LGS 2025 soruları sızdırıldı mı?

Eğer dijital bir dosya ise, o PDF'in oluşturulma tarihine bakmak lazım. o gruba atılmadan önce sınavdan önceki gece mutlaka birilerinin elinden geçmiştir. Bu arada eğer birisi bunları sızdırsaydı ve sınav giren bir öğrenci olsaydım bu zekamla sızdırılmış olmasına rağmen 4 kitapçığın soru şıklarını ezberlemeyip 200 falan alırdım.

Arkadaşlar asılsız bilgilere inanmayın yok Diyarbakır'da 300 kişi tam puan almış düşmanlık çıkartıyorsunuz. Ama şunu söylüyorum bakanlıkta sızma ihtimali var. O PDF sadece bakanlığın bilgi işlem'inde var. Telegram gruplarındada sınavdan saatler önce kitapçıklar fotoğraflanmış fotoğraflayanlar sınavda görevli olan eğitim görevlileri.

Her bir sayfayı fotoğraflayıp PDF'e dönüştürme ihtimalleride var.
Ya da o PDF'i Ankara MEB genel binası sızdırdı.

Evet dostlar, şu aralar bazı yerlerde de gördüm ve gerçekten olabilir mi, olamaz mı bilemedim. Bazı sonuçlar işi garipleştiriyor.
Mesela, önceki senelerde LGS'nin daha kolay olduğu dönemlerdeki fulleyen öğrenci sayısıyla, bu sene neredeyse tüm öğretmenlerin "normalden zor" olarak değerlendirdiği 2025 LGS'de fulleyen kişi sayısı arasında ciddi bir fark var.
Bu yıl, zor olduğu söylenen sınavda yaklaşık 910-920 kişi tüm soruları doğru yapmış. Benim yüzdeliğim de beklediğimden düşük geldi.
Sizce sorular sızdırılmış olabilir mi?

Muhtemelen sızdırıldı ama önemli olan ona bakmak değil yine de yüksek yaptıysan şansın çok yüksek Diyarbakır'dan örneğin 300 kişi full yapamaz imkansız ama mesela benim puanım 488 ve yüzdeliğim 0,3 yani sızdırılmasına bakma gidebileceğin iyi okullara bak tabii ki devletin suçu var sınav kesinlikle adil değildi ama önüne bakmak lazım.

Normalde istediğim liseye gitme şansım vardı ama çalındı sorular ve yüzdeliğim baya düştü imkanı yok artık gelmesinin.

Sızdırıldığına yönelik iddialar var. Sadece bir imam hatip ortaokulu 36 tane birinci çıkarmış. En zor olduğu söylenen sınavda, pek mümkün değil gibi gözüküyor. Rekor sayıda birinci varmış bu sene.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı