LGS ile gelecek kaygısı

Dostum bu yazdığım mesaj seni balon gibi motivasyonla doldurmak, gönlünü ferahlatmak değil sadece bir şeyleri fark etmeni sağlamak amaçlı. LGS sonrası öğrencilerde bir çok profil oluşuyor. Başarılı olan bir kesim, lisede de derslerini hiç aksatmıyor ve başarıyor bu kişileri tebrik ederim, disiplinden hiç vazgeçmeyen kişilerdir bunlar. Başarılı olan bir diğer kesim, LGS yılı çok yoruldum, 9.sınıfta derslere asılmayacağım, diyor ve bu dinlenmenin ardı arkası gelmiyor. Lisede dinlenmek diye bir şey yok. Bu kişiler de zincirin önemli bir halkasını kaçırdığı için gelecek yıllarda toparlaması çok zor oluyor. Diğer başarısız olan kesim ise yine ikiye ayrılıyor. Zaten LGS'de yapamadım, daha da yapamam deyip her şeyi salan, gereksiz bir umutsuzluğa kapılanlar ve LGS yılı yaptığı hatalardan ders çıkarıp lisede derslerine asılanlar, sonucunda da hayallerindeki üniversiteleri/meslekleri elde edenler. Sen en son bahsettiğim grupta ol. LGS zamanı yaptığın hatalardan ders çıkar, lisede bu hataları yapma, en baştan derslerini sıkı tut.

Arkadaşım OBP'si 80 veya 85 olan liseye (hatırlamıyorum tam olarak) 70 OBP ile girdi onlar kabul etmedi tekrar nakil yaptı sürekli deneyerek girdi.

Öncelikle selamlar 06.06.2021 tarihinde LGS sınavına girdim ve düşük bekliyorum. Aslında çalıştım ama matematiği cidden çok zordu. Gece şu an 2 ve beni gerçekten büyük bir gelecek kaygısı sardı. Ne yapacağımı bilmiyorum şu an. Evime yakın güzel bir lise var ama geçen sene OBP'si 93 benim şu anki OBP ise 91.5 ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce OBP'ler düşer mi?
Ben 2 yıl önce LGS'ye gireceğim zaman dershanenin rehber hocasıyla konuşmuştum. Bana sen LGS'yi kazanamazsan değerin düşecek mi, hayır demişti. Ondan sonra üniversite yolunu 10 katlı bir bina gibi düşünürsek, iyi bir lise 4.kattan başlamak gibidir, demişti. Sen iyi bir lise kazanamazsan 1.kattan başlayacaksın. Fen lisesine gidenlerden daha çok çalışman gerekecek. Ama gene her şey senin elinde,demişti. Yani kendini o kadar kasma. Kuzenim Fen lisesini kazanıp dersleri salmıştı. Sonra da sınıfta kaldı ve okuldan atıldı.

Dostum bu yazdığım mesaj seni balon gibi motivasyonla doldurmak, gönlünü ferahlatmak değil sadece bir şeyleri fark etmeni sağlamak amaçlı. LGS sonrası öğrencilerde bir çok profil oluşuyor. Başarılı olan bir kesim, lisede de derslerini hiç aksatmıyor ve başarıyor bu kişileri tebrik ederim, disiplinden hiç vazgeçmeyen kişilerdir bunlar. Başarılı olan bir diğer kesim, LGS yılı çok yoruldum, 9.sınıfta derslere asılmayacağım, diyor ve bu dinlenmenin ardı arkası gelmiyor. Lisede dinlenmek diye bir şey yok. Bu kişiler de zincirin önemli bir halkasını kaçırdığı için gelecek yıllarda toparlaması çok zor oluyor. Diğer başarısız olan kesim ise yine ikiye ayrılıyor. Zaten LGS'de yapamadım, daha da yapamam deyip her şeyi salan, gereksiz bir umutsuzluğa kapılanlar ve LGS yılı yaptığı hatalardan ders çıkarıp lisede derslerine asılanlar, sonucunda da hayallerindeki üniversiteleri/meslekleri elde edenler. Sen en son bahsettiğim grupta ol. LGS zamanı yaptığın hatalardan ders çıkar, lisede bu hataları yapma, en baştan derslerini sıkı tut.
Dedikleriniz tamamen yanlış. Ben 2019'da LGS'ye girmedim okulu bıraktım, 2020'de başladım şuan 97,1951 ortalamam var 8.sınıfta 63'tü. Profil falan oluşmuyor, kimi 9.sınıfta açılır kimi 10.sınıfta kimi 1.sınıftan itibaren kimi 12.sınıfta açılır geç olur kimi hiç açılmaz genelleme yapmanız doğru değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı