LGS 2025 soruları sızdırıldı mı?

Konuya açıklık getireyim: Sınav çok zor değildi. 2024 LGS'ye girdim ben de. Biraz kamuoyundan "zor" diye dikte edilmesi bence sınava zor denmesinin sebebi. Bunun belli sebepleri olabilir: Soru tipini görmemiş olmak, temel kaynakları çözmemek vs. gibi. 2. olarak Diyarbakır'da 300 tam puan yok. 10 civarında var ve 300 tam puan iddiasının kaynağı yok. Bu sene sadece şöyle bir sorun oldu; sınavların yanlış okunduğu düşünülüyor ve bir okulda da zaten kitapçıklar yanlış dağıtıldı. Maalesef ki sınava itiraz etmek için bile 50 TL ödememiz gerekiyor halimiz ortada. Son olarak genel olarak LGS de 500-600 full üstü görülmedi. 719 sayısı beni bile şaşırttı bu sene. Ancak soruların çalındığını da düşünmüyorum. Evet belki de kopya çekenler olmuştur ki illaki oluyor bu tür sınavlarda (keşke olmasa, insanların hakkı yeniyor) ama soruların çalınma iddiaları da yalan. Söz konusu WhatsApp'ta paylaşılan sorular sınavdan 1 dakika sonra paylaşılmış. İyi sosyaller.

Evet dostlar, şu aralar bazı yerlerde de gördüm ve gerçekten olabilir mi, olamaz mı bilemedim. Bazı sonuçlar işi garipleştiriyor.
Mesela, önceki senelerde LGS'nin daha kolay olduğu dönemlerdeki fulleyen öğrenci sayısıyla, bu sene neredeyse tüm öğretmenlerin "normalden zor" olarak değerlendirdiği 2025 LGS'de fulleyen kişi sayısı arasında ciddi bir fark var.
Bu yıl, zor olduğu söylenen sınavda yaklaşık 910-920 kişi tüm soruları doğru yapmış. Benim yüzdeliğim de beklediğimden düşük geldi.
Sizce sorular sızdırılmış olabilir mi?

Hocam 2021 LGS'de 100 kişi full çektiğinden 2022'de 200 olunca tüm arkadaşlarım da benim gibi istediği liseye gidemedi. Sınavdan 480 aldım 2021'in puanıyla Atatürk fene yetiyordu ama yetmedi. Bu sınavdan 500 almadıysanız %80 ihtimal falan istediğiniz liseye giremiyorsunuz zaten. Boş verin gitsin. 2023'te de 500 kişi fullemişti. Şu anki bana sorarsanız bu sınav çok kolaydı 2022'ye göre. Ayrıca 900 kişi fullememiş. Bir de diyelim ki sınav soruları çalındı. Hocam devlet sizce bunu kabul edecek mi? 2024'te bir tane hatalı soruyu okullar açılınca iptal ettiler. 3-4 ay boyunca ellerinden geldiğince reddettiler. Tüm sınavı nasıl iptal edecekler sizce?

Sızdırıldığına yönelik iddialar var. Sadece bir imam hatip ortaokulu 36 tane birinci çıkarmış. En zor olduğu söylenen sınavda, pek mümkün değil gibi gözüküyor. Rekor sayıda birinci varmış bu sene.

1 yanlışla birinciliği kaçıranların sayıları da epey fazla. Bir imam hatip okulunun 36 birinci çıkarması imkansız zaten nasıl bir eğitim sistemi olduğunu biliyoruz. Ülkemizde sınav soruları sürekli sızdırılıyor zaten.

Son düzenleme:
1 yanlışla birinciliği kaçıranların sayıları da epey fazla. Bir imam hatip okulunun 36 birinci çıkarması imkansız zaten nasıl bir eğitim sistemi olduğunu biliyoruz. Ülkemizde sınav soruları sürekli sızdırılıyor zaten.

Hocam bu sınava çalışırsanız 450 üstü almanız için çok iyi bir okula gitmenize gerek yok. Ayrıca imam hatip okullarından gelme benim 480puanlık liseye gelen yüzlerce kişi var. İmam hatip ortaokullarının normal ortaokullardan pek bir farkı yok.

Sızdırıldığına yönelik iddialar var. Sadece bir imam hatip ortaokulu 36 tane birinci çıkarmış. En zor olduğu söylenen sınavda, pek mümkün değil gibi gözüküyor. Rekor sayıda birinci varmış bu sene.
o asılsız hocam. doğru kaynağa bakın lütfen

Muhtemelen sızdırıldı ama önemli olan ona bakmak değil yine de yüksek yaptıysan şansın çok yüksek Diyarbakır'dan örneğin 300 kişi full yapamaz imkansız ama mesela benim puanım 488 ve yüzdeliğim 0,3 yani sızdırılmasına bakma gidebileceğin iyi okullara bak tabii ki devletin suçu var sınav kesinlikle adil değildi ama önüne bakmak lazım.

Diyarbakır'da zaten 300 kişi full yapmadı 10 kişi yaptı. Ortalığı karıştırmak için Diyarbakır ve Şanlıurfa denildi. Bursa veya Ankara diyemezdiler çünkü tutmazdı. Sorular dediğim gibi bilgi işlem'den (MEB'ten) sızdı.

Konuya açıklık getireyim: Sınav çok zor değildi. 2024 LGS'ye girdim ben de. Biraz kamuoyundan "zor" diye dikte edilmesi bence sınava zor denmesinin sebebi. Bunun belli sebepleri olabilir: Soru tipini görmemiş olmak, temel kaynakları çözmemek vs. gibi. 2. olarak Diyarbakır'da 300 tam puan yok. 10 civarında var ve 300 tam puan iddiasının kaynağı yok. Bu sene sadece şöyle bir sorun oldu; sınavların yanlış okunduğu düşünülüyor ve bir okulda da zaten kitapçıklar yanlış dağıtıldı. Maalesef ki sınava itiraz etmek için bile 50 TL ödememiz gerekiyor halimiz ortada. Son olarak genel olarak LGS de 500-600 full üstü görülmedi. 719 sayısı beni bile şaşırttı bu sene. Ancak soruların çalındığını da düşünmüyorum. Evet belki de kopya çekenler olmuştur ki illaki oluyor bu tür sınavlarda (keşke olmasa, insanların hakkı yeniyor) ama soruların çalınma iddiaları da yalan. Söz konusu WhatsApp'ta paylaşılan sorular sınavdan 1 dakika sonra paylaşılmış. İyi sosyaller.

MEB'in web sitesinde resmi olarak 14:07'de paylaşılmış PDF'ler

Ama bu söz konusu PDF olayı 11:57'de olmuş yani evet "sorular sızdırılmıştır." biz buna buyüzden sızdırılma diyoruz.

Son düzenleme:
Doğru kaynağa bakın demekle olmuyor. Doğru kaynağı atın ki herkes baksın.
Olaya tarafsız bakarsanız zaten doğru kaynağı çoktan bulursunuz

a

a

Anadolu Ajansının Teyitine güvenmiyorsan Doğruluk payı'nada bakabilirsin ben örnekleme olarak AA'nınkini koydum :)

Son düzenleme:
Olaya tarafsız bakarsanız zaten doğru kaynağı çoktan bulursunuz

Eki Görüntüle 2537460
Eki Görüntüle 2537461

Anadolu Ajansının Teyitine güvenmiyorsan Doğruluk payı'nada bakabilirsin ben örnekleme olarak AA'nınkini koydum :)

Yapmayın etmeyin, sınavda başarısız olan çocukların bahane bulup ailesini kısa süreliğine tolere edebilecek bir avantaj ve kuru bir iddia sadece. Her yıl zaten sözde sınav soruları çalınıyor. Her yıl çalınıyorsa bu yıl niye bu kadar gündem oldu diğer yıllara göre?

Sınavdan kötü sonuç çıkaran çoğu tanıdığım bunu paylaştı.Bilmeyen gelin yerim dar dermiş 😃

Dosya Ekleri

• IMG_2696.png
    IMG_2696.png
    536,1 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Yapmayın etmeyin, sınavda başarısız olan çocukların bahane bulup ailesini kısa süreliğine tolere edebilecek bir avantaj ve kuru bir iddia sadece. Her yıl zaten sözde sınav soruları çalınıyor. Her yıl çalınıyorsa bu yıl niye bu kadar gündem oldu diğer yıllara göre?

Sınavdan kötü sonuç çıkaran çoğu tanıdığım bunu paylaştı.Bilmeyen gelin yerim dar dermiş 😃
Hocam ben yine iyi sıyrıldımda yine pek çok iyi yapanlarda bunu paylaştı sonuçta adamların yüzdelikleri beklediklerinin çok altı geldi, hem bence bu çoğu sene oluyor zamanındaki olayları hatırlayın lütfen, biri gider diğeri gelir ve imamhatip öğrencilerinin bir kısmı yabancı fulleylerin . Hem Türkçe bilmiyecek hem de yks seviyesine benzeyen türkçeyi fullicek? Size biraz garip gelmiyor mu?

hocam bu sıralaması kötü olan çocukların aileleri söylüyor. yüzdelik 5'e giren adamın ailesi konuşmaz

Hocam ben yine iyi sıyrıldımda yine pek çok iyi yapanlarda bunu paylaştı sonuçta adamların yüzdelikleri beklediklerinin çok altı geldi, hem bence bu çoğu sene oluyor zamanındaki olayları hatırlayın lütfen, biri gider diğeri gelir ve imamhatip öğrencilerinin bir kısmı yabancı fulleylerin . Hem Türkçe bilmiyecek hem de yks seviyesine benzeyen türkçeyi fullicek? Size biraz garip gelmiyor mu?
deneme sınavı lgs sınavı olacak diye birşey yokki

sınavda öğrenci telefonu çıkarıp bu gruplaramı bakacak torpilli öğrenciler sadece O Sorulardan yararlandı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı