LGS 2025 nasıldı?

o sapma değil soru iptal olunca diğer sorulara düşen puan artmış. ancak abin doğru yaptığından herkese iptal sorudan kaç puan verildiyse o kadar verilmiş.
boşuna zorları doğru yapmışım😞

o sapma değil soru iptal olunca diğer sorulara düşen puan artmış. ancak abin doğru yaptığından herkese iptal sorudan kaç puan verildiyse o kadar verilmiş.
hocam o stadart sapma bir derste ortalama üzeri olunca işliyormuş sizce ben daha fazla puan alır mıyım?

Standart sapma her ders için işler fakat bu sapma senin aleyhine olabilir. Çünkü senin yanlışların ağırlıklı olarak TR ve mat bunlarda 2025 LGS'nin en zor dersleri, mesela senin kötü dersin fen olsaydı o zaman sana fayda sağlayabilirdi ama her iki türlü de çok bir şey kaybetmezsin, yani standart sapma bir okula kılı kılına girecek olursan önem kazanır normalde çok da etkisi yoktur zaten standart sapmanın az çok ne olacağı bellidir. Matematiğin puanı yüksek olur en düşük puanlı ders İngilizce olur gibi yani.

Standart sapma her ders için işler fakat bu sapma senin aleyhine olabilir. Çünkü senin yanlışların ağırlıklı olarak TR ve mat bunlarda 2025 LGS'nin en zor dersleri, mesela senin kötü dersin fen olsaydı o zaman sana fayda sağlayabilirdi ama her iki türlü de çok bir şey kaybetmezsin, yani standart sapma bir okula kılı kılına girecek olursan önem kazanır normalde çok da etkisi yoktur zaten standart sapmanın az çok ne olacağı bellidir. Matematiğin puanı yüksek olur en düşük puanlı ders İngilizce olur gibi yani.
Boşuna zorları doğru yaptık o zaman 😆

Son düzenleyen: Moderatör:
Soruları göz ucuyla kontrol etme fırsatım oldu ve gördüğüm kadarıyla eleyici olan Matematik olacak.

Soruları göz ucuyla kontrol etme fırsatım oldu ve gördüğüm kadarıyla eleyici olan Matematik olacak.

Pek sanmıyorum matematik olacağını matematik zor değildi. Soruların çoğu basitleştirilmiş yeni nesil sorulardı kazanım değildi bu durum matematiği iyi olmayan öğrencinin kötü yapmasına yol açtı. Bir de sınavdaki zor soruların adımlarını biraz arttırmışlar. Yani matematik zor görünümlü kolay bir sınavdı. Ben eleyici olanın Türkçe olacağını düşünüyorum, çünkü Türkçedeki metinler uzun ve metnin tamamından bir cevap arıyordu yani metnin bir bölümünden cevabı çıkarmak oldukça güçtü bu durum da metni baştan sona ayrıntılı olarak anlayıp cevabı bulmak için yorum istiyordu bu da Türkçeyi zor yaptı.
İnşallah yanılıyorumdur da matematik eleyici olur.🤲

@RoyalDolphin53, sınavı detaylıca incelemedim. Göz gezdirme fırsatım oldu da eleyicilik, Türkçedeki uzun ve anlaşılması zor paragraflardan da yapılabiliyor. Ülkemizin kitap okuma ve okuduğunu anlama oranı belli. Bundan iyi eleyicilik mi olur? Bence olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı