LGS sınavına gireceklerine tavsiyeleriniz

Merhaba dostlar, bu sene benim için ve benim gibi LGS sınavına girecek kişilerin önemli bir sene. Foruma danışacağım birkaç soru var. Bu forum başlığı LGS girecek kişiler içinde rehberlik olsun.

1) dershaneye yoksa Doping Hafıza veya YouTube üzerinden mi çalışayım?

2)Doping Hafıza ile YouTube arasında bir fark var mı?[Özellikle Doping Hafıza kullanmış kişiler soruyorum]

3)LGS sınavı hakkındaki düşünceleriniz ve yorumlarınız?
1) YouTube.
2) Ben pek olduğunu zannetmiyorum.
3) Çok kasarsan yapamıyacağın bir sınav. Gözünde çok büyütme sene boyunca gireceğin denemelerin çoğundan daha kolay bir sınavla karşılaşacaksın yüksek ihtimal.
500 puan hedefin yoksa oyun oyna ama her gün değil hafta sonları sadece oyna. Çok test kitabı alma yan 3 dersten birer tane yeterli olur diğerlerinden en fazla matematik kitabı al bence çünkü genellikle en çok çalışacağın ders o oluyor. Feni sakın es geçme feni unutursan diğerlerine önem verirsen yine güzel bir liseye gidersin ama çok çok güzel liseleri kaçırırsın minimum 20 puanlık kaybın olur. Türkçe de paragraf soruları bol bol çözmeni tavsiye ederim LGS genel olarak paragraf soruyor. Ama Türkçe'nin ilk dönem konularına sakın çalışmayı unutma ikinci dönem ilk döneme göre çok kolaydır ve daha çok pratiğe dayalıdır ama ilk dönem hep ezber dolu onları ezberlemeyi ve soru çözüp pekiştirmeyi unutma.

Son düzenleme:
Merhaba dostlar, bu sene benim için ve benim gibi LGS sınavına girecek kişilerin önemli bir sene. Foruma danışacağım birkaç soru var. Bu forum başlığı LGS girecek kişiler içinde rehberlik olsun.

1) dershaneye yoksa Doping Hafıza veya YouTube üzerinden mi çalışayım?

2)Doping Hafıza ile YouTube arasında bir fark var mı?[Özellikle Doping Hafıza kullanmış kişiler soruyorum]

3)LGS sınavı hakkındaki düşünceleriniz ve yorumlarınız?
"LGS sınavı" değil, sadece "LGS". Türkçeden +1 net kazandırır.

Durumun yetiyorsa dershaneye git, kesinlikle programlı çalış ve çok çalış. Çok fazla test kitabı alma, bitirip başka bir kitap al. Din, İngilizce, İnkılap tarihi derslerinden her bir ders için aynı anda sadece 1 kitap çöz ama matematik, türkçe ve fen derslerinden her bir ders için aynı anda 2 veya çok çalışıyorsan 3 kitap çöz, benim önerim 2 kitaptır. Bir kitabı bitirdikten sonra başka bir kitap al. Bir konuyu iyice anla ondan sonra ondan bol bol soru çözerek pekiştir. Sakın tek bir kaynaktan çalışma, birçok kaynaktan soru çöz çünkü farklı soru tarzlarını görmen lazım. Bol bol deneme çöz. Hedefini yüksek tut. Kendine güven, LGS 2023'e girmiş biri olarak söylüyorum LGS zor bir sınav değil. Her zaman rahat ol ama rahatlık derken kastettiğim hiçbir şeyi umursamamak değil, LGS'yi gözünde büyütmemenin ve başaracağına inanmanın rahatlığı. Youtubeyi kullan. Sıkı ve programlı çalışırsan başarmama gibi bir ihtimal yok, bana güven...

Son düzenleme:
Doping Hafıza almayın. LGS bence YKS'den daha önemli bir sınav çünkü telafisi yok. Ben 10.sınıfta kullanmıştım. Çok kötüydü. Kesinlikle dershaneye gidin. Evde YouTube ile çalışmak için çelik gibi bir irade gerekiyor o yaşlarda olayın ciddiyetin farkına varılmıyor genelde. Tavsiyem dershaneye gitmeniz.

"LGS sınavı" değil, sadece "LGS". Türkçeden +1 net kazandırır.

Durumun yetiyorsa dershaneye git, kesinlikle programlı çalış ve çok çalış. Çok fazla test kitabı alma, bitirip başka bir kitap al. Din, İngilizce, İnkılap tarihi derslerinden her bir ders için aynı anda sadece 1 kitap çöz ama matematik, türkçe ve fen derslerinden her bir ders için aynı anda 2 veya çok çalışıyorsan 3 kitap çöz, benim önerim 2 kitaptır. Bir kitabı bitirdikten sonra başka bir kitap al. Bir konuyu iyice anla ondan sonra ondan bol bol soru çözerek pekiştir. Sakın tek bir kaynaktan çalışma, birçok kaynaktan soru çöz çünkü farklı soru tarzlarını görmen lazım. Bol bol deneme çöz. Hedefini yüksek tut. Kendine güven, LGS 2023'e girmiş biri olarak söylüyorum LGS zor bir sınav değil. Her zaman rahat ol ama rahatlık derken kastettiğim hiçbir şeyi umursamamak değil, LGS'yi gözünde büyütmemenin ve başaracağına inanmanın rahatlığı. Youtubeyi kullan. Sıkı ve programlı çalışırsan başarmama gibi bir ihtimal yok, bana güven...
Kaç puan aldınız hocam?

LGS 2019'da 475 küsur bir puan (%1'lik dilime denk geliyordu o sene) almış biri olarak söylüyorum bence oyun vs. oynamayın bir süre sonra ipin ucu kaçabiliyor. Kendinizi bir sene soyutlayın. Ders çalışın odağınız bu olsun. İyi bir lise cidden önemli. Lisenin çok bir önemi yok yapan her yerde yapar diyenleri dinlemeyin. Olay genelde eğitim değil etrafınızdaki insanların vizyonudur. İyi bir liseye gittiğinizde etrafınızdaki insanlar da çalışma bilincine sahip oldukları için sizde etkileniyorsunuz YKS sınavında başarı yakalama olasılığınız daha yüksek oluyor.

LGS 2019'da 475 küsur bir puan (%1'lik dilime denk geliyordu o sene) almış biri olarak söylüyorum bence oyun vs. oynamayın bir süre sonra ipin ucu kaçabiliyor. Kendinizi bir sene soyutlayın. Ders çalışın odağınız bu olsun. İyi bir lise cidden önemli. Lisenin çok bir önemi yok yapan her yerde yapar diyenleri dinlemeyin. Olay genelde eğitim değil etrafınızdaki insanların vizyonudur. İyi bir liseye gittiğinizde etrafınızdaki insanlar da çalışma bilincine sahip oldukları için sizde etkileniyorsunuz YKS sınavında başarı yakalama olasılığınız daha yüksek oluyor.
Baya yanlış yorum yapmışsın asosyal mi olsun çocuk ?

Bayağı yanlış yorum yapmışsın asosyal mi olsun çocuk?

Sosyallik anlayışınız sadece arkadaşlarla okuldan sonra takılmak, video oyunu oynamak vs aktivitelerse bayağı sıkıntı çekersiniz. Özel kurslara gittiğinizde sınıftan arkadaşlarınızla konuşup çalışma arkadaşı edinebilirsiniz. Yeni insanlarla sohbet muhabbet etmek de bence sosyalleşmektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı