiniz soru bankaları varsa link atarsanız sevinirim yani bunları arkadaşlarım öneriyor diye yazdım size.
bu öneriyi yapanları dinleme.
7. sınıf deneme yapmışlardır muhtemelen okulda.
yada sen bir kurumda 7. sınıflar için bir deneme sınavına girdin mi ?

buradan detaylı karne iste.
yanlış sorularına bak.
yanlışların konularına bak.

ilk üniteler ise tekrar etmediğin için yanlıştır.
son üniteler ise konuyu anlamadığın için yanlıştır.

yanlışlar neredeyse ona göre program yap kendine bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı