LGS sonrası lise önerisi

Fazla ders çalışan bir insan değilim ama kafaya koyup başlasam cidden ilerleme kaydedeceğimi düşünüyorum.

Dostum Anadolu'ya gidiyorum emin ol geleceğim hakkında kaygılarım var. En azından meslekte bu dertlerin olmaz iş bulma konusunda sana vereceğim tavsiye bu olur.

Meslek lisesinden sonra nereye gideceğim. Nasıl bir meslek yapacağım.

Fazla ders çalışan bir insan değilim ama kafaya koyup başlasam cidden ilerleme kaydedeceğimi düşünüyorum.

Meslek lisesinden sonra nereye gideceğim. Nasıl bir meslek yapacağım.
Mesem gibi yerler mezun olduğundan sonra sana iş yeri açma belgesi verir. meslek lisesi mezunu olduğun için sanayide işçi alımı oldukça az meslekte hangi bölümü okuduysan ona göre bir işyeri bul işe aldıklarında da işçi kaçmasın, işte ustalaşsın diye paranı iyi tutarlar. baktın bu işi söktün, paranda varsa aç kendine iş yeri kendi işini yönet kimseden medet umma. masraflarını kârını sen yönet. tabi anadoluda gidebilirsin, ama dediğim gibi ülkede beyaz yakalılar oldukça fazla. bu yüzden halk içindeki tabiri olan "torpil" lazım ki ailende eğitimde üstdüzey olan birileri yoksa meslek daha doğru tabi seçim senin.

MESEM gibi yerler mezun olduğundan sonra sana iş yeri açma belgesi verir. Meslek lisesi mezunu olduğun için sanayide işçi alımı oldukça az meslekte hangi bölümü okuduysan ona göre bir iş yeri bul işe aldıklarında da işçi kaçmasın, işte ustalaşsın diye paranı iyi tutarlar. Baktın bu işi söktün, paranda varsa aç kendine iş yeri kendi işini yönet kimseden medet umma. Masraflarını kârını sen yönet. Tabii Anadolu'da gidebilirsin, ama dediğim gibi ülkede beyaz yakalılar oldukça fazla. Bu yüzden halk içindeki tabiri olan "torpil" lazım ki ailende eğitimde üstdüzey olan birileri yoksa meslek daha doğru tabii seçim senin.

MESEM'i şiddetle önermiyorum @Normal_bir_civciv çoğu iş yeri çöp orada psikolojik olarak bunalıma girersin bizim buralarda geceleri m*th alıyorlar a*kol si*ara ne ararsan var boş ver git adamakıllı ders çalış telefonu bırak 3 ay sık dişini güzel liseye git bende bu düşüncedeyim.

Üniversiteye gitme amacın yoksa meslek lisesi daha mantıklı ama iki taraf içinde güzel maaş olsun mantığından çıkın köle gibi çalışıp 60k almak var memur olup 40k almak var arasındaki fark büyük neyi istiyorsan onu yap yine de.
Hangi memur 40 k alıyor hocam? Daha da fazla, gayet temiz maaşları, sabah 8 akşam 5 dertsiz tasasız meslek. Birsürü memurun çıkarılması gerek. Bizim vergilerimizden yiyorlar ve verilen hizmet çok az. Kamuya ayrılan bütçe çok gereksiz alınan hizmete göre. Memurlar yatarken para kazansın diye özel sektör, hizmet sektöründeki insanlar hakkını alamıyor.

Hangi memur 40 k alıyor hocam? Daha da fazla, gayet temiz maaşları, sabah 8 akşam 5 dertsiz tasasız meslek. Bir sürü memurun çıkarılması gerek. Bizim vergilerimizden yiyorlar ve verilen hizmet çok az. Kamuya ayrılan bütçe çok gereksiz alınan hizmete göre. Memurlar yatarken para kazansın diye özel sektör, hizmet sektöründeki insanlar hakkını alamıyor.

Onun muhattabı ben değilim işte bana kalsa direk özel sektöre bırakılsın ama toplum yapısı ona izin vermez yapacak bir şey yok Türkiye'de yaşıyorsan en sağlam iş devlette.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı