LGS için kaynak önerisi

Dostum ilk önce konuları iyice öğren kökle konuları bitir.Ardından eksiğin olan derslerden kaynak al örnek için matematikte fenomen al ve lgs sorularını çöz fenden formula 1 bunları bitir kaynak olarak şuanlık başlangıç için fen de fenomenler matda hızla başla bak ben bir günde 500 soru çözüyorum 450 fln alıyorum sınav için bu sene 100 deneme çöz stres yapma yaparsın.

Deneme stres için alışkanlık için alınır bence.

Merhaba. LGS'ye hazırlanıyorum. Yeni nesil test kitapları önerebilir misiniz? Ayrıca LGS için nasıl çalışmalıyım? Hedefim en 460 puan.

Sınava 2 yıl önce girdim ve 470 puan yaptım. Tek tavsiyem olabildiğince bol deneme çözmen. Bazı dershaneler deneme yapıyor. İmkanın varsa onlara katıl. Ek olarak yayın için Okyanus yayınları iyidir. Yanlış hatırlamıyorsam Master serisiydi.

Ayrıca LGS için nasıl çalışmalıyım?
En önemli şey düzenli çalışmak. Her gün o masanın başına otur, yapacaklarını belirle ve bitene kadar da kalkma. Ayrıca çok klişe olacak ama tekrar yapmayı unutma. Belki bir konuda çok iyi olabilirsin, o konuyla ilgili önüne gelen tüm soruları parçalıyor olabilirsin ama tekrar etmezsen bir şekilde unutulur gider. Matematikle ilgili olarak deneme çözümleri, soru çözümleri izle bol bol ki yeni nesil soruya nasıl yaklaşman gerektiğini öğren. Bir soruyu yapamazsan gerçekten son noktaya kadar uğraş, isterse bir saat sürsün. Gerçekten çözemeyeceğini hissettiğin zaman pes et. Aa işte sorunun çözümüne baktım, tamam, ben bunu öğrendim deme. Daha sonra bir defa da kendin çöz (daha çok matematik için geçerli bir tavsiye). Not tutmayı küçümseme, güzel not tutarsan tekrar tekrar konu anlatımı videolarına dönmene gerek kalmaz. Önceliğini özellikle kat sayısı yüksek olan derslere vermeyi unutma çünkü sistem bunu gerektiriyor. Örnek soruları güzelce incele ve yayımlandıkça mutlaka çöz. İlk başlarda kronometri vs. tutup yok efendim normalde iki dakikda çözmem gerekirdi ben beş dakikada çözdüm yapma. Önce öğrenmeye bak, zaten öğrenince takır takır çözeceksin hepsini. Elbette sınavda bilmek kadar zaman yönetimi de önemli o yüzden bu konuyu da yabana atma. Öğretmenlerinin başında pervane olmayı unutma, anlamadığın yapamadığın ne varsa her şeyi sor.

32 yaşında LGS sınavı mı?

Bilerek öyle yaptım yaşımı normalde 14'üm

Dostum ilk önce konuları iyice öğren kökle konuları bitir. Ardından eksiğin olan derslerden kaynak al örnek için matematikte fenomen al ve LGS sorularını çöz fenden Formula 1 bunları bitir kaynak olarak şu anlık başlangıç için fen de fenomenler matda hızla başla bak ben bir günde 500 soru çözüyorum 450 falan alıyorum sınav için bu sene 100 deneme çöz stres yapma yaparsın.

Deneme stres için alışkanlık için alınır bence.

Teşekkür ederim tavsiyen için.

En önemli şey düzenli çalışmak. Her gün o masanın başına otur, yapacaklarını belirle ve bitene kadar da kalkma. Ayrıca çok klişe olacak ama tekrar yapmayı unutma. Belki bir konuda çok iyi olabilirsin, o konuyla ilgili önüne gelen tüm soruları parçalıyor olabilirsin ama tekrar etmezsen bir şekilde unutulur gider. Matematikle ilgili olarak deneme çözümleri, soru çözümleri izle bol bol ki yeni nesil soruya nasıl yaklaşman gerektiğini öğren. Bir soruyu yapamazsan gerçekten son noktaya kadar uğraş, isterse bir saat sürsün. Gerçekten çözemeyeceğini hissettiğin zaman pes et. Aa işte sorunun çözümüne baktım, tamam, ben bunu öğrendim deme. Daha sonra bir defa da kendin çöz (daha çok matematik için geçerli bir tavsiye). Not tutmayı küçümseme, güzel not tutarsan tekrar tekrar konu anlatımı videolarına dönmene gerek kalmaz. Önceliğini özellikle kat sayısı yüksek olan derslere vermeyi unutma çünkü sistem bunu gerektiriyor. Örnek soruları güzelce incele ve yayımlandıkça mutlaka çöz. İlk başlarda kronometri vs. tutup yok efendim normalde iki dakikda çözmem gerekirdi ben beş dakikada çözdüm yapma. Önce öğrenmeye bak, zaten öğrenince takır takır çözeceksin hepsini. Elbette sınavdabilmek kadar zaman yönetimi de önemli o yüzden bu konuyu da yabana atma. Öğretmenlerinin başında pervane olmayı unutma, anlamadığın yapamadığın ne varsa her şeyi sor.

Tavsiyen için teşekkür ederim.

Sınava 2 yıl önce girdim ve 470 puan yaptım. Tek tavsiyem olabildiğince bol deneme çözmen. Bazı dershaneler deneme yapıyor. İmkanın varsa onlara katıl. Ek olarak yayın için Okyanus Yayınları iyidir. Yanlış hatırlamıyorsam Master serisiydi.

Tavsiyen için teşekkürler. Okulumda her hafta deneme oluyor dershanemde de.

Son düzenleme:
Hocam, size önerim karma deneme almanızdır. Ünlüler karması, krallar karması, altın karma vb. karma deneme içeren kitaplardan alın. Ne kadar çok deneme o kadar yüksek puan alma ihtimali. Her hafta sonu cumartesi ya da pazar günü konu tekrarı yap. Kendine göre deneme başlama sırası hazırla. Ben de kendime göre hazırlamıştım. Sözel bölüm için sırasıyla: İngilizce, din, inkılap ve Türkçe. Sayısal bölüm için sırasıyla: Fen ve Matematik'di. Test kitaplarının sana pek faydası olacağını sanmıyorum bu yüzden dediğim gibi karma denemelerden alman senin için daha iyi olacaktır. Yine de test kitabı almak istersen kolay düzey olarak: Av yayınları, orta düzey olarak: Mozaik ya da Nartest (Mod) ve zor düzey olarak; Nartest öneririm. (Power up)

Hocam, size önerim karma deneme almanızdır. Ünlüler karması, krallar karması, altın karma vb. karma deneme içeren kitaplardan alın. Ne kadar çok deneme o kadar yüksek puan alma ihtimali. Her hafta sonu cumartesi ya da pazar günü konu tekrarı yap. Kendine göre deneme başlama sırası hazırla. Ben de kendime göre hazırlamıştım. Sözel bölüm için sırasıyla: İngilizce, din, inkılap ve Türkçe. Sayısal bölüm için sırasıyla: Fen ve Matematik'di. Test kitaplarının sana pek faydası olacağını sanmıyorum bu yüzden dediğim gibi karma denemelerden alman senin için daha iyi olacaktır. Yine de test kitabı almak istersen kolay düzey olarak: Av yayınları, orta düzey olarak: Mozaik ya da Nartest (Mod) ve zor düzey olarak; Nartest öneririm. (Power up)
Tavsiyen için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı