Öncelikle herkese merhaba, arkadaşlar cevap veren herkese teşekkürler. Benim diğer derslerim iyi güzel, ezber yaparak falan onları hallediyorum ve derslerim ortanın bir tık üstü. LGS'ye 1 ay önce çalışmaya başladım M, atematikte işlemleri çözebilirim, EBOB EKOK falan onları buluyorum, asal sayılar işlemleri yapıyorum ama yeni nesil sorulara geldiğimiz zaman zorlanıyorum ve anlamıyorum, bunun için ne yapmam lazım? Sınavlar da başlayacak 2 haftaya falan, yardımcı olursanız sevinirim...
YouTube'da yeni nesil soru çözümleri izleyebilirsin.
Genelde paragrafta anlamayan insanlar, matematikte çok iyi olsalar bile, yeni nesil soruları çözemiyorlar.
Soru çözümleri izle diyorum çünkü hocanın soruya bakış açısını öğreneceksin. Çözemediğin soruları mutlaka öğretmenden öğren ve 15 gün sonra çözemediğin soruyu tekrar çözmeye çalış.
Sana biraz uğraştırıcı gibi gelse bile bunları düzenli yaparsan güzel işler başarabilirsin.
Unutma sınavda çok fazla soru çözenler değil, konuları unutmayanlar başarılı oluyor.
Çok soru çöz, konuyu anladığın zaman o konudan soru çözmeyi azaltıp, anlamadığın konuya yönelebilirsin (yeni konuda olabilir bu). Seni yapacağın sorular değil, yapamadığın soruları öğrenmek başarıya ulaştıracak.
Rehber öğretmeninle kendine bir yol haritası çiz, nasıl ilerleyeceğini bil. Geçen hafta hangi konulardan soru çözdüğünü bil. Geçen hafta kaç tane soru çözdün, kaç tane yanlış yaptın, nerelerde yanlış yaptın, bunların kaynağını bul.
Ve günlük kısa bir zaman dilimini kitap okuyarak geçir. 10 sayfa olsa bile anlayarak okumaya çalış. Paragrafta yazanı anlamaya çalış.
İyi sosyaller.