LGS çalışma isteksizliği

Merhaba arkadaşlar abiler ablalar. Bu yıl LGS gireceğim ve hedefim İstanbul erkek. Hocalarım çok zeki olduğumu ve 500 tam puan yapabileceğimi söylüyor ve bende bunu düşünüyorum ama akşamları ders çalışırken illa bir derste acayip bir isteksizlik oluşuyor ve çalışmak istemiyorum bilgisayara bakmak istiyorum. Akşamları öyle fazla soru da çözemiyorum. Misal bugün Türkçe din inklap çözdüm fene geçtim ama acayip bir isteksizlik var. Ne yapmam lazım?

Her gün çalışmayı arttırarak sıkılana kadar çalış ve arada hiç çalışmadıgın günler olsun ödül koy kendine şu kadar çalışırsam şunu yapacağım gibi ve dedikleri promodoro teknigini kendine evrimleştir o 25 dk sen 30 yap ya da 40 bu insandan insana degişen bir durum iyi çalışmalar.

Lise muazzam bir yer belki motive eder

En fazla 497 puan 1 inklap tarihi yanlışı ile genellikle 470 - 490 arası oynuyor
Benim denemeler genelde 450-470 arası değişiyordu en yüksek de 481 yapmıştım 477 aldım gerçekte. Tabii yaptığınız denemelerin zorluklarını bilemiyorum. Bizimkilerin çoğu orta-zor zorlukta gibiydi. Ben de çok soru çözmüyordum. Ama benim iki katım soru çözenleri geçiyordum genelde ve gerçekte de geçtim. Beni denemelerde sürekli geçen biri vardı ama gerçekte ondan fazla yaptım ben. Diyeceklerim: Gerçek sınavda heyecan yapmamak için uğraş ve farklı soru tiplerini incelemeye çalış, sonlara doğru evde de birkaç deneme çöz, paragrafları 1 bilemedin 2 okuyuşta anlaman lazım, bol bol okuma yap. Bunların arasında bence en önemlisi heyecan yapmamak. 10 tane zor ve görmediğin bir soru tipindeki soruları çözmek 30-40 tane kolay ve sürekli gördüğün soru tipindeki sorular çözmeye eşdeğer bence. Biraz tekrar ettim cümleleri ama dediğim gibi en önemli şeyler bunlar bana kalırsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı