LGS için sadece konulara çalışsak 420 almak için yeter mi?

Daha fazla  
Merhabalar, bu sene LGS'ye hazırlanıyorum ve bu zamana kadar az soru çözdüm. Ama netlerim güzel (Matematik hariç). Türkçeden genelde 16-17 net yapıyorum ara derslerimde de sadece inkılaptan sıkıntım var biraz. Sadece LGS konularına çalışsam az da soru çözsem 420 yapabilir miyim?

LGS'ye hazırlanıyorsunuz, güzel ama puanın değil, sıralamanın önemli olduğunu bilmiyorsunuz.

Düzenli çalıştığınız sürece istediğiniz sıralamayı elde edememeniz için hiçbir sebep yok.

Evet, haklısınız. Sınavda herkes yüksek puan alırsa 440 puanla %8'lik dilime, sınavda herkes düşük puan alırsa (2021 gibi) 370 gibi puanla %6-7'lik dilime girebilirsiniz.

Evet, haklısınız. Sınavda herkes yüksek puan alırsa 440 puanla %8'lik dilime, sınavda herkes düşük puan alırsa (2021 gibi) 370 gibi puanla %6-7'lik dilime girebilirsiniz.
Türkçe : 18 net
Fen : 18 net
Matematik : 6 net
İngilizce : 10 net
Din Kültürü : 10 net
İnkılap : 10 net
Böyle bir sonuç yapabilir miyim sizce?

Yani sınavın zorluğuna bağlı fakat yinede konu çalışmalı, sonra sırasıyla kazanım-kolay-orta yeni nesil sorularla geliştirilmeli.

Türkçe: 18 net.
Fen: 18 net.
Matematik: 6 net.
İngilizce: 10 net.
Din kültürü: 10 net.
İnkılap: 10 net.
Böyle bir sonuç yapabilir miyim sizce?

Matematik hariç hepsi iyi, ciddi bir şekilde çalışırsan tabii ki yaparsın. Fakat söyleyeyim, matematikten asla korkma. Özellikle matematik için haftanın 1 gününü özel olarak ayır ve o gün önce konu tekrarı yap, ardından kazanımla konuyu öğren. Elinde yeni nesil sorular olan kaynağın varsa o kaynaklada kendini geliştirebilirsin.

Konulara sadece çalışarak iyi bir puan elde etmek istiyorsanız mükemmel bir hafızaya sahip olmanız gerek. Çalıştığınız her şeyi unutmam diyorsanız siz bilirsiniz.

Yani sınavın zorluğuna bağlı fakat yinede konu çalışmalı, sonra sırasıyla kazanım-kolay-orta yeni nesil sorularla geliştirilmeli.

Matematik hariç hepsi iyi, ciddi bir şekilde çalışırsan tabii ki yaparsın. Fakat söyleyeyim, matematikten asla korkma. Özellikle matematik için haftanın 1 gününü özel olarak ayır ve o gün önce konu tekrarı yap, ardından kazanımla konuyu öğren. Elinde yeni nesil sorular olan kaynağın varsa o kaynaklada kendini geliştirebilirsin.
Hocam paragrafta anlamdan 20 soru çözdüm 17 doğru çıktı. Sizce nasıl?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı