LGS için hala geç mi?

Zeixrion

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Yok
Öncelikle herkese selamlar. Bu sene LGS sınavına gireceğim. Şimdi biliyorum henüz daha yolun başları ama netlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ekstra olarak da matematiğimde bayağı bir sıkıntı var. Ortalama doğru yanlışım şöyle:

Türkçe:18/2/0
İnkılap:8/2/0
Din:9/1/0
İngilizce:9/1/0
Mat:14/0/6(6 boş)
Fen 18/2/0

Durum ortalama böyle yaklaşık denemelerden 420-430 arası alıyorum sizce netler nasıl ve hangi dersler için ne yapsam daha iyi olur? Matematik yaparken hemen sıkılıyorum resmen yapamadığım için. Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle herkese selamlar. Bu sene LGS sınavına gireceğim. Şimdi biliyorum henüz daha yolun başları ama netlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ekstra olarak da matematiğimde bayağı bir sıkıntı var. Ortalama doğru yanlışım şöyle:

Fen 18/2/0

Durum ortalama böyle yaklaşık denemelerden 420-430 arası alıyorum sizce netler nasıl ve hangi dersler için ne yapsam daha iyi olur? Matematik yaparken hemen sıkılıyorum resmen yapamadığım için. Şimdiden teşekkürler.
Netlerin gayet iyi, denemelerde bu civarlarda alıyorsan LGS'de stres yapmazsan 450-460'dan aşağı gelmez. Ancak yine de geliştirmeye çalış, temelin sağlam anlaşılan. Ben LGS'de matematikte 16 doğru 4 boş yaptım ama fendeki 5 yanlış yüzünden 424 aldım. (Sene boyunca hiçbir denemeden 400 üstü alamamıştım :D)

İnkılap, din ve fendeki yanlış veya boşları doğruya çevirebilirseniz matematik eksiğinizi onlar kapatır. Ayrıca şu netler hiç fena değil kötü yer gelme ihtimalı yok neredeyse. Yani elbette çok iyi de diyemem en iyi anadoluyu kazandırmaz ancak kötü yere de gitmezsiniz.

Fen 18/2/0

Hocam çok iyi durumdasınız şu an. Belki galatasaraya gitmezsiniz ancak çok stres yapmazsanız sınav anında 450'den aşağı alacağınızı düşünmüyorum.

İnkılap, din ve fendeki yanlış veya boşları doğruya çevirebilirseniz matematik eksiğinizi onlar kapatır. Ayrıca şu netler hiç fena değil kötü yer gelme ihtimalı yok neredeyse. Yani elbette çok iyi de diyemem en iyi Anadolu'yu kazandırmaz ancak kötü yere de gitmezsiniz.

Matematik için ne yapabilirim?

Biraz daha çalışabilirsin eğer LGS'den 440'den aşağı alırsan OBP ile yerleşmek zorunda kalabilirsin benim 470 alan bir tanıdığım bile OBP ile yerleşti. Disiplinli bir şekilde çalışırsan 470-480'e zorlarsın.

Biraz daha çalışabilirsin eğer LGS'den 440'den aşağı alırsan OBP ile yerleşmek zorunda kalabilirsin benim 470 alan bir tanıdığım bile OBP ile yerleşti. Disiplinli bir şekilde çalışırsan 470-480'e zorlarsın.
Hocam belli olduğu gibi çalışıyorum elimden geldiğince ama iş matematiğe gelince nedense yapamıyorum yani bı sıkılma geliyor hemen nedense ne yapsam bu matematigimi daha iyi yapabilirim ?

Matematik için ne yapabilirim?
Konuyu biliyorsanız ancak soru çözmede sıkıntı yaşıyorsanız çözeceğiniz konuyla alakalı youtube'a "Lgs matematik X konusu soru çözümü" şeklinde aratıp soru çözümü veya deneme çözümü yapan kanallarda daha çok deneme çözümü izleyerek kendinizi geliştirebilirsiniz.

Ben şuan üniversiteye hazırlanan birisi olarak da bunu yapıyorum. Konuyu biliyorum ancak soru çözmede sıkıntı yaşıyorum. Bu yüzden önce konuyu dinleyip soru çözmek yerine başkasınının çözdüğü soruları dinliyorum. Bu şekilde hem soru çözüm yöntemlerini öğrenmeye çalışıyorum hem de dersten soğumuyorum "Yapamıyorum" diyerek. Dersten soğumak yerine video izleyin. Çünkü video çeken kişiler hata yapmıyorlar. Kısa, net şekilde anlatıyorlar çözümleri. Yani kafan karışmadan anlayabiliyorsun.

Hocam belli olduğu gibi çalışıyorum elimden geldiğince ama iş matematiğe gelince nedense yapamıyorum yani bir sıkılma geliyor hemen nedense ne yapsam bu matematigimi daha iyi yapabilirim?
Matematiğinde eksik altyapın varsa önceki sınıf konularına çalışabilirsin zaten matematik çalışırken eğlenen adam yok eğer disiplinli bir şekilde çalışırsan alışırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı