LGS 2025'e nasıl çalışılmalı?

Anladım teşekkür ederim abi teşekkür ederim ilgilendiğin için şu anda en verimli şekilde yazı paragraf soruları çözüp geçirmeye çalışacağım inşallah günde 20 soru olarak bitirmeye çalışacağım 2 paragraf kaynağını.

Hakkında hayırısı olsun.

Sakın unutma, hayat öyle ya da böyle devam edecek. Sınavlara büyük önem yükleme. Geçip gidiyor.

2024 LGS öğrencisiydim. Şehrimdeki en iyi 2. Anadolu lisesini kazanan birisi olarak söylüyorum:

Öncelikle 7.sınıftan şu dersleri tekrar et.
Türkçe.
Matematik.
İngilizce.

Sadece
bu 3 dersin temeli 7.sınıfta atılıyor.

Çalışma şeklin şöyle olmalı:

Türkçe: Kitap okumayı seviyorsan yaz tatilinde ve okullar açıldıktan 2 ay sonrasına kadar kitap oku fakat sonra kitap okuduğun süreyi paragrafa ayır. Ardından konu eksiklerin varsa hemen hallet ve her konudan günde 10 soru çöz. Paragraf ayrı bir şey. Günde 20 paragrafla başla son 6 ay kala sabit 40 paragraf çöz. Bunda kitap fark etmez. Hafta sonu Cumartesi günü kendine

matematik: Herkes çözebildiğin kadar soru çöz diyor fakat alakası yok. Her soru tarzından günde 5 soru çöz yeter. 3 kitap gerekli.
1-temel düzey ve kolay yeni nesil sorular içeren test kitabı. Her konudan günde 10 soru.
önerim: Bons yayınları'nın gümüş matematik kitabı.

2-sadece kolay-orta yeni nesil soru içeren test kitabı. Her konudan günde 20 soru.
önerim: bons yayınları altın matematik Kitabı/Koray varol kılavuz.

3- burada zor test kitabı veya matematik branş denemesi kitabı almalısın. Bence branş denemesi al çünkü zor test kitabındaki zorluktaki sorular artık LGS'de karşına çıkmayacak. Her 2 haftada 1 deneme yap kendine.
önerim: nartest 12'li deneme. Burada 2 tane kitap var. Nartest logosu kırmızı olanı al. Mavi olanda gereksiz çok zor sorular var.

fen bilimleri: 5. ünite hariç hepsinde sınırlı tarzda soru sayısı var. Her konudan günde 7 soru çöz. 5. üniteden 15 soru çöz.
önerim: bons yayınları (her kitabı çok iyi) fen bilimleri Altın/Koray varol kılavuz.
Bunda koray varol daha iyi.

ara dersler: bunlar tamamen ezber işi. Konuyu iyi öğren günde her konudan 5 soru yeter. Kitap fark etmez.

Şu ana kadar hep takdir aldım bu yılda takdir getirdim (sanırım, şu an girilmeyen bazı sınavlar var ortalamam 81)konuları iyi biliyorum 471 puanlık bir Anadolu lisesine gitmek istiyorum çünkü evimin hemen yanında yaz tatilinde çalışmama gerek var mı?

Çalışmam gerekiyorsa nasıl çalışmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim? Matematikte ilk sınavımdan çok çalışmadığım için bu 2.dönem 58 almıştım. Fakat 1. yazılıları ciddiye alamıyorum diye sanırım. 2. yazılımda 94 aldım. Neleri önerirsiniz?

Ve şu ana kadar öyle bir soru bankası alayım çözeyim yapmadım. Sadece bir tane var ama onu da okula götürüp getirmek için hoca istedi diye.
Sınav notlarının bir önemi yok, LGS hakkında. Temelinin iyi olması iyi. Sınav odaklı gitme zaten LGS de obp etkilemiyor. Bol bol yeni nesil soru çöz yapamadıklarının üzerine git. 8'de hayatsız gibi çalışma bu arada çok kasmaya gerek yok.

Şu ana kadar hep takdir aldım bu yılda takdir getirdim (sanırım, şu an girilmeyen bazı sınavlar var ortalamam 81)konuları iyi biliyorum 471 puanlık bir Anadolu lisesine gitmek istiyorum çünkü evimin hemen yanında yaz tatilinde çalışmama gerek var mı?

Çalışmam gerekiyorsa nasıl çalışmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim? Matematikte ilk sınavımdan çok çalışmadığım için bu 2.dönem 58 almıştım. Fakat 1. yazılıları ciddiye alamıyorum diye sanırım. 2. yazılımda 94 aldım. Neleri önerirsiniz?

Ve şu ana kadar öyle bir soru bankası alayım çözeyim yapmadım. Sadece bir tane var ama onu da okula götürüp getirmek için hoca istedi diye.

Okuduğunu anlama çok önemli bolca paragraf sorusu çöz sadece Türkçede değil inkılap din gibi derslerde de işine yarar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı