LGS fen dersi 1 haftada nasıl düzeltilir?

Gariban1

Decapat
Katılım
20 Şubat 2022
Mesajlar
97
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz ki 1 hafta sonra pazar günü LGS sınavı var ve benim son denemem şu şekilde.

Türkçe 19-1
İnkılap İngilizce ve din Full.
Matematik 19-1
Fen 14-5

Bu netler her ne kadar iyi görünse de fen dersi yüzünden moralim çok bozuluyor. Denemeden sonra tekrar bakınca fende yapamadığım soruların bir kısmını yapabiliyorum ama niyeyse deneme esnasında yapamıyorum. Fenden konu eksiklerim de var ve soru çözmem gerek ama sadece 1 hafta kaldığı için benim bütün bunları çok kısa sürede yapmam gerek, bu 1 hafta içinde fen dersinde nasıl yüksek bir net artışı yapabilirim? Tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.
 
2021'de LGS'ye girmiş biri olarak en büyük tavsiyem konu tekrarı yapman, panik yapmaman ve soru tiplerine bakman olacaktır. Benim dönemimde fen soruları sözeldi ve uzun uzun metinler vardı. Herkes fenimin kötü geçeceğini düşünürken üstteki taktik ile fulledim feni. Yalnız benimkisi tavsiye, en doğrusu zaman kaybetmeden öğretmenlerin ile paylaşarak hızlı bir rota çizmen olacaktır. Kimisi konu tekrarı ile kimisi soru çözerek geliştirir. Anlık çözümler için senin durumunu en iyi tanıyan öğretmenin ile konuşmanı öneririm.
 
Her gün konu anlatım videoları izle. Her videonun arkasına 10-15 soru çöz. Eğer sorulardaki sonuçlar iyi ise diğer konuya geç. Değil ise yeniden aynı konu anlatımı videosunu izle ve yeniden soru çöz. Bunu bütün hafta tekrarla. Bir de deneme hangi fen sorularında hata yapıyorsan onların konusunu izle. Netlerin gayet iyi bence güzel bir liseye gidersin.
 
Üstteki arkadaşa katılıyorum, ben matematik harici çok iyi yapmıştım lakin lise seçimi en önemlisi oluyor. Kimi lise 4 yıl hatta 5 yıl boyunca sizi akademik eksende tutarak, o klasik lise ortamını yaşamanızı engelliyor. Kimi liseler ise hiç akademik yaklaşmıyor festivalden, yarışmadan çıkmıyorsunuz. Dengeli bir lise tercihi ile ortalama sonuçları üst seviyede değerlendirebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı