LGS öğrencilerine başarılar

LGS'ye geçen sene girmiş biri olarak sizlere sınav içindeki tavsiyelerim şunlardır:
Öncelikle sınava girince stres olmayın. Stres olmak size zaman kaybettirir. Sınavda sadece sorulara odaklanın, zaten böyle yapınca diğer şeyler kafanızdan uçup gidiyor ve stres olmuyorsunuz. Özellikle sınav öncesinde sınava yeterince çalışmadıysanız bile bunu düşünmeyin yoksa moraliniz bozulur ve böyle düşündüğünüz için stres olup tam kapasitede sınava odaklanamazsınız. Ayrıca sınav esnasında belirli aralıklarla saati kontrol edip süre açısından sıkıntılarınız olmadığından emin olun. Eğer sorular size çok zor geldiyse umutsuzluğa kapılmayın çünkü emin olun size zor geldiyse başkalarına da zor gelecektir. Kafanızı rahat tutun. benim sınav esnasında yaptığım ve 3 matematik sorusunu yetiştiremememe neden olan büyük hata şuydu: sayısala geçtiğimde benim kitapçığımdaki bütün kolay matematik soruları ilk sorulara denk gelmişti. Ben de haliyle rehavete kapıldım. Sonra baktım sorular zorlaşmış ben de yetiştiremiyorum. Gitgide stres oluyordum. En son, matematiğin yetişmeyeceğini anlayınca, sınav bitimine 15 dakika kala fen sorularına geçtim ve o anda stres olmanın bana bir getirisinin olmayacağını anlayıp kendimi tamamen sorulara verdim. Bu da benim işime yaradı ve 15 dakikada 20 fen bilgisi sorusunu yetiştirebildim ve olası bir LGS faciasını önlemiş oldum. O üç matematik sorusunu yetiştiremedim ama en azından fen bilgisindeki bütün soruları doğru çözerek %1, 89'luk dilime girmeyi başardım 🙂. Bu anımı anlatmamın sebebi sizlere şunları anlatmak istemiş olmamdır: Sınav kolay olsa bile sınavı bitirene kadar rehavete kapılmamanız gerekiyor. Stres olmak sizin aleyhinize olur. Ayrıca sınav bitene kadar ne kadar kötü durumda da olsanız pes etmemelisiniz. Ayrıca 30 dakikadır yazmaya uğraşıyorum, eğer faydam dokunduysa ne mutlu bana.🙂

Bırak hocam takma bunları, kendi yapamamıştır millete sallıyordur en fazla. Sorduğum sorulardan kaçıp durması, konuyu değiştirip durmasından belli.

Konuyu değiştirmiyorum ve ben 451 almıştım LGS'den 3 kuzenimle aynı senede girdik benim puanım onlara göre daha az çıktı ama hepimiz azar yedik ya 500 ya da yürü git mantığı var sanırım ): Ve sen bu dediklerimi sallama olarak görüyorsan senin anlamadan laf yapmandan kaynaklanıyor ve ben zaten yapamasam bile niye millete sallayım sadits miyim ben?

LGS bittikten sonra öyle bir rahatlama hissedeceksiniz ki anlatılmaz yaşanır yani. Başarılar gençler.
Bu cümleler genç arkadaşları biraz kandırmaya giriyor gibi. Asıl olay lise denilebilir. "LGS bitti, keyfi keka" moduna girilirse 9. sınıfta, sınıfta kalmaya kadar gidebilir.

Hayır gerçekler saçmala değil inamadıysanız kendiniz bakın burada 500 almış kişiye Amerika'da köylü gözü ile bakıyorlar videolar bile var bununla alakalı.
"LGS'den 500 almış kişiye köylü gözüyle bakıyoruz" - Amerika

Size hiçbir şey anlatamam bu kafanızla.
Tamam. Sen Amerika'nın havasından suyundan çok iyi anladığın için bizim gibi "köylülerle" muhatap olma zaten :) Sınava girecek insanlara moral olmak varken kötü insan olun, morallerini bozun, zaten tavanda olan gelecek kaygılarını sınavdan hemen önce de verin ki bu insanlarda sizin gibi "sadece" söylenmeyi bilsin. Hiçbir iş yapmayıp "şu çok kötü bu çok kötü" desinler. Öyle diyince her şey değişecek ya zaten...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı