Dostum bu yazdığım mesaj seni balon gibi motivasyonla doldurmak, gönlünü ferahlatmak değil sadece bir şeyleri fark etmeni sağlamak amaçlı. LGS sonrası öğrencilerde bir çok profil oluşuyor. Başarılı olan bir kesim, lisede de derslerini hiç aksatmıyor ve başarıyor bu kişileri tebrik ederim, disiplinden hiç vazgeçmeyen kişilerdir bunlar. Başarılı olan bir diğer kesim, LGS yılı çok yoruldum, 9.sınıfta derslere asılmayacağım, diyor ve bu dinlenmenin ardı arkası gelmiyor. Lisede dinlenmek diye bir şey yok. Bu kişiler de zincirin önemli bir halkasını kaçırdığı için gelecek yıllarda toparlaması çok zor oluyor. Diğer başarısız olan kesim ise yine ikiye ayrılıyor. Zaten LGS'de yapamadım, daha da yapamam deyip her şeyi salan, gereksiz bir umutsuzluğa kapılanlar ve LGS yılı yaptığı hatalardan ders çıkarıp lisede derslerine asılanlar, sonucunda da hayallerindeki üniversiteleri/meslekleri elde edenler. Sen en son bahsettiğim grupta ol. LGS zamanı yaptığın hatalardan ders çıkar, lisede bu hataları yapma, en baştan derslerini sıkı tut.