LGS için nasıl çalışmalı?

Din kültürü dersinin dinlersen zaten 10 soruyu rahat yaparsın.

Aynı fikirdeyim zaten ama yani öylesine söyledim.

Öncelikle hedefin ne? Günde 200-300 soru çözmenin mantığı yok ki bu sorular yeni nesil sorular çözeceğini sanmıyorum. Matematik-fen-Türkçe ağırlıklı çalış diğer dersleri tekrar etsende olur ya da soru kalıplarına göz gezdirirsin. Günde 2 deneme çözsen fen-Türkçe-matematikten sana yeter zaten. Günlük tekrar yap dersi derste anlamaya çalış.

Hedefim İstanbul erkek lisesi benim kastım her gün bu kadar çözeceğim değil benim dikkat çekmek istediğim nokta 1 gün sayısal 1 gün sözel yapmalı mıyım?

Aynı fikirdeyim zaten ama yani öylesine söyledim.

Hedefim İstanbul erkek lisesi benim kastım her gün bu kadar çözeceğim değil benim dikkat çekmek istediğim nokta 1 gün sayısal 1 gün sözel yapmalı mıyım?
Her gün çözmeye çalış zaten ana 3 ders var. Sen tam puan hedefliyorsun o zaman düşük puanlı derslerden günde 10 soru çözsen sana yeterli olur. Çoğunlukla deneme çöz Meb'in verdiği kitabı bitir. Günde önemli derslerden 40 soru, ara derslerden 10-20 soru çözsen yeterli olur.

Her gün çözmeye çalış zaten ana 3 ders var. Sen tam puan hedefliyorsun o zaman düşük puanlı derslerden günde 10 soru çözsen sana yeterli olur. Çoğunlukla deneme çöz MEB'in verdiği kitabı bitir. Günde önemli derslerden 40 soru, ara derslerden 10-20 soru çözsen yeterli olur.

Tamamdır ama şey yani 1 gün sayısal 1 gün sözel mi çalışayım yoksa her gün her dersten mi?

1. dönem daha fazla konu tekrarı yapnaya çalış. Günlük 150 soru iyidir. Yan derslere pek uğraşma, Türkçe Fen Matematik çöz bol bol. 2. dönem daha fazla soru çözeceksin.

Tamamdır ama şey yani 1 gün sayısal 1 gün sözel mi çalışayım yoksa her gün her dersten mi?
Her gün her dersten çöz zaten çok fazla soru yapmıyor. Günde ana derslerden 40 ara derslerden 5-10 soru çözüp konu tekrarı yaparsan sana yeter. Tam puan hedefliyorsan zaten belli bir kapasiten vardır o yüzden sana hayli hayli yeter bu.

Soru şu sayısal sözel mesela pazartesi günü 100 Türkçe 50 inkilap 25 din 25 ing salı 100 matematik 100 fen mi yoksa her gün 50 Türkçe 50 inkilap 50 matematik 50 fen 25 din 25 ing mi daha mantıklı?

Ben hiç çalışmadan 460 aldım sana göre değişir tabii ama derslerin zaten iyiyse çok kasmana gerek yok dersi dinle yeter ama eksiklerin varsa çalışmalısın tabii ki ama çalışmayı da çok abartma.

Ben hiç çalışmadan 460 aldım sana göre değişir tabii ama derslerin zaten iyiyse çok kasmana gerek yok dersi dinle yeter ama eksiklerin varsa çalışmalısın tabii ki ama çalışmayı da çok abartma.

Ya yatarak denemelerde 460 üstü yapıyorum çok rahat.

Her gün her dersten çöz zaten çok fazla soru yapmıyor. Günde ana derslerden 40 ara derslerden 5-10 soru çözüp konu tekrarı yaparsan sana yeter. Tam puan hedefliyorsan zaten belli bir kapasiten vardır o yüzden sana hayli hayli yeter bu.

Teşekkürler.

Aslında herkese teşekkürler yardım ettiğiniz için sene sonu hepinizi bilgilendireceğim beni unutmayın.

Ya yatarak denemelerde 460 üstü yapıyorum çok rahat.

Hocam moral düşürmek olmasında hep 450 alan arkadaşım LGS de 320 aldı :)

Hocam şu yalanları bırakın lütfen o zaman hiç kimse çalışmasın 460 alıp fen lisesine gitsin.

Hocam moral düşürmek olmasında hep 450 alan arkadaşım LGS de 320 aldı :)

Hocam şu yalanları bırakın lütfen o zaman hiç kimse çalışmasın 460 alıp fen lisesine gitsin.

8. sınıf dahil 93 altı ortalamam yok benim gibi olan herkes 460 alır zaten ben herkes çalışmadan 460 alır demiyorum ki.

8. sınıf dahil 93 altı ortalamam yok benim gibi olan herkes 460 alır zaten ben herkes çalışmadan 460 alır demiyorum ki.

Tamam hocam o zaman öyle yazın başka bir çocuk görüyor " ya bak adam çalışmadan 460 almış bizde çalışmadan 400 alsak yeter " deyip çalışmıyor LGS de çöküyor. Şu anki 7. 8. sınıfların %90'nın temeli yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı