LGS öğrencilerine başarılar

LGS evet, ciddi bir sınav fakat kusura bakmayın arkadaşlar ama abartılıyor. O sınav gerçekten sizin hayatınızın sonu değil. Daha YKS sınavı var, onda ne yapacaksınız LGS sınavında bu hallere bürünürken? Her zaman hazırlıklı olmanız gerekli fakat stresin, heyecanın fazlası zarar.

Kesinlikle, çok üst seviye bir lise kazanmadıktan sonra alacağın eğitim diğer liselerle aynı oluyor.

Kendi ailenizden tüm ülkeye, hatta Amerika'ya kadar bir sonuç buldunuz. Saygı duydum.

Kendi ailem değil tüm sınıf arkadaşlarım aynı durumdan müzdarip çoğunlukda böyle dalga geçeçekseniz hiç sizinle uğraşmam benim ailem ile anlattığım durumun Amerika ile alakası bile yok eğer sallamak için yazacaksanız hiç yazmayın moral vererek nereye kadar gideceksiniz?

LGS evet, ciddi bir sınav fakat kusura bakmayın arkadaşlar ama abartılıyor. O sınav gerçekten sizin hayatınızın sonu değil. Daha YKS sınavı var, onda ne yapacaksınız LGS sınavında bu hallere bürünürken? Her zaman hazırlıklı olmanız gerekli fakat stresin, heyecanın fazlası zarar.
LGS'nin abartılan bir sınav olduğunu bende biliyorum ama sınava gireceklere bunu anlatamıyorsun ki. Hepsi hayatının sınavıymış gibi çalışıyor.
14-15 yaş pek olgun sayılmıyor. 😁😁
Benim için ''olgun'' kelimesinin anlamı ''Sorumluluğunu bilen kimse'' olarak geçiyor. Sizi bilemem.

Uzun süredir bu sınava çalışıyorsunuz, yorulduğunuzu biliyoruz fakat emeğinizin karşılığını alacaksınız.

Binlerce soru çözdünüz, kalemler-silgiler bitirdiniz ve sonunda o gün geldi. Evet bu sınav önemli fakat tamamen hayatınızın bir parçası değil zaten elinizden gelenin en iyisini yaptınız -elinizden gelmeyeni bile yaptınız ama neyse-. O liseleri kazanacaksınız ve biz Technopat halkı olarak size güveniyoruz. Sınav size zorsa, herkese zor.

Öneriler:
-Bugün erken uyuyup yarın erken kalkmanızı öneririm (6 gibi.) Çünkü ne kadar erken uyanırsanız gece o kadar kolay uyuyacaksınız.
-Yarın ders yapmayın, kafanızı dağıtın. (Oyun oynamayın.)
-Sınav arasında LGS'den bahsetmeyin.
-Korkmayın, kendinize güvenin.
-Yapamadığınız soruları boş bırakın, zaman kalırsa dönün.
-Sayısalda ilk fen dersini yapın sonra matematiğe geçin.
-Sözelde en sevdiğiniz dersten başlayın.
-7.30 gibi kalkın.
Pardon ama sen LGS ye girecek öğrencilerden daha küçüksün nasıl bir deneyimin olabilir ki burada gelmiş öneri sunuyorsun?

Hocam size bir sorum olacak? Benim matematiğim pek iyi değil 😞 en son yaptığım denemede ( LGS 2020 soruları, çıkmış sorular yani.) Türkçe = 19D 1Y sosyal Full din Full ing 7D 3y. Matematik ise 6D 6y, fen 19D 1y. Yani matematik hariç hepsi aşağı yukarı iyi. Bunlar 390 puan ediyor. Ama benim en az 414 almam lazım. Biliyorum bu zamandan sonra ne yapsam boş ama bana verebileceğiniz taktikleri var mı matematikte? Veya başka önerisi olan varsa yazabilir. Hepinize sınavda başarılar dilerim. Size de başarılar @Linuxginar hocam 😃

Hocam zaman çok önemli. Matematik'te sorun yaşıyorsanız sorulara fazla takılmamaya çalışın. Fen'iniz iyiymiş, isterseniz matematiğe yeterince zaman ayırabilmek amacıyla Fen'den başlayıp, fen'inizi garantiye alıp matematiğe uğraşabilirsiniz. Yapamayacağınızı düşündüğünüz bir soruyu geçip, diğer sorulara gereken vakti ayırmanız verebileceğim en iyi tavsiye olabilir. Bir soruya takılı kalmadığınız sürece başarabileceğinizi düşünüyorum. 🙂 ayrıca bir denemede matematikte sorun yaşamış olmanız gerçekten o derste kötü olduğunuz anlamına gelmez. Bu yüzden sınava ön yargılı bir şekilde değil, yapabileceğinize dair inancınızla girmeniz gerekiyor. Hem benim matematiğim de iyi değildi, diğer derslerden çok yanlışımın çıkmaması sayesinde kendimi kurtardım. Hatta şimdi kafanızda bir derste kötü olmanın çok da önemli olmadığını görmeniz açısından kendi LGS sonuçlarımı paylaşacağım: Matematik: 13 doğru 4 yanlış 3 boş (11, 5 net gibi bir şey yapıyor bu da). Türkçe: 19 doğru 1 yanlış (18, 5 net) kalanı da Full olarak tamamlayınca 448 puan alabildim. Senin deneme sonuçların da gayet iyi, eğer stres olmam diyorsan yarın matematik ve İngilizce ile ilgili ufak bir konu tekrarı yaparak (ilk konuları daha rahat hatırlaman amacıyla) hedeflediğin puanı alabileceğine inanıyorum dostum.🙂 hepinize tekrar başarılar diliyorum, gözlerinizden öpüyorum.

Tamam. Sen Amerika'nın havasından suyundan çok iyi anladığın için bizim gibi "köylülerle" muhatap olma zaten :) sınava girecek insanlara moral olmak varken kötü insan olun, morallerini bozun, zaten tavanda olan gelecek kaygılarını sınavdan hemen önce de verin ki bu insanlarda sizin gibi "sadece" söylenmeyi bilsin. Hiçbir iş yapmayıp "şu çok kötü bu çok kötü" desinler. Öyle deyince her şey değişecek ya zaten...

Köylüler derken siz köylülere ırkçılık gözü ile mi bakıyorsunuz ben sadece genelde eğitim görmedikleri için örnek verdim kötü insan değil doğru insan olun. Ayıptır siz ne işe yarıyorsunuz yalandan motive edip sallamak ile mi yardımcı olmuş oldunuz? Çok güzel devam etmekte serbetsiniz. Tabi hiç uğraşmadım ben sınava sadece günde 500 soru çözüp 10 ders gördüğüm günler oluyordu o kadar yani hiç uğraşmıyormuşum demek ki? Siz sanki çok bir şey değiştiyorsunuz sadece gerçeklerin üstünü kapatıp rahatlatmaya çalışıyorsunuz haticeye bakmam neticeye bakarım.

Hocam zaman çok önemli. Matematik'te sorun yaşıyorsanız sorulara fazla takılmamaya çalışın. Fen'iniz iyiymiş, isterseniz matematiğe yeterince zaman ayırabilmek amacıyla Fen'den başlayıp, fen'inizi garantiye alıp matematiğe uğraşabilirsiniz. Yapamayacağınızı düşündüğünüz bir soruyu geçip, diğer sorulara gereken vakti ayırmanız verebileceğim en iyi tavsiye olabilir. Bir soruya takılı kalmadığınız sürece başarabileceğinizi düşünüyorum. 🙂 ayrıca bir denemede matematikte sorun yaşamış olmanız gerçekten o derste kötü olduğunuz anlamına gelmez. Bu yüzden sınava ön yargılı bir şekilde değil, yapabileceğinize dair inancınızla girmeniz gerekiyor. Hem benim matematiğim de iyi değildi, diğer derslerden çok yanlışımın çıkmaması sayesinde kendimi kurtardım. Hatta şimdi kafanızda bir derste kötü olmanın çok da önemli olmadığını görmeniz açısından kendi LGS sonuçlarımı paylaşacağım: Matematik: 13 doğru 4 yanlış 3 boş (11, 5 net gibi bir şey yapıyor bu da). Türkçe: 19 doğru 1 yanlış (18, 5 net) kalanı da Full olarak tamamlayınca 448 puan alabildim. Senin deneme sonuçların da gayet iyi, eğer stres olmam diyorsan yarın matematik ve İngilizce ile ilgili ufak bir konu tekrarı yaparak (ilk konuları daha rahat hatırlaman amacıyla) hedeflediğin puanı alabileceğine inanıyorum dostum.🙂 hepinize tekrar başarılar diliyorum, gözlerinizden öpüyorum.

Çok teşekkürler hocam, sağ olun. Dediklerinizi unutmayacağım. Ama son bir sorum var. Bazı hocalar matematikten bazıları fenden başlayın diyor. Sizde fenden başlayın dediniz ve hala karasızım. Sayısalda hangi dersten başlamalıyım?

Uzun süredir bu sınava çalışıyorsunuz, yorulduğunuzu biliyoruz fakat emeğinizin karşılığını alacaksınız.

Binlerce soru çözdünüz, kalemler-silgiler bitirdiniz ve sonunda o gün geldi. Evet bu sınav önemli fakat tamamen hayatınızın bir parçası değil zaten elinizden gelenin en iyisini yaptınız -elinizden gelmeyeni bile yaptınız ama neyse-. O liseleri kazanacaksınız ve biz Technopat halkı olarak size güveniyoruz. Sınav size zorsa, herkese zor.

Öneriler:
-Bugün erken uyuyup yarın erken kalkmanızı öneririm (6 gibi.) Çünkü ne kadar erken uyanırsanız gece o kadar kolay uyuyacaksınız.
-Yarın ders yapmayın, kafanızı dağıtın. (oyun oynamayın.)
-Sınav arasında LGS'den bahsetmeyin.
-Korkmayın, kendinize güvenin.
-Yapamadığınız soruları boş bırakın, zaman kalırsa dönün.
-Sayısalda ilk fen dersini yapın sonra matematiğe geçin.
-Sözelde en sevdiğiniz dersten başlayın.
-7.30 gibi kalkın.

Üstünden neredeyse 365 gün geçmiş be. Herkese başarılar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı