LGS ile gelecek kaygısı

lefraid

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrencilik
Öncelikle selamlar 06.06.2021 tarihinde LGS sınavına girdim ve düşük bekliyorum. Aslında çalıştım ama matematiği cidden çok zordu. Gece şu an 2 ve beni gerçekten büyük bir gelecek kaygısı sardı. Ne yapacağımı bilmiyorum şu an. Evime yakın güzel bir lise var ama geçen sene OBP'si 93 benim şu anki OBP ise 91.5 ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce OBP'ler düşer mi?

Benim de zor geçti 370 alacağım büyük ihtimal. Lise üniversite değil. Ne gibi olumsuz yanı olabilir ki? Daha yolun başı kankam. OBP'lerin düşeceğini sanmıyorum çünkü bu sene 2 kişinin alacağı 100 ortalamayı neredeyse 20 30 kişi aldı. Fakat şu da var, sınav herkese zor olduğu için puana göre yüzdelik dilim düşecektir.

Dostum sana şöyle söyleyeyim, kendini hiç kasma LGS senin geleceğini falan belirlemez sadece geleceğine gidecek yoldaki konforu belirler, meslek lisesinde okumak var, Anadolu'da, Fen'de, imamhatipte, bu tarz farklılıklar var sadece, yani puanım düşük geldi tüm hayatım bitti, geleceğim kaydı, bu tarz triplere kesinlikle girme ve sana bunları söyleyenlere kulak asma, başarılar.

Geçen sene olan sınava kaç kişi girdi? Bu sene olan sınava kaç kişi girdi? Sizin bölgenizde o okulu hedefleyen kaç kişi var?

Geçen sene= 1 milyon 700 bin

Bu sene = 1 milyon 200 bin.

Bölgemde kaç kişi var bilmiyorum.
Dostum sana şöyle söyleyeyim, kendini hiç kasma LGS senin geleceğini falan belirlemez sadece geleceğine gidecek yoldaki konforu belirler, meslek lisesinde okumak var, Anadolu'da, Fen'de, imamhatipte, bu tarz farklılıklar var sadece, yani puanım düşük geldi tüm hayatım bitti, geleceğim kaydı, bu tarz triplere kesinlikle girme ve sana bunları söyleyenlere kulak asma, başarılar.

Böyle şeyler beni çok motive ediyor ve gerçekten içim ferahlıyor tüm gönlümle teşekkür ediyorum size.

Böyle şeyler beni çok motive ediyor ve gerçekten içim ferahlıyor tüm gönlümle teşekkür ediyorum size.

Bilirim o rahatlama hissini:D. Merak etme sınava giren sayısı düşmüş. Eğer sınavda geçen seneye göre zorsa puanlar düşecektir.

Bilirim o rahatlama hissini:D. Merak etme sınava giren sayısı düşmüş. Eğer sınavda geçen seneye göre zorsa puanlar düşecektir.

Gerçekten çok zordu. Genel olarak en zor LGS sayısalı için 2021 diyorlar ama kimler diyor ben de anlamadım, öğrenciler mi gerçekten işi bilenler mi o da muamma.

Geçen sene= 1 milyon 700 bin

Bu sene = 1 milyon 200 bin.
Dostum arada söylemesi kolay yarım milyon fark var. Geçen yıla kıyasla bu yıl girenlerin nitelikli liseleri kazanma ihtimali daha fazla. Matematik konusunda da kaygılanma, her LGS'de matematiğe yüklenilir ve öğrenciler düşürülmeye çalışılır. Sen zorlandıysan herkes zorlandı, sen yanlış yaptıysan herkes yaptı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı