LGS matematik için tavsiyeler

SwanesSS

Picopat
Daha fazla  
Selam dostlarım. Size hem biraz içimi dökmek hem de tavsiyelerinizi almak için bu konuyu açıyorum.
LGS'ye kısa bir süre kaldı fakat ben matematikte istediğim sonucu alamıyorum. Dönem başında iken eksi netlere kadar düştüğüm oluyordu şimdi biraz toparladım ama bence yeterli değil. İlk dönem denemeler en fazla 60 net geliyordu şimdi 70 altı düşmüyor ama istediğim okul için ortalama 5 net kadar daha yapmam gerekiyor. Özel ders alıyorum tekrar yapıyorum yeni nesil çözmeye çalışıyorum ama matematik netlerim hala 10-11 üstüne çıkamıyor. Ne yapmam gerekiyor anlamıyorum her şeyi denedim yükseltmek için. Diğer dersler hemen hemen ful geliyor ama matematik kafama takıldı. Önerilerinizi bekliyorum.

Dostum aslında gayet yeterli ama istediğin okul için daha fazla yapmak istiyorsan yanlış yaptığın soruları özel ders aldığın hocayla tartış eğer ki hatalarını ve eksiklerini hoca ile tamamlarsan sınavda da yaparsın.

Yapamadığın konuları tespit et onlarla ilgili YouTube'dan konuya özel video çözümü izle. Çözümü izledikten sonra çözümü kapat kendin çözmeye dene çözemezsen tekrar dene. Konuyu anladığın zaman kendi test kitabını aç ve çöz.

Matematikte hangi konulardan soru kaçırıyorsun ona bak. Bu soru kaçırdığın konuların üstüne düş, neyi yanlış yaptığını anla. Soruların çözülüş mantığını kavramadan bırakma.
Konu eksiğinden ziyade yeni nesillerde aşırı takılı kalıyorum. Çok dolambaçlı soru yazan yayınlara girdiğimizi düşünüyorum.

Dostum aslında gayet yeterli ama istediğin okul için daha fazla yapmak istiyorsan yanlış yaptığın soruları özel ders aldığın hocayla tartış eğer ki hatalarını ve eksiklerini hoca ile tamamlarsan sınavda da
Genelde çözdürüyorum ilk döneme göre gelişmiş hissediyorum ama yeterli değil hissi yarattı şu son 2 haftadır.
Matematik maalesef soru çözmekten ibaret. Ne kadar çok soru tipi görürsen o kadar rahat edersin.
Yeni nesil ağırlıklı soru çözümü yapıyorum genelde . Aylık Meb soruları ya da .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı