LGS son 1 ayda kazanılır mı?

Hacker2000

Femtopat
Daha fazla  
Denemelerden 470 falan alıyorum, bazen 476 oluyor, bazen 464 falan oluyor. Konu eksiğim yok. Denemelerde asıl puanımı düşüren şey dikkat hatası oluyor. Mesela dikkat hatası yapmasaydım, çoğu sınavdan 482 veya üstü almış olurdum ama şimdi son 1 ay kaldı. Her gün 200 (hafta sonları 300) soru falan çözsem, dikkatim gelişir mi ya da 480 üstü mesela 488 ya da 490 falan gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Denemelerden 470 falan alıyorum, bazen 476 oluyor, bazen 464 falan oluyor. Konu eksiğim yok. Denemelerde asıl puanımı düşüren şey dikkat hatası oluyor. Mesela dikkat hatası yapmasaydım, çoğu sınavdan 482 veya üstü almış olurdum ama şimdi son 1 ay kaldı. Her gün 200 (hafta sonları 300) soru falan çözsem, dikkatim gelişir mi ya da 480 üstü mesela 488 ya da 490 falan gelir mi?

Heyecan yapmadığın sürece çok rahat gelir.

Zaten sınavı kazanmışsın denilebilir. Muhtemelen hata yaptığın bir iki soru tipi yinede vardır 5 10 dakika onları anlarsan rahat gelir bir de endişelenme sınavdan sonra üstünden kocaman bir yük falan kalkmayacak. Yani salla zaten denemelerin gayet iyi her türlü +450 yaparsın.

Biraz da sınavın zorluğuna bağlı. Şuanki halin gayet iyi ancak benim arkadaşlarım da denemelerden 470-480 puan alırken sınavdan 400-430 arası alan çok oldu. Yığılmaya bağlı aslında. 450 puan ve üstü çok iyi ama yüzdelik olarak neye tekabül ettiği daha önemli. Benim girdiğim sene 430 puanla %5 küsür bir sıralamaya girmiştim. Ertesi sene arkadaşım benden daha yüksek puan alıp %7 veya %8'lik sıralamaya girmişti.

Genelde yüksek seviyedeki öğrenciler matematiği iyi yapıyor. Eğer matematiğin iyi ise kesinlikle Türkçe'ye önem ver çünkü o da çok belirleyici. Ben 2022'de girdim ve girdiğim sene Türkçe zor diyorlardı ama ben 1 yanlış yaptım sadece. Matematiğim 9 veya 10 net olsa bile 430 puan mı ne almıştım. Kalan zamanda bu iki ders arasında hangisi kötüyse ona odaklan çünkü ne olacağı belli olmaz bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı