LGS denemeye girmeden kazanılır mı?

Deneme gerçekten her yerleştirme sınavında çok önemli. Bu yüzden eğer durumunuz yeterliyse gidip 2 paket deneme alıp sınava kadar onu çözebilirsiniz. Bence işinize yarar. Çünkü soru görmeniz gerekiyor, soru çözmeniz değil.

Son söylediğiniz şey o kadar doğru ki. Yaşıtlarımın neden günde 500 soru çözüp benden düşük aldığını şimdi anladım.

OBP bu şekilde, Bu dönemde 85 civarında. İyimi?
Hocam,sınavdan sonra pişmanlık yaşamayın,beni dinleyin bol bol deneme çözün sınava kadar zaten arkadaşın "inek" diye tabir ettiği öğrencilerin olduğu okullar 490 üstü okullar genellikle ve sınava bu kadar az süre varken tabii ki oraları kazanamazsınız.Ki kazanmak zorunda da değilsiniz,eğer beni dinleyip her gün 9.30'da 1 deneme çözerseniz sizi gerçekten geliştirir,kafanızdaki soru işaretlerini kaldırır.Eğer konu eksiğiniz yoksa dediğim gibi denemelere abanın.8.sınıf ortalamanız yüzünden pek iyi bir liseye gidemezsiniz kanımca OBP ile.Size kalmış dediğimi dinleyin derim.

Son söylediğiniz şey o kadar doğru ki. Yaşıtlarımın neden günde 500 soru çözüp benden düşük aldığını şimdi anladım.

Teşekkür ederim. Ben yabancı dil mezunuyum ve YKS sınavında maksimum 200 soru çözmüşümdür günde. Öğretmenlerim YKS ve YDT'de görebileceğim tüm soruları bana çözdürmüştü neredeyse. Değerlerini çok iyi anladım, buradan da selam olsun :)

Hocam,sınavdan sonra pişmanlık yaşamayın,beni dinleyin bol bol deneme çözün sınava kadar zaten arkadaşın "inek" diye tabir ettiği öğrencilerin olduğu okullar 490 üstü okullar genellikle ve sınava bu kadar az süre varken tabii ki oraları kazanamazsınız.Ki kazanmak zorunda da değilsiniz,eğer beni dinleyip her gün 9.30'da 1 deneme çözerseniz sizi gerçekten geliştirir,kafanızdaki soru işaretlerini kaldırır.Eğer konu eksiğiniz yoksa dediğim gibi denemelere abanın.8.sınıf ortalamanız yüzünden pek iyi bir liseye gidemezsiniz kanımca OBP ile.Size kalmış dediğimi dinleyin derim.
Hocam peki önerebileceğiniz bir yayın varmı?

Eğer deneme istiyorsanız en zor ve LGS'de en çok soru tutturduğunu iddia eden kaynak Sinan Kuzucu'dur.Ki bende LGS'ye benzediğini düşünüyorum denemelerinin.Ayrıca bazı LGS sorularını modifiye edip sunabiliyor,bence güzel bir şey.

Bunun dışında çoğu kişinin yine LGS'ye ve bazı sımavlara benzettiği ÖZDEBİR var.Ben pek sevemedim ama kalitelidir.

Sevdiğim ve zor olan bir başka kaynak Hız Yayınları.Çoğu denemem iyi gelse de bu yayın patlatabiliyor arada.Feni de zordur genelde.

Eğer hem LGS'ye yakın hem de çok zor olmasın derseniz:Ankara Yayınları tavsiyemdir.

Toplayacak olursak:
Zor,LGS'ye yakın istiyorsan,
-Sinan Kuzucu Yayınları
-ÖZDEBİR Yayınları

Orta,LGS'ye yakın olarak,
-Hız Yayınları

Kolay,LGS tarzında,
-Ankara Yayınları

Eğer imkanın varsa deneme merkezine gidebilirsin çok daha faydalı olur bu arada hocam.

Dostlar LGS'ye hazırlanıyorum ve 2 hafta kaldı. Şu ana kadar normal bir şekilde canım istediği zaman çalıştım, yani bir disiplinim veya düzenim yok stresli değilim. Normalde okulun deneme kulübündeydim fakat hoca beni deneme kulübünden attı. Sebebi ise kavga ettim bilirsiniz, genelde inek tipler oluyor ve çok garip davranıyorlar.
Son denememe 2 ay önce falan girdim. Puanım 400 civarıydı galiba, matematik çok kötüydü onu hatırlıyorum. Sözel dersler de çok iyiydi. Sizce son 2 hafta disiplinli bir şekilde tabiri caizse hayvan gibi çalışırsam denemesiz ne kadar yükseltirim?
Dediklerim sınavdan ziyade biraz geleceğine dair olacak şöyle LGS bana kalırsa gayet önemli bir sınav öncelikle tekrarı yok YKS gibi.Asıl şu yüzden önemli sınava girmeye yakın senle sınavdan sonraki lisedeki sen belki çok farklı olacak.Tercih yaparken belki sınav sonucunu çok umursamayacaksın ama lisedeyken ben kimlerle okuyorum ya da daha iyisini yapabilirdim benim potansiyelim bu değildi diye hayıflanabilirsin.Şimdiki durumuna bakarsak kısa zamanda şu kadar çalışsam şu olur mu bu olur mu diye sormaktansa yap.Deneme çözmeden hata tespiti yapmadan işler zor sen sadece hiçbir şey düşünmeden maks. kapasite çalışmaya çalış matta sıfır mısın değil misin bilmiyorum ama konu eksiklerin varsa deneme çözmek modunu daha da kötü etkiler.Konuları temel orta düzeye getirebilirsen hızlı bir şekilde anca o zaman deneme çözebilirsin.Unutmadan söyleyeyim ileride ne bölüm düşünürsün bilmem ama sözel ve dil harici o matematiği öpe öpe yapmak zorundasın eğer iyi bir gelecek istiyorsan.O yüzden ben senin yerinde olsam aramı hep iyi tutmaya bakardım matematikle.

Dostlar LGS'ye hazırlanıyorum ve 2 hafta kaldı. Şu ana kadar normal bir şekilde canım istediği zaman çalıştım, yani bir disiplinim veya düzenim yok stresli değilim. Normalde okulun deneme kulübündeydim fakat hoca beni deneme kulübünden attı. Sebebi ise kavga ettim bilirsiniz, genelde inek tipler oluyor ve çok garip davranıyorlar.
Son denememe 2 ay önce falan girdim. Puanım 400 civarıydı galiba, matematik çok kötüydü onu hatırlıyorum. Sözel dersler de çok iyiydi. Sizce son 2 hafta disiplinli bir şekilde tabiri caizse hayvan gibi çalışırsam denemesiz ne kadar yükseltirim?
Kazanılır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı