Kral fen dersinde her ünitenin önemli birkaç yeri vardır ve sorular genellikle oradan çıkıyor. (8. sınıf öğrencisiymişsin gibi söylüyorum mesela güneş sistemi ve ötesiydi sanırım ilk ünite orada önemli noktalardan biri ekinoks dönemlerinde yani 23 Eylül ve 21 Mart tarihlerinde eksen eğikliği değil eksen eğikliği in etkisi ortadan kalkar. Soru yazarları öğrenciyi yanıltmak için bu ayrıntıyı sorarlar genelde) önce konuya hakim olmalısın. Video anlatımlar izleyebilirsin. Konuya hakim olduktan sonra bu noktaları belirlemelisin. Yorum sorularının köklerine çok dikkat et zaten senden sana verilen bilgiyi yorumlamanı isteyecek formüllerle pek işin olmayacak o yüzden formül ezberlemek yerine değişkenlerin büyüklüğü nasıl değiştirdiğini öğrenmelisin (yoğunluk=kütle/hacim kütlenin artması durumunda yoğunluk artar ancak hacimin artması durumunda yoğunluk azalır zaten kontrollü deney soracağı için tek bir değişken olur)
Bir de denemeleri kafana takma. Sanki süreyle soru çözüyormuş gibi düşün çünkü sınav sonucun denemelerden çok farklı bir şekilde gelebiliyor. (şahsen benimki öyle olmuştu)
Bakın herkes gibi ben de söylüyorum işlem yeteneğinizin çok iyi olması lazım (Matematikten süre artırmak için) bir de kitap okuyun ben okumadım işlem yeteneğim iyi olmasına rağmen ilk sorular basitti diye rehavete kapıldım feni 25 dakikada bitirmek zorunda kaldım. Kaldı ki fende sözel sorular hakimdi göreslli sorular çok fazla yoktu. Sınava 2024 senesinde girdim.