LGS sınavı önemli mi?

Teknik olarak lise çok önemli. Üniversite sınavındaki başarınızın ana belirleyicisi fakat birçok tanıdığım kötü liselerden iyi üniversiteler kazandı. Şuan nitelikli bir lisede okuyorum ve sınavlarımız çok zor. Üniversite sınavına etki edecek olan başarı puanım düşük olacak. Eğer kötü bir liseye gitsem hem sınavlar daha kolay olacaktı hem de okul birincisi olma ihtimalim olacaktı ve okul birincisi kontenjanından yararlanabilecektim. Demek istediğim eğer çalışmanıza güveniyorsanız kapasitesi düşük olan bir okula gitmeniz daha mantıklı.

Dünyanın en kötü "denilen" lisesine gitsem çok şey kaybeder miyim?
Valla sen kendini eğitebileceğine güveniyorsan git ama oraya pek tekin insanlar gitmeyeceğinden dolayı seni bozarlar. Doktor avukat mühendis vs. bir şey olmak istiyorsan Anadolu Lisesi yaz (nitelikli olursa daha iyi olur,mahalleye göre değil de OBP ya da sınavla alan,) Mesleki Teknik ve Meslek liselerinde karşı cins büyük ölçüde az olur çoğu arkadaşım da bundan şikayetçiydi gül gibi çocuklar azıp çıktı valla ama meslek öğrenirsin mezun olduğunda da bi yere geçebilirsin stajını yaptıktan sonra. Mesleki Teknikte, Almanca dersi hariç neredeyse Anadolu ile aynı müfredat + dan bölüm dersi görüyorsun ama normal Mesleki liselerde sadece bölüm dersi görürsün. Yani üniversite gitmek isteyip de mesleğe gidersen o hayali çöpe at derim, ha gidilir mi? İt gibi çalışırsan neden olmasın? Bu süreçte bol bol tyt denemeleri çöz derim. Bence Anadolu Liselerine kay. Derslerinde başarılar.

Dostum LGS bir problem değil. İyi bir liseden mezun olmayı bırak, iyi bir üniversiteden mezun olmamak bile senin hayatını bitirmez, seni cahil yapmaz. Tek önemli olan şey senin kendi çalışmandır. LGS senin lise hayatını etkileyecek , hangi liseye gideceğini belirleyecek. Kısaca ortamını belirleyecek. Mesleğini değil

Gittiğin lise "her şey" değil fakat çok önemli. İyi liseye gidiyorsun diye iyi bir üniversiteye mi gideceksin? Hayır. Kötü bir liseye gidiyorsun diye kötü bir üniversiteye mi gideceksin? Yine hayır.

Gittiğin lise "her şey" değil fakat çok önemli. İyi liseye gidiyorsun diye iyi bir üniversiteye mi gideceksin? Hayır. Kötü bir liseye gidiyorsun diye kötü bir üniversiteye mi gideceksin? Yine hayır.
şuan daha okul kitaplarını bile almadım herkes önceden çalışıyor lgs ye ben daha okul sınavlarıyla nasıl başa çıkacağım yarın onun derdindeyim hadi sınavları yaptın ev okula uzak yazılan konuları nasıl alıp deftere geçireceksin? şuan çalışmaya başlasam bile alabileceğim max puan 300-350

şuan daha okul kitaplarını bile almadım herkes önceden çalışıyor lgs ye ben daha okul sınavlarıyla nasıl başa çıkacağım yarın onun derdindeyim hadi sınavları yaptın ev okula uzak yazılan konuları nasıl alıp deftere geçireceksin? şuan çalışmaya başlasam bile alabileceğim max puan 300-350
Bu kafada olduğun sürece hiç bir şey başaramayacaksın zaten. Kendi limitlerini daha şimdiden belirliyorsun, "Benim limitim bu, bunu aşamam." denemeye bile yetlenmiyorsun, başka bir opsiyonun yokken bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı