En önemli şey düzenli çalışmak. Her gün o masanın başına otur, yapacaklarını belirle ve bitene kadar da kalkma. Ayrıca çok klişe olacak ama tekrar yapmayı unutma. Belki bir konuda çok iyi olabilirsin, o konuyla ilgili önüne gelen tüm soruları parçalıyor olabilirsin ama tekrar etmezsen bir şekilde unutulur gider. Matematikle ilgili olarak deneme çözümleri, soru çözümleri izle bol bol ki yeni nesil soruya nasıl yaklaşman gerektiğini öğren. Bir soruyu yapamazsan gerçekten son noktaya kadar uğraş, isterse bir saat sürsün. Gerçekten çözemeyeceğini hissettiğin zaman pes et. Aa işte sorunun çözümüne baktım, tamam, ben bunu öğrendim deme. Daha sonra bir defa da kendin çöz (daha çok matematik için geçerli bir tavsiye). Not tutmayı küçümseme, güzel not tutarsan tekrar tekrar konu anlatımı videolarına dönmene gerek kalmaz. Önceliğini özellikle kat sayısı yüksek olan derslere vermeyi unutma çünkü sistem bunu gerektiriyor. Örnek soruları güzelce incele ve yayımlandıkça mutlaka çöz. İlk başlarda kronometri vs. tutup yok efendim normalde iki dakikda çözmem gerekirdi ben beş dakikada çözdüm yapma. Önce öğrenmeye bak, zaten öğrenince takır takır çözeceksin hepsini. Elbette sınavdabilmek kadar zaman yönetimi de önemli o yüzden bu konuyu da yabana atma. Öğretmenlerinin başında pervane olmayı unutma, anlamadığın yapamadığın ne varsa her şeyi sor.