LGS 2025'e nasıl çalışılmalı?

Bu öneriyi yapanları dinleme.
7. sınıf deneme yapmışlardır muhtemelen okulda.
Ya da sen bir kurumda 7. sınıflar için bir deneme sınavına girdin mi?

Buradan detaylı karne iste.
Yanlış sorularına bak.
Yanlışların konularına bak.

İlk üniteler ise tekrar etmediğin için yanlıştır.
Son üniteler ise konuyu anlamadığın için yanlıştır.

Yanlışlar neredeyse ona göre program yap kendine bence.

Vallahi hiçbir kurumda deneme sınavına girmedim.
Okulda 1 kere yaptılar o da 1.dönemdeydi sanırım.
Hız yayınları nasıldır.

Vallahi hiçbir kurumda deneme sınavına girmedim.
Okulda 1 kere yaptılar o da 1.dönemdeydi sanırım.
Hız yayınları nasıldır.
dediğim gibi nartest , bilfen , muba ,hız , okyanus , ankara , aydın yayınları iyidir

Genç arkadaşım;

Öncelikle tatilinin bir keyfini çıkar. Daha okul bile kapanmadı. Biraz zaman ver kendine. Beynini boşalt.

Sonra geçmiş tüm 3 yılına bak. Nerede hangi konularda kendini nerede eksik hissediyorsan oturup kasmadan, kendini çok zorlamadan keyifle tekrarlarını yap. Konuyu öğrenmek için çalış, tekrar et, yaptım demek için değil.

Temponu kademeli bir şekilde artırırsın. Ama sakın bu temponu düşürme belirli bir seviyede tut.

Haftada 1 tam gün hiç bir şey yapma. Tamamen kendini sosyal medyaya, internet'e oyuna ver.

Ders felan düşünme.. Rahatlat kendini. Bunu LGS'nin son 2 ayına kadar yapabilirsin.

Herkes diğer konularda fikrini söylemiş, tarzını ve sistemini kendin belirleyeceksin.

Yıl içerisinde deneme sınavlarındaki durumuna göre gerekli önlemlerini alırsın.

Ölüm kalım sınavı değil bu sınav. Sakın unutma.

Şu ana kadar hep takdir aldım bu yılda takdir getirdim (sanırım, şu an girilmeyen bazı sınavlar var ortalamam 81)konuları iyi biliyorum 471 puanlık bir Anadolu lisesine gitmek istiyorum çünkü evimin hemen yanında yaz tatilinde çalışmama gerek var mı?

Çalışmam gerekiyorsa nasıl çalışmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim? Matematikte ilk sınavımdan çok çalışmadığım için bu 2.dönem 58 almıştım. Fakat 1. yazılıları ciddiye alamıyorum diye sanırım. 2. yazılımda 94 aldım. Neleri önerirsiniz?

Ve şu ana kadar öyle bir soru bankası alayım çözeyim yapmadım. Sadece bir tane var ama onu da okula götürüp getirmek için hoca istedi diye.

Sınava yeni girdim ve şöyle söyleyeyim: Ben yazın Türkçe paragraf çözmüştüm günde 10 tane bile yeter ama yine de çözmeni öneririm matematikten 1 kitaptan ilk 3 üniteyi bitirmiştim fende aynı şekilde .ara derslerede çalışabilirsin ama bence okul başlayınca başla çünkü soruların çoğu okuduğunu anlama oluyor bu senede öyleydi (ben ara derslere hiç çalışmadım ve 9-1 yaptım)

Yazın başla çok pişman oldum belki yazın başlasaydım 470 değil 488 alacaktım bence başlamalısın.

Paragraf için 2 test kitabı aldım hocam onları günde 20 soru çözerek bitirmeye çalışacağım.

Sınava yeni girdim ve şöyle söyleyeyim: Ben yazın Türkçe paragraf çözmüştüm günde 10 tane bile yeter ama yine de çözmeni öneririm matematikten 1 kitaptan ilk 3 üniteyi bitirmiştim fende aynı şekilde. Ara derslerede çalışabilirsin ama bence okul başlayınca başla çünkü soruların çoğu okuduğunu anlama oluyor bu senede öyleydi (ben ara derslere hiç çalışmadım ve 9-1 yaptım)

Güzel yapmışsınız hocam benim İngilizcem iyi sosyalden soru çözersem yaparım aynı şekilde dindede öyle bir Türkçem zayıf benim de geniş zaman, gelecek zaman vb ve fiilimsileri yapamamıştım bu sene onlara çalışmam lazım.

Genç arkadaşım;

Öncelikle tatilinin bir keyfini çıkar. Daha okul bile kapanmadı. Biraz zaman ver kendine. Beynini boşalt.

Sonra geçmiş tüm 3 yılına bak. Nerede hangi konularda kendini nerede eksik hissediyorsan oturup kasmadan, kendini çok zorlamadan keyifle tekrarlarını yap. Konuyu öğrenmek için çalış, tekrar et, yaptım demek için değil.

Temponu kademeli bir şekilde artırırsın. Ama sakın bu temponu düşürme belirli bir seviyede tut.

Haftada 1 tam gün hiçbir şey yapma. Tamamen kendini sosyal medyaya, Internet'e oyuna ver.

Ders falan düşünme. Rahatlat kendini. Bunu LGS'nin son 2 ayına kadar yapabilirsin.

Herkes diğer konularda fikrini söylemiş, tarzını ve sistemini kendin belirleyeceksin.

Yıl içerisinde deneme sınavlarındaki durumuna göre gerekli önlemlerini alırsın.

Ölüm kalım sınavı değil bu sınav. Sakın unutma.

Birazcık daha rahatladım diyebilirim şu anda. 8.sınıf konularını hatırlıyor musunuz yani şimdi çalışmama bence gerek yok çünkü daha detaylı bir şekilde 8.sınıfta aynı konuları anlatacakları için onlar anlattıkları zaman eve geldiğimde soru çözerim tekrar yaparım diye düşünüyorum ne düşünüyosunuz bu düşüncem hakkında?

Birazcık daha rahatladım diyebilirim şu anda. 8.sınıf konularını hatırlıyor musunuz yani şimdi çalışmama bence gerek yok çünkü daha detaylı bir şekilde 8.sınıfta aynı konuları anlatacakları için onlar anlattıkları zaman eve geldiğimde soru çözerim tekrar yaparım diye düşünüyorum ne düşünüyosunuz bu düşüncem hakkında?

Genç arkadaşım benim zamanımda 8. sınıf yoktu. Orta 3 vardı.

Biz 5-3-3 sisteminde gittik. 5. sınıfta fen ve anadolu liseleri sınavı olurduk.

Ki ben onu kazanamamış bir ağabeyinim.

Bana haftada 1 gün kendini rahatlar önerisi yapan gittiğim dershanenin sahibiydi. Bana söz verdirdi. Haftada 1 gün ders çalışmak yok. Deneme sınavı bile olsa ders çalışmak yok demişti.

Ki ben Üniversite sınavını ilk girişimde kazanamamıştım. Mezun olduktan sonra kazandım öyle diyeyim.

Sözün özü; eksiklerini çok çalışarak değil verimli ve doğru çalışarak kapatırsın. İstersen günde 500 soru çöz. Verimli ve sorunlarına odaklı yapmazsan boşa gider.

Bir kez daha belirteyim; test sisteminde tarzını ve yöntemini kendin belirlemelisin. Buradan fikir alırsan kafan karışır.

Genç arkadaşım benim zamanımda 8. sınıf yoktu. Orta 3 vardı.

Biz 5-3-3 sisteminde gittik. 5. sınıfta fen ve Anadolu liseleri sınavı olurduk.

Ki ben onu kazanamamış bir ağabeyinim.

Bana haftada 1 gün kendini rahatlar önerisi yapan gittiğim dershanenin sahibiydi. Bana söz verdirdi. Haftada 1 gün ders çalışmak yok. Deneme sınavı bile olsa ders çalışmak yok demişti.

Ki ben üniversite sınavını ilk girişimde kazanamamıştım. Mezun olduktan sonra kazandım öyle diyeyim.

Sözün özü; eksiklerini çok çalışarak değil verimli ve doğru çalışarak kapatırsın. İstersen günde 500 soru çöz. Verimli ve sorunlarına odaklı yapmazsan boşa gider.

Bir kez daha belirteyim; test sisteminde tarzını ve yöntemini kendin belirlemelisin. Buradan fikir alırsan kafan karışır.

Anladım teşekkür ederim abi teşekkür ederim ilgilendiğin için şu anda en verimli şekilde yazı paragraf soruları çözüp geçirmeye çalışacağım inşallah günde 20 soru olarak bitirmeye çalışacağım 2 paragraf kaynağını.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı