Bence bu kadar kasmana gerek yok, ben zamanında üniversite sınavına girmemek ve okuduğum bölümün 2 yıllık üniversitesine kafa yormadan gitmek için meslek lisesi tercih etmiştim. Sonra yönetmelik 10 kere değişince açıkta kaldım ama fen veya sağlık meslek lisesi( liseyi bitiren her arkadaşım hemşire oldu hemen üniversite okumadılar) haricinde başka liseye giden her arkadaşlarımla hemen hemen aynı puanları aldık. Ben meslek lisesinin Anadolu kısmına gittiğim için hem meslek hem de Anadolu lisesi dersleri çok ağır geliyordu ve biz lise 2'den sonra biyoloji falan da göremiyorduk ama ona rağmen Anadolu'larla ciddi bir puan farkımız yoktu. Şu an olsa o kadar kasmaz orta halli Anadolu lisesine gitmek isterdim. Nezih ve sakin, sürekli öğretmenleri değişip durmayan bir okulda normal şekilde eğitim hayatına devam etsen fen lisesi seçmediğin sürece o kadar bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Aslında üniversite okuyacaksan şu an en iyi zamanın, orta bir liseye giderek sınavlara şimdiden çok sağlam hazırlanabilirsin.