LGS çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Sizin yüzünüzden hayattan soğudum.😡 O kadar üniversite okuyacaktım, ders çalışmayı tamamen bırakıyorum.


Alıştıktan sonra hafta içi bile günde en az 250 soru çözmen gerekiyor. Ben her gün 4,5 saat çalışıyordum, hafta sonu 6 saati geçiyordu.
Hocam 250 soruya hangi aydan sonra çıktınız? Hangi ayda çıkmamızı önerirsiniz?

3D LGS için aşırı gereksiz zor bir yayın ama test kitabını alırsan ileride olimpiyat veya matematik yarışmaları için ciddi bir avantaj yakalarsın.
Hocam ilk defa duyuyorum okyanus master veya fenomen kadar zor mu?
 
Hocam siz baya çözüyormuşsunuz. Ben o kadar çözemiyorum zaman kalmıyor. Okul 5'te bitiyor 5 buçukta eve geliyorum maksimum 150'ye kadar çıkabilirim ve daha hafta içi hiç 150 doğru düzgün yaklaşamadım bile. Ne önerirsiniz?
Eve 5'te geliyordum 6.30 gibi başlayıp 11'e kadar çalışıyordum. Size ağır gelebilir fakat ben alışıktım.

Bütün sene de oyun oynadım, 8'e geçince oyun bırakma mevzusu olmadı bende. Hata yapmasaydım 1 yanlışım olacaktı fakat 5 yanlışım var, puanım 476'ydı.
 
Geçmiş olsun hocam ben de korona olmaktan çok korkuyorum olursam bittim yani başka açıklaması yok.

Bir soru daha soracağım hocam tüm arkadaşlarım dershaneye gidiyor acaba dershane gerçekten işe yarıyor mu? Şuan dershaneye ayıracak paramız yok acaba dershane sizi bir düzene mi oturtturuyor yoksa bundan daha fazlası mı?
Kesinlikle dershanelere gitmeyin. Zamanın sizin için önemli olduğu bir dönemde acayip büyük bir zaman kaybı. Kendimden biliyorum çok rahat çözdügüm dersler için cumartesi günü sabahın köründe gidiyordum. Hiçbir yeni şey öğrenmedigimi farketmistim ama aile baskısı ile zorunlu gittim. Sadece yapabildiğim dersler değil yapamadığım dersler içinde bir faydası olmuyordu genel olarak dershaneye gidenler ders hakkında pek bilgili olmadığı için çok yüzeysel bir anlatım oluyor.
 
Teşekkürler hocam peki hangi kaynak kitapları önerirsiniz?
Matematik'ten benim gördüğüm en zoru All Star eğer zor matematik kaynağı istiyorsan bakabilirsin. Çözdüklerimi bilmiyorum ama eğer çözmüyorsan, Fenomen B, Okyanus Master, Mozaik, Bes Ulti, Nitelik veya Nar'a da bakabilirsiniz.
 
Benim hedef 450 üstü. Çok çalışmıyorum ama denemelerde falan iyi sonuçlar alıyorum. (Kitap yüzü açmadan girdiğim mozaik denemesinden 430 aldım mesela) Bence soru çözmeye değilde doğru soru çözmeyle öğrenmek gerekiyor.
 
Matematik'ten benim gördüğüm en zoru all star eğer zor matematik kaynağı istiyorsan bakabilirsin. Çözdüklerimi bilmiyorum ama eğer çözmüyorsan, fenomen B, okyanus Master, mozaik, bes ulti, nitelik veya Nar'a da bakabilirsiniz.

Hocam arkadaşım fenomen b yi önermedi hoca bedava vermesine rağmen alma değmez dedi ve yalan söyleyeceğini sanmıyorum en yakın arkadaşım❤ onun dışında Okyanus çok yararlı resmen bilgiyi alıp beynime koyuyormuş gibi soruları var öğrenince bir şeyler geliştiğini anlıyorum. Mozaik pek bilinmiyor diye riske atasım gelmedi, niteliği ve nar testin en zorunu 2. dönem alacağım bende şu an olan kaynaklar Hız Yayınları soru bankası, 3D soru bankası, Okyanus, Farklı İsem soru bankalarıdır Hız Yayınını pek önermem çok bir şey katmıyor ama kısa soruları var o yönden iyi farklı İsem'i daha bugün çözüyorum Farklı İsem'in soruları beni zorlamadı benim düzeyim de okyanusun 2 sayfasından çoğusunu yapıyorum öyle yorumlayabilirsiniz. 3D'yi daha çözmedim çözünce yazacağım ama tam MEB soruları var ve TYT kitapları da olduğundan video çözümü kaliteli LGS de çıkabilecek düzey gibi gözüküyor. Okyanustan bahsetmedim ama arkadaşlar okyanusu almanız aşırı önemli gerçi herkes almıştır da yine de tekrar edeyim. İsem Yayıncılık Defterini de eski 8'lerden almıştım soruları çok boş herkese kolay gelsin iyi çalışmalar. Umarım herkesin matematiğinin düzelir.

Yanlışlıka öne çıkara bastım umarım konu kapanmaz. Özür dilerim modlar😅

Kesinlikle dershanelere gitmeyin. Zamanın sizin için önemli olduğu bir dönemde acayip büyük bir zaman kaybı. Kendimden biliyorum çok rahat çözdügüm dersler için cumartesi günü sabahın köründe gidiyordum. Hiçbir yeni şey öğrenmedigimi fark etmistim ama aile baskısı ile zorunlu gittim. Sadece yapabildiğim dersler değil yapamadığım dersler içinde bir faydası olmuyordu genel olarak dershaneye gidenler ders hakkında pek bilgili olmadığı için çok yüzeysel bir anlatım oluyor.

Lider akedemiye gidiyor arkadaşlarım ve derece derece ayrılmış okuldan daha iyi anlatıyor ama bana göre de zaman kaybı ben yazın İngilizce kursuna gittim gitmek istemiyordum bu bana ders oldu😅
 
Hocam arkadaşım fenomen b yi önermedi hoca bedava vermesine rağmen alma değmez dedi ve yalan söyleyeceğini sanmıyorum
Yalan söylemiş, gayet de güzel beyin jimnastiği yapmak için birebir sorular sınavda bu kadar zor çıkar mı sanmam hocalar da öyle düşünüyor ama ne geleceğini kimse bilemez ondan dolayı önünüze gelen kaynakları yok o zor bu zor diye ayırmadan çözün.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı