LGS 2025'e nasıl çalışır?

slyrcl99

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Ben 2025 yılında LGS'ye gireceğim. Ağustos ayından beri çalışıyorum. Türkçe fiilimsi dışında iyi, inkilap, din, İngilizce full. Matematik berbat fen iyi. Matematik ve Türkçe düzeltmem için ne yapmam gerek? Şu an mozaik, hız hibrit, pruva akademi (öğreten sorular), paraf ve okyanus master kitaplarım var. (mozaik ve hızı çözmeyeli çok uzun oldu) teşekkürler.

Yazmayı unutmuşum, hedefim Namık Karamancı fen lisesi. 2024 yılında 460 puanla kapatmış.

Çalışılacak adamakıllı 3 tane ders var zaten. Matematik Türkçe ve fen. Gerisini zaten yüksek yapıyorsunuz denemeye göre. Feniniz de yüksek. Oturup soru çözeceksin demiyorum. Git Lgs matematik deneme çözümü yaz videolar izle. Bol bol deneme çözümü izle. Kendin çözmeye kalkarsan zorlanırsın ancak çözüm videoları izlersen daha rahat anlarsın soru kalıplarını. Üniversiteye hazırlanan birisi olarak böyle yapıyorum.

İlk başta öneri için teşekkürler hocam. Matematiğe odaklanmam lazım olduğunu biliyorum ama bende yenemediğim bir mat korkusu var. Ortaokulda her dersim iyiydi ama bir tek matematik kötüydü. Konularını anlamıyorum değil, yeni nesil soruları anlayamıyorum. Neyse şimdi ben 6.30 da kalkıyorum 7.50 se okul başlıyor, 12.55'te okuldan çıkıyorum. 13.15 gibi evde oluyorum ve 1.30 saat gibi bir süre dinlenip dershaneye gidiyorum. Gittiğim dershanede rezalet. Hocaları çok kötü, matematik hocasının anlattığı hiçbirşeyi anlamıyorum. Dershanede özel sınıf var ortaokullular için. Dershanede size kitap alıp program yazdırıyorlar. Çalışma ortamı çok kötü, hiçbirşeye odaklanamıyorum, çözemiyorum. 18.30 gibi evde oluyorum. Yemek yiyorum sonra dinleniyorum. Ondan sonra evde soru çözüyorum derken bütün enerjim bitiyor ve hemen uykum geliyor. Kitap okumak istiyorum ama okuyamıyorum çünkü başım çok fena ağrıyor. Annem babamda boşanma aşamasında ne yapacağımı şaşırdım artık. Hiç motive kaynağım yok.

Abimde mezuna kaldı, 2020 de LGS'ye 430 puan civari aldı ve Manavgat Anadolu lisesine yerleşti. Benle hep dalga geçip moralimi bozuyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık ya

İlk başta öneri için teşekkürler hocam. Matematiğe odaklanmam lazım olduğunu biliyorum ama bende yenemediğim bir mat korkusu var. Ortaokulda her dersim iyiydi ama bir tek matematik kötüydü. Konularını anlamıyorum değil, yeni nesil soruları anlayamıyorum. Neyse şimdi ben 6.30 da kalkıyorum 7.50 SE okul başlıyor, 12.55'te okuldan çıkıyorum. 13.15 gibi evde oluyorum ve 1.30 saat gibi bir süre dinlenip dershaneye gidiyorum. Gittiğim dershanede rezalet. Hocaları çok kötü, matematik hocasının anlattığı hiçbir şeyi anlamıyorum. Dershanede özel sınıf var ortaokullular için. Dershanede size kitap alıp program yazdırıyorlar. Çalışma ortamı çok kötü, hiçbir şeye odaklanamıyorum, çözemiyorum. 18.30 gibi evde oluyorum. Yemek yiyorum sonra dinleniyorum. Ondan sonra evde soru çözüyorum derken bütün enerjim bitiyor ve hemen uykum geliyor. Kitap okumak istiyorum ama okuyamıyorum çünkü başım çok fena ağrıyor. Annem babamda boşanma aşamasında ne yapacağımı şaşırdım artık. Hiç motive kaynağım yok.

Ben 1 dönem dershaneye gittim daha saçma bir şey yok. Sizin dershane de berbatmış neden zamanını harcıyorsun boş yere. Bırak gitsin. Matematik için bol bol konu anlatımı ve soru çözümü izle 2X hızda. Anlamazsan 1.75 falan yap. Soru çözmekten daha çok katkısını gördüm ben. LGS 460 aldım.

İyi bir not yapıp fen lisesine gidersen çok rahat edersin. Ben fen lisesine gidiyorum ablam Anadolu lisesinden mezun çoğu Anadolu lisesi kötü. Hocalar ve özellikle insanlar cidden kötü. Daha iyi liselerde en azından daha iyi hocalar ve insanlar var. Motivasyonun da bu olsun.

Ben 1 dönem dershaneye gittim daha saçma bir şey yok. Sizin dershane de berbatmış neden zamanını harcıyorsun boş yere. Bırak gitsin. Matematik için bol bol konu anlatımı ve soru çözümü izle 2X hızda. Anlamazsan 1.75 falan yap. Soru çözmekten daha çok katkısını gördüm ben. LGS 460 aldım.

İyi bir not yapıp fen lisesine gidersen çok rahat edersin. Ben fen lisesine gidiyorum ablam Anadolu lisesinden mezun çoğu Anadolu lisesi kötü. Hocalar ve özellikle insanlar cidden kötü. Daha iyi liselerde en azından daha iyi hocalar ve insanlar var. Motivasyonun da bu olsun.

Keşke bırakabilsem istediğim zaman. Abim mezuna kaldı ve o dershaneye 2 yıldır gidiyor ondan dolayı babamda beni oraya gönderiyor. Tek sıkıntı abim orada çalışmıyor bile. Berbat bir yer. Sırf telefona saat için baktığım için babama demediği yalan kalmayan bir müdürü var dershanenin. Telefondan bir ara FIFA girmiştim ve babama patlamalı savaş oyunu diye anlatmış, hiç demediğim şeyleri söylemiş. Boş yere daha çok stres oluyorum. Dershaneler saçmalıktan başka bir şey değil zaten. Çalışmak isteyen kişi kendi başına evde çalışabilir, binlerce boş yere para vererek değil. Önerdiğiniz bir kanal var mı matematik videoları için?

Keşke bırakabilsem istediğim zaman. Abim mezuna kaldı ve o dershaneye 2 yıldır gidiyor ondan dolayı babamda beni oraya gönderiyor. Tek sıkıntı abim orada çalışmıyor bile. Berbat bir yer. Sırf telefona saat için baktığım için babama demediği yalan kalmayan bir müdürü var dershanenin. Telefondan bir ara FIFA girmiştim ve babama patlamalı savaş oyunu diye anlatmış, hiç demediğim şeyleri söylemiş. Boş yere daha çok stres oluyorum. Dershaneler saçmalıktan başka bir şey değil zaten. Çalışmak isteyen kişi kendi başına evde çalışabilir, binlerce boş yere para vererek değil. Önerdiğiniz bir kanal var mı matematik videoları için?

O zaman dişini sıkacaksın. Ben hem okula hem okul kursuna sonra da dershaneye gidiyordum. Bir de tam o yılda anksiyete başladı nasıl bir şey tahmin bile edemezsin. Hocalara Geldik, rehber matematik ve benim hocam kanallarını izliyorum. Bir de matematikten özel ders aldım

O zaman dişini sıkacaksın. Ben hem okula hem okul kursuna sonra da dershaneye gidiyordum. Bir de tam o yılda anksiyete başladı nasıl bir şey tahmin bile edemezsin. Hocalara Geldik, rehber matematik ve benim hocam kanallarını izliyorum. Bir de matematikten özel ders aldım
Hocam çok iyi üstesinden gelmişsiniz o kadar şeyin üstünden. Öneriler için çok teşekkürler. Umarım kazanıcağız istediğimiz fen lisesini :D

Tek oturuşta fiilimsileri rahatlıkla halledersin haftada 1-2 fiilimsi testi çözsen zaten yapamadığın soru kalmaz.

Fen de aynı şekilde yapamadığın konuları tespit et, tek oturuşta bir konu bitir.

Matematik için çok bir şey söyleyemeyeceğim baya bir vakit ayırman gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı