LGS için nereden başlanmalı?

Matematik artık kolay sayılır türkçe ve feni zorluyorlar, matematik sorularının çoğunu 5.sınıfa giden kuzenlerime yaptırdım bu sene 6 sını yaptılar. Matematikten korkmayın.

Çocuk demiş ki 2024 lgs matematik çok korkutucuydu yapamadım sen hala matematik korkma diyorsun fakat çocuk yapamıyor. Bunu demen 5. sınıflar bile yapabiliyor ben yapamıyorum kafası oluşturur.

5. sınıf müfredatında köklü ifadeler, üslü ifadeler, denklemler, açılar yok acaba 5. sınıf biri nasıl yaptı? Hiç bir lgs konusu bilmezken.

Böyle motivasyon düşürücü veya öğüt verici yorumlar yapmak yerine şunları yazabilirsin:

Eğer 9 ay boyunca disiplinli bir şekilde her gün belirli bir saatte arttıra arttıra eksiklerine çalışırsan matematik netlerini arttırabilirsin durumun varsa özel ders alabilirsin veya internetten anlamadığın konuların konu anlatımını dinleyebilirsin. Eğer matematikte eksiğin varsa matematiğe yoğunlaş.

Çalışmaya ne zaman başlamalıyım? İyi lisede güzel ortam kurabilir miyim? Zorbalar fazla olur mu?
Lisede 2 tane arkadaş yeter. Zorbalar var ama onlara takılnassan yada it dalaşına girsem sen umurlarında bile olmuyon. Hepsi zaten 60 kilo gym giden ama kolları kürdan gibi olan zargana. Cebinde bi tane çakma kelebk var o kadar. Çalışmaya yavaştan başla. Ağırdan alma. dönemin ortasına doğru derslere asıl

Lisede 2 tane arkadaş yeter. Zorbalar var ama onlara takılnassan yada it dalaşına girsem sen umurlarında bile olmuyon. Hepsi zaten 60 kilo gym giden ama kolları kürdan gibi olan zargana. Cebinde bi tane çakma kelebk var o kadar. Çalışmaya yavaştan başla. Ağırdan alma. dönemin ortasına doğru derslere asıl
Çalışmaktan sıkılıp Nisan ayında çalışmayı bırakırım diye korkuyorum.

Çalışmaya ne zaman başlamalıyım? İyi lisede güzel ortam kurabilir miyim? Zorbalar fazla olur mu?
Çalış kardeşim çalış kimseyi dinlemeden zorbalar her yerde tabii ki ama iyi liselerdeki adamların kalitesi farklı oluyor, ortam farklı oluyor. Kuzenim meslek lisesinde mesela lgs 210 civarı almıştı adamların benim kanaatimce çok fenaydı mesela illegal olan her şey var. Ben sırf bunlar için çalışmıştım mesela.

İyi lise tüm hayatını değiştirir çalışmaya ne zaman başlamalısın? Hemen şimdi başlayabilirsin bahane üretme git ve "Çarpanlar ve Katlar" konu anlatımı izleyerek başla.
Tonguç çalışma programına başvurabilirsin. En basitinden.
Tonguç gerçekten çok yüzeysel anlatan artık liseye geçmek üzere olan biri için fazla çocuksu olan bir kanal.

Alternatif olarak benimde yararlandığım şöyle bir kanal var sınavdan önce dinliyordum hoşuma gidiyordu tabi ki isteğine bağlı fakat bence bu hoca iyi anlatıyor:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı