LGS kötü geçti

İceSword

Femtopat
Daha fazla  
Selam, ben 2024 LGS'ye girdim okul ve dershanede denemelerim iyiydi fakat LGS kötü geçti. Evimizin yanında kampüs var olduğum şehrin en iyi okulları orada, LGS'den 360 gibi bir puan aldım. Tüm arkadaşlarım kampüse gidecek, puanları da belli fakat benim puanım yetmiyor. OBP ile gideceğim ama gidebileceğim okullarda kampüste değil. Bu durum beni çok üzüyor. Sizce ne yapmalıyım?

Selam, ben 2024 LGS'ye girdim okul ve dershanede denemelerim iyiydi fakat LGS kötü geçti. Evimizin yanında kampüs var olduğum şehrin en iyi okulları orada, LGS'den 360 gibi bir puan aldım. Tüm arkadaşlarım kampüse gidecek, puanları da belli fakat benim puanım yetmiyor. OBP ile gideceğim ama gidebileceğim okullarda kampüste değil. Bu durum beni çok üzüyor. Sizce ne yapmalıyım?

Ben 2022 LGS'ye girdim %2.9'luk dilime de girdim fakat cidden LGS çok boş bir sınav. Bunu lisedeyken anlıyorsun. Önemli olan YKS sınavı LGS'yi takma kafana fazla.

Olan olmuş artık yapacağın bir şey yok. Lisenin önemli olduğunu liseden mezun olunca anlıyormuş insan. Çevren, davranışların, akademik bilgilerin hepsini lise etkiliyor. Ha kötü bir liseye giderek de iyi bir üni kazanabilirsin bu bir bahane değil ama kötü bir liseye gitmek işini zorlaştıracak. Onlar 1 çalışıyorsa senin 2 çalışman gerekecek.

Lisenin çok bir önemi yok önemli olan üniversite, siz lisede iyi çalışın.

Beğenmedim atanlar neden katılmadıklarını belirtirlerse güzel olur.

Yalana gerek yok. Lise arkadaşları bayağı önemli bence. Üniversite sınavına çalışırken en önemli etken olabilir.

Lisenin puanı düşük diye oradaki arkadaşları kötü olacak diye bir olay yok. Meslek lisesi değilse bir önemi yok.

Yalan söylemeye gerek yok, lise gayet de önemli. Ama şu anda geçmişe takılarak yapabileceğin hiçbir şey yok. Derin bir nefes al ve anı yaşamaya çalış. Lise dönemin boyunca düzenli bir çalışma düzeni tuttur, derslerine ve notlarına dikkat et. Bu sayede üniversite konusunda işleri kendi lehine çevirebilir ve istediğin bölümü istediğin yerde okuyarak asıl ulaşmak istediğin noktaya ulaşabilirsin.

Yalan söylemeye gerek yok, lise gayet de önemli. Ama şu anda geçmişe takılarak yapabileceğin hiçbir şey yok. Derin bir nefes al ve anı yaşamaya çalış. Lise dönemin boyunca düzenli bir çalışma düzeni tuttur, derslerine ve notlarına dikkat et. Bu sayede üniversite konusunda işleri kendi lehine çevirebilir ve istediğin bölümü istediğin yerde okuyarak asıl ulaşmak istediğin noktaya ulaşabilirsin.

Hocam benim dediğim de bu zaten lisede çalışıp iyi üniversite kazanabilir. Kötü liseye gitti diye kazanamaz diyemeyiz ki. Çalışan adam her türlü yapar nerede olursa olsun. Arkadaşın önünde çok uzun bir zaman var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı