Günlük paragraf çöz. Okuldan önce olursa güzel olabilir. 10-20 soru bile açar seni. İlk önce temel düzey bir kitabın olsun. Ondan çalış, ardından yeni nesil sorulara geçiş olarak 2023 LGS'ye girmiş biri olarak sana isem yayınlarını öneriyorum. Gerçekten temel düzeyden yeni nesile geçişte başucu kitabımdı. Ardından fenomen gibi daha zorlayıcı kitaplara geç. Konular falan yetiştiyse kendini aşmak istiyorsan okyanusa zaman ayır. Ama o soruları gerçekten anlayarak çöz, çok şey katıyorlar. Ve asla unutma soruları çözemedin diye motivasyon kaybı yapıp ders çalışmayı bırakma. Zorla kendini, çünkü biliyorum her LGS öğrencisinde var o huy. Yapmayın, o inceyi aşabilenler, mentalini koruyabilenler sınavı kazanıyor. Pes etme lütfen. Dışarı çık eğlen gez dolaş ama o masanın başına kafanda soru işaretleriyle oturma. Sadece ders düşün, Ahmet Mehmet benim hakkımda ne düşünüyor? Bu kız bana baktı mı? Ailem beni yetersiz mi görüyor? Gibi soruları masa başına taşıma. Taşıyınca dalıp gidiyosun, özellikle paragraf çözerken bunu çok rahat anlarsın. Akşam oldu yatağa geçerken başın böyle tatlı şekilde acıyorsa yatağına yattığında kendini güzel hissediyorsan sen gerçekten o gün çok şey öğrenmişsindir. Böyle olunca da bir süre sonra ders çalışmak sana bir eğlence gibi gelecek. Kendini kimi zaman aylarca eve kapatacaksın, dışarı çıkmak istemeyeceksin. Yeri gelince ders çalışasın olmayacak, mentalini düzeltmen gerekecek. Bu da bir ihtiyaç. Kendine at muamelesi yapma, dinlendiğin dönemler eminim ki olacak özellikle bak not et şubat ve Mart'ta hatta belki nisana bile taşabilir motivasyon kaybın çıkacaksa orada çıkacak. Bu motivasyon kaybını benim nasihatımla da engelleyemezsin. Sadece biraz daha dişini sık diyebilirim. Bir abin olarak böyle içtenliklerimle bir şeyler serpiştirdim kapacağın çok şey var. Bir şeye ihtiyacın olduğunda aklında bir soru olduğunda yaz ben bakar cevaplarım.