LGS son 1 ayda kazanılır mı?

Boşvermek olmaz. Puan ile gideceği yerin kalitesi ile ortalama ile gideceği yerin kalitesini bizzat yaşadım, çok farklı. Birinde çocuğun ortalaması 70. Bu bile şişme bir puan. Birinin 98. Aynı sınıfda olan bu iki kişinin aynı ders seviyesini görmesi çok saçma değil mi?
Hocam %1 alma şansım değilse %3.5 arası imkansız mıdır sence sözelim çok iyi fenide 2 günde halledebilirim hepsini.

1 sene boyunca ağır matematik çalışmıştım. Birçok kaynak bitirdim, soru bankaları, denemeler. Üstüne üstlük bu işi süre tutarak yapıyordum. Türkçe 18-19 net, matematik 15 net, fen 16-17 net, diğerleri Full şekilde geçtim sınavı. %3'e girdim. Üzgünüm ama sadece konu bilmek vs yetmiyor maalesef. deli gibi durmadan soru çözmen gerek. Misal tarih, sorulabilecek Max 1000 soru türü var. Daha fazla soru sorulması imkansız. Çıkabilecek her soru tipini çözeceksin ki başarılı olasın. Bunu bana LGS sorularını hazırlayan öğretmenim anlatmıştı. Havuz mantığıyla sorular seçiliyor. Sözellerde ezber yapacaksın. Başka şansın yok. Sayısallarda da konuyu anlayıp soluksuz soru çözeceksin. Üzgünüm ama bunca zamandır soru vs çözmediysen yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. Çünkü yarışacağın insanlar benim gibi insanlar olacak. Ki ben az bile çözdüm. Gerisini sen düşün. Umudunu kırmak istemem ama daha ne diyeyim... Yine de puanı yüksek derslere yoğunlaşabilirsin, matematik Türkçe gibi. Kitabın yoksa internetten analitik matematik soru çözümlerini izle. Kolay gelsin.

Boş vermek olmaz. Puan ile gideceği yerin kalitesi ile ortalama ile gideceği yerin kalitesini bizzat yaşadım, çok farklı. Birinde çocuğun ortalaması 70. bu bile şişme bir puan. Birinin 98. aynı sınıfda olan bu iki kişinin aynı ders seviyesini görmesi çok saçma değil mi?

90 üstü ortalama ile alan okullara gider oda.

380 falan yapıyorum. Sözel bölümde 4-5 yanlışım çıkıyor, bazen 2-3 yanlış çıktığı oluyor. Sayısal bölüm ise 20-25 yanlış gibi geliyor, hedefim 405 puan. Sizce başarır mıyım? Hiç çalışmadım.

1 sene boyunca ağır matematik çalışmıştım. Birçok kaynak bitirdim, soru bankaları, denemeler. Üstüne üstlük bu işi süre tutarak yapıyordum. Türkçe 18-19 net, matematik 15 net, fen 16-17 net, diğerleri Full şekilde geçtim sınavı. %3'e girdim. Üzgünüm ama sadece konu bilmek vs yetmiyor maalesef. deli gibi durmadan soru çözmen gerek. Misal tarih, sorulabilecek Max 1000 soru türü var. Daha fazla soru sorulması imkansız. Çıkabilecek her soru tipini çözeceksin ki başarılı olasın. Bunu bana LGS sorularını hazırlayan öğretmenim anlatmıştı. Havuz mantığıyla sorular seçiliyor. Sözellerde ezber yapacaksın. Başka şansın yok. Sayısallarda da konuyu anlayıp soluksuz soru çözeceksin. Üzgünüm ama bunca zamandır soru vs çözmediysen yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. Çünkü yarışacağın insanlar benim gibi insanlar olacak. Ki ben az bile çözdüm. Gerisini sen düşün. Umudunu kırmak istemem ama daha ne diyeyim... Yine de puanı yüksek derslere yoğunlaşabilirsin, matematik Türkçe gibi. Kitabın yoksa internetten analitik matematik soru çözümlerini izle. Kolay gelsin.
Hocam soru çözüyordum yani günlük 300 soru misali bir program ile çalıştım 2 hafta öncesine kadar.

Hocam soru çözüyordum yani günlük 300 soru misali bir program ile çalıştım 2 hafta öncesine kadar.

Bak şimdi mesele sadece çok soru çözmek değil. Zor soru çözmelisin. Örneğin çözdüğüm matematik sorularını görsen bu sorular Türkçe sorusu dersin. Matematik soruları paragraflı geliyor LGS de. Ne demek bu? Önce uzun bir paragraf okuyorsun, anlıyorsun, sonra anladığın şeyi verdiği resimle bağdaştırıp sonuca varıyorsun. Demek istediğim hem zor çöz hem çok çöz.

İşte her şey kişinin elinde. Meslek lisesinden bile iyi üniversite kazanan var. Yani ha 400 puanlık liseye gitmişsin ha 401 puanla alan liseye gitmişsin, ne fark eder ki?

Gidebilir. Her şey onun gayretine bağlı. Ama normal bir okul ile puanı yüksek bir okulun öğretmen kalitesi sence aynı mıdır?

90 üstü ortalama ile alan okullara gider oda.

İkametgahı en yakın neresiyse oraya gitme ihtimali çok büyük ihtimal. Oraya 90'la da giden vardır, 70'le de giden vardır, 99'la bile giden vardır. Anlamadığın nokta; bazı okullarda öğrencilere sözlü 100 girilirken, bazı okullarda hakettiği puan verilir. Bunun adaletini asla sağlayamazsın. Eğer iyi bir gelecek istiyor ise şuan buraya mesaj atmayı bırakıp derhal çalışması lazım.

LGS'ye girmiş biri olarak sayısalda fazlasıyla mantık-muhakeme sorusu çözmeni ve bolca soru çözümü dinleyerek soru mantığı anlamanı öneririm. Sayısal gerçekten çok zor sınavda, son konuları iyice öğren sonra zor mantık soruları çözmeye başla ve çözümlerini de dinle. Başarılar, inşallah istediğin yeri kazanırsın.

LGS'ye girmiş biri olarak mağdurum. Yanlış okundu. Sadece ben değil. Sınıfımdaki 2 kişi daha bu sebepten proje lisesine gidemedi. Kodlamayı yanlış ta yapmamıştım. Çok fazla kontrol etmiştim çünkü. Ama yine proje lisesindeyim. Sadece uzak. Günde 500 soru çözüyordum bu arada. Bilgisayara hiç zaman ayırmıyordum. Bu arkadaşın işi bayağı zor.

ben geçen sene LGS ye girdim ve Vefa anadolu lisesini kazandım. öncelikle %1 lik dileme girmek şart. Ben LGS ye en yakın arkadaşımla çalıştım o gerçekten iyi çalışıyordu ama ben neredeyse hiç takmıyordum o da zaten çalışmasının karşılığını aldı ve ÇAPA fen lisesine gitti. şimdi sorualrına gelelim öncelikle sözeli bir aradan çıkart 2 3 günde ve eğer gerçekten bir yerlere gitmek istiyorsan burada işin ne full focus derslere bakman lazım çünkü gerçekten az bir zamanın kaldı. ilk sözeli çıakrt sonra sayısala bak matekatikte ve fen bir tık daha mantığa dayalı olduğu için çok daha fazla soru pratiği yapman lazım. eğer gerçekten bir yerleri kazanmak istiyorsan her şeyi bırakıp derslere odaklan çünkü süren çok az ve 1 gün daha kaybedemezsin akşam başlarım gibi bir seçeneğin hiç yok K.G.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı